Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα


Αγαπητοί Αναγνώστες, Αναγνώστριες

Λόγο των πολλών ειδήσεων ΝΕΑ της ημέρας μπορεί να είναι και κάτω δεξιά που γράφουμε “παλαιότερες αναρτήσεις” κάνετε “κλικ” πάνω σε αυτές τις δύο λέξεις και θα δείτε και πολλά άλλα άρθρα.

Επίσης, λίγο αριστερά σε αυτή τη πρώτη σελίδα θα δείτε “Translate” και ακριβώς από κάτω “Επιλογή Γλώσσας”. Κάνοντας “κλικ” πάνω στο Επιλογής Γλώσσας μπορείτε να μεταφράσετε όλη την ιστοσελίδα στη γλώσσα της αρεσκείας σας. Εάν έχετε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούν να διαβάσουν Ελληνικά πέστε τους για αυτή τη δυνατότητα.


Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

7η Οκτωβρίου- Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη της Φτώχειας: Δραματικά τα ποσοστά και στον δήμο Ήλιδας…

Άκρως απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η Eurostat για τιςσυνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για το έτος 2016.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ.
Στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι 3,8 εκατ. άνθρωποι ήταν σε αυτή την κατάσταση έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4%, δηλαδή 117,5 εκατ. άνθρωποι. Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο το 2008 (23,7%)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου