Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου, 2017

  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε αργά την Κυριακή το βράδυ στο υπόγειο κτιρίου όπου στεγάζονται η εφορία και άλλες δημόσιες υπηρεσίες, στην οδό Δημητρίου Γούναρη της Γλυφάδας.
  • Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες πραγματοποίησε ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης από τον Πύργο.
  • Σε 240.000 ευρώ υπολογίζεται η αξία εξαρτημάτων αυτοκινήτων, που επρόκειτο να μεταφέρει από τη Χίο στην Τουρκία ομάδα Τούρκων λαθρεμπόρων, με τη χρήση μικρού τουριστικού σκάφους.
  • Έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη Νίκαια. «Και στη Νίκαια να πάει, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του παλιού πολιτικού κατεστημένου, της διαπλοκής και της ολιγαρχίας».
  • Την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία του Κέντρου Πληροφορικής του υπουργείου Οικονομικών ανέλαβε, με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η ομάδα Ρουβίκωνας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για επιστροφή ενός ελάχιστου ποσοστού της βίας που ασκείται από τη φορολογία.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποσχόταν ότι θα συνεργαστεί με τους δημοκρατικούς ώστε να προσφερθεί προστασία στους «Ονειροπόλους» - νέους και νέες που εισήλθαν στη χώρα παράτυπα όταν ήταν παιδιά - αξίωσε την Κυριακή να προβλεφθεί χρηματοδότηση για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό και να προσληφθούν χιλιάδες ακόμη στελέχη των μηχανισμών περιορισμού της μετανάστευσης για να συναινέσει σε οποιαδήποτε συμφωνία.
  • Η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ανέστειλε την έκδοση θεωρήσεων εισόδου για τους Αμερικανούς, με εξαίρεση μόνο τις βίζες για μετανάστες, ανταποδίδοντας το μέτρο που ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
  • «Κρίμα που ο Λευκός Οίκος μετατράπηκε σε παιδικό σταθμό για ενήλικες» δήλωσε ο σημαίνων γερουσιαστής Μπομπ Κόρκερ αφού αντιλήφθηκε ότι βρέθηκε την Κυριακή το πρωί στο στόχαστρο προσβλητικών tweet που έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και το συντηρητικό κόμμα της CDU αποδέχθηκαν να ληφθούν μέτρα προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία, στο πλαίσιο του συμβιβασμού που επιτεύχθηκε με τους Βαυαρούς συμμάχους της του CSU, γνωστοποίησαν πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.
  • Δεκάδες υπέρμαχοι της ανωτερότητας της λευκής φυλής διαδήλωσαν το Σάββατο το βράδυ στο Σάρλοτσβιλ, δύο μήνες μετά τα επεισόδια μεταξύ νεοναζί και αντιρατσιστών κατά τη διάρκεια των οποίων μία γυναίκα σκοτώθηκε σε αυτήν την πόλη της Βιρτζίνιας (ανατολικά).

Οικονομία

  • Την πρώτη συζήτηση για τις αλλαγές στην Ευρωζώνη θα έχουν τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο οι υπουργοί Οικονομικών. Στο περιθώριο αναμένεται να συζητηθούν οι προετοιμασίες ενόψει της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
  • Να δοθεί ξανά η χαμένη αξιοπρέπεια στους οικονομικά παραγκωνισμένους ζητεί ο αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς, αποδίδοντας την επιτυχία του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και του Κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (ΑfD) στην εξέγερση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης.
  • Τη δημιουργία φιλικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις ζητούν μεταξύ άλλων εργαζόμενοι και άνεργοι που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο της ΝΔ. Οι απαντήσεις των πολιτών παρουσιάστηκαν στο πρώτο θεματικό προσυνέδριο της ΝΔ που πραγματοποιείται την Κυριακή στη Νίκαια.
  • Για σημαντική ενίσχυση της ασφάλειας δικαίου στην οποία μπορεί να υπολογίζει ο επενδυτής κάνει λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στην επένδυση του Ελληνικού, τονίζοντας πως «πλέον έχουν αποσαφηνιστεί κρίσιμες θεσμικές πτυχές».
  • Νέα μέτρα λιτότητας διαβλέπει για το 2018, ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας. Ο βουλευτής Φθιώτιδας προβλέπει ότι το ύψος των μέτρων θα αγγίξει τα 1,9 δισ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Το Βέλγιο έκανε την αρχή και η Σλοβενία φέρνει την Ελλάδα «προ των πυλών» των μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018. Η ομάδα του Σρέτσκο Κάτανετς αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με την Σκωτία στην Λιουμπλιάνα, αποτέλεσμα που την έθεσε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο, δίνει την τεράστια ευκαιρία στην Ελλάδα, εφόσον επικρατήσει την Τρίτη το βράδυ (10/10) του Γιβραλτάρ, να βρεθεί μεταξύ των 8 ομάδων που τον ερχόμενο Νοέμβριο θα διεκδικήσουν τα τέσσερα «εισιτήρια» που απομένουν από την ευρωπαϊκή ζώνη για τους τελικούς του Μουντιάλ 2018.
  • «Τελειώνει» μέχρι την Τρίτη (10/10) η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι εάν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα ενταχθεί στο ρόστερ των «Λουζιτανών» από τον ερχόμενο Ιανουάριο ή το προσεχές καλοκαίρι.
  • Περίπου 35 ημέρες απομένουν μέχρι το τέλος των προκριματικών, και μόλις 12 ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Αν προσθέσουμε και τη διοργανώτρια Ρωσία, τότε φτάνουν τις 13 σε σύνολο 32, κι αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούμε μία από τις πιο συναρπαστικές προκριματικές φάσεις στα χρονικά. Άλλες δέκα θέσεις θα κριθούν μέχρι τις 11/10 και οι υπόλοιπες το Νοέμβριο με τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ και την ολοκλήρωση των αγώνων της αφρικανικής ζώνης (CAF).
  • Το τέλος της σπουδαίας καριέρας του Αντρέα Πίρλο πλησιάζει. Το συμβόλαιο του Ιταλού σταρ με τη Σίτι της Νέας Υόρκης λήγει στο τέλος του χρόνου, ενώ και η ηλικία του κάνει πλέον απαγορευτική τη συνέχιση της καριέρας του. Ο 38χρονος άσος έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβρη και τότε θα αποχωρήσει από τα γήπεδα για να επιστρέψει στην Ιταλία. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, «Tuttosport», οι άνθρωποι της Γιουβέντους θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό της, σε μια θέση στο διοικητικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου