Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 8 Οκτωβρίου, 2017

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι επτά που έχουν συλληφθεί για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, έπειτα από τον μαραθώνιο απολογιών, που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής.
  • Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν τη Δευτέρα 12:00 με 15:00 οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης είναι το ζήτημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
  • Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία μου για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο Λαός μας ύστερα από τη σκληρή δοκιμασία στην οποία τον έχουν ρίξει τα Μνημόνια στα τελευταία χρόνια.
  • Μαραθώνια η ανακριτική διαδικασία των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι επτά μεταφέρθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου λίγο πριν τις 10 το πρωί και περίπου στις 8 το βράδυ, οι πέντε είχαν ολοκληρώσει την απολογία τους.
  • Σύγκρουση πλοίων, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός κάποιου επιβάτη ή να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο νότιο λιμάνι της Πάτρας.
  • Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα, η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα: «Δεν θα επιτρέψουμε την συντηρητική οπισθοδρόμηση. Αλλά, δεν θα επιτρέψουμε παράλληλα, την ψεύτικη Αριστερά του Τσίπρα, να συκοφαντήσει τις προοδευτικές αξίες».

Κόσμος

  • Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στο μετρό του Λονδίνο, στον ιδιαίτερα κεντρικό σταθμό Euston, όταν επιβάτες άκουσαν ένα δυνατό θόρυβο και οι αστυνομικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το «περιστατικό».
  • Σε δεκάδες προσαγωγές υποστηρικτών της αντιπολίτευσης που διαδήλωναν στην Αγία Πετρούπολη κατά του ρώσου προέδρου Πούτιν προχώρησαν οι αρχές.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι «μονάχα ένα πράγμα θα έχει αποτέλεσμα» στο θέμα της Βόρειας Κορέας, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις διεξήγαγαν συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
  • Δύο σαουδάραβες φρουροί σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν το Σάββατο όταν ένας άνδρας οδήγησε το αυτοκίνητό του μπροστά από την πύλη εισόδου των βασιλικών ανακτόρων στην Τζέντα και άρχισε να πυροβολεί.
  • Η βρετανική αστυνομία γνωστοποίησε ότι συνέλαβε μια γυναίκα που επιχείρησε να σκαρφαλώσει στις πύλες των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στο κέντρο του Λονδίνου, ενώ επισήμανε ότι το περιστατικό αυτό δεν είναι τρομοκρατικής φύσης.

Οικονομία

  • Μάχη επιβίωσης θα δώσουν ως και τον ερχόμενο Μάιο οι ελληνικές τράπεζες, με τις διοικήσεις τους να δηλώνουν έτοιμες για κήρυξη πραγματικού... πολέμου στους στρατηγικούς κακοπληρωτές και στους μη συνεργάσιμους δανειολήπτες, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
  • Σε υψηλά ποσοστά κυμαίνεται η συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στη διαδικασία της αξιολόγησης στα υπουργεία. Παρά την αποχή που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, η εικόνα που έχει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι ότι μέχρι τώρα, 7 στους 10 κατέθεσαν το έντυπο αξιολόγησης με τα στοιχεία τους στον προϊστάμενο - αξιολογητή τους, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται.
  • «Η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Η εμπιστοσύνη έχει επιστρέψει και σε κάθε περίπτωση η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειές της», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό ραδιόφωνο Intel Radio.
  • «Η Κίνα επενδύει ένα δισ. ευρώ στην Ελλάδα και επεκτείνεται, διαρκώς επεκτείνεται.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση βλέπει (σ.σ. στην Ελλάδα) τον κίνδυνο, η Κίνα την ευκαιρία», επισημαίνει μεταξύ άλλων η Sueddeutsche Zeitung σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα.
  • «Μέσα στο 2017 έχουμε μια πολύ σημαντική αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια», δηλώνει σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Αθλητισμός

  • Το δώρο του Βελγίου στην Ελλάδα έγινε, και η Εθνική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε. Οι «κόκκινοι διάβολοι», αν και «αδιάφοροι» βαθμολογικά επικράτησαν με 4-3 της Βοσνίας στο Σαράγεβο σε ένα «χροταστικό» ματς και, η Ελλάδα με τη νίκη της επί της Κύπρου με 2-1 στο ΓΣΠ, προσπέρασε την Βοσνία και πλέον κρατά στα χέρια της την 2η θέση του 8ου ομίλου, που μπορεί να δώσει το «εισιτήριο» για τα μπαράζ πρόκρισης στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου της Ρωσίας.
  • Η Ελλάδα έκανε το καθήκον της, αξιοποίησε το δώρο του Βελγίου και με τη νίκη της στο ΓΣΠ της Λευκωσίας επί της Κύπρου (2-1), επανήλθε στην 2η θέση του 8ου ομίλου και μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ 2018 διατήρησε «ζωντανές» τις ελπίδες της για να βρεθεί στα μπαράζ πρόκρισης του ερχόμενου Νοεμβρίου. Ο Σωτηρίου στο 18΄ έβαλε μπροστά στο σκορ του γηπεδούχους, αλλά στο 24΄ και 26΄ οι Μήτρογλου, Τζιόλης έφεραν τα πάνω κάτω στην αναμέτρηση.
  • Στα άκρα έχει οδηγηθεί η σχέση του Νεϊμάρ με την Μπαρτσελόνα. Η σχέση, όπως ήταν φυσικό άλλωστε, διαταράχθηκε αρχικά το περασμένο καλοκαίρι, ύστερα από την απόφαση του Βραζιλιάνου σταρ να αποχωρήσει από την ομάδα της Βαρκελώνης για χάρη της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία και κάλυψε τη ρήτρα ύψους 222 εκατ. ευρώ, που υπήρχε στο συμβόλαιό του. Ωστόσο, έχει προκύψει νέο σοβαρό ζήτημα εξαιτίας της απόφασης των ανθρώπων της ισπανικής ομάδας να μην καταβάλλουν το μπόνους ανανέωσης συμβολαίου στον πατέρα του 25χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού, το οποίο ανέρχεται στα 26 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου