Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 2017

  • Eρώτηση προς την Κομισιόν για την παρουσία «εθνικιστικών και αλυτρωτικών χαρτών στα επίσημα σχολικά βιβλία της Αλβανίας», κατέθεσαν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.
  • Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, από τα βορειοδυτικά, με πτώση της θερμοκρασίας ακόμα και κατά 8 βαθμούς Κελσίου και ανέμους 7-8 μποφόρ, προβλέπει η ΕΜΥ από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.
  • Μηνύματα που προκαλούν τρόμο και … δέος με αναφορές για δολοφονία του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν στείλει οι απαγωγείς του 54χρονου επιχειρηματία στους γεμάτους αγωνία συγγενείς του.
  • Ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με τον αμερικανό πΠρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο την Τρίτη 17 Οκτωβρίου δήλωσε την Παρασκευή η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
  • Την ανάγκη ενοποίησης του χώρου της Kεντροαριστεράς επισήμανε ο υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστερής παράταξης, ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.

Κόσμος

  • Εφοδος τζιχαντιστών στην Τάιμς Σκουέρ και στο νεοϋορκέζικο μετρό με υπόδειγμα τις επιθέσεις στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες: το σχέδιο αυτό απετράπη το καλοκαίρι του 2016, αποκάλυψε την Παρασκευή η εισαγγελία της Νέας Υόρκης, χάρη στην επέμβαση πράκτορα του FBI που είχε παρεισφρήσει μεταξύ των προσώπων που το απεργάζονταν.
  • Εκπρόσωπος της διπλωματίας του Ιράν τόνισε την Παρασκευή ότι το ιρανικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων έχει αποκλειστικά αμυντικούς σκοπούς και η Ισλαμική Δημοκρατία δεν προτίθεται να διαπραγματευθεί τον τερματισμό του, διαψεύδοντας δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Τεχεράνη θα εξέταζε το ενδεχόμενο το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα να τεθεί υπό συζήτηση με τις μεγάλες δυνάμεις.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν την Παρασκευή για τις κοινές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις των δύο χωρών στην περιοχή Σαχέλ, στην Αφρική, αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
  • Ενέκρινε την ενδεχόμενη πώληση συστήματος πυραυλικής άμυνας THAAD στην Σαουδική Αραβία το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ένα εκτιμώμενο κόστος 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
  • «Ανακριβείς και παραπλανητικές» χαρακτήρισε το Ριάντ τις πληροφορίες και τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση που δημοσίευσε την Πέμπτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά στις ένοπλες συρράξεις, στην οποία υπογραμμίζεται ότι οι δυνάμεις της συμμαχίας αραβικών κρατών σκότωσαν και τραυμάτισαν 683 παιδιά στην Υεμένη και εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον δεκάδων σχολείων και νοσοκομείων το 2016.

Οικονομία

  • Νέο επεισόδιο έντασης, αντεγκλήσεων και απειλών ανάμεσα σε καταστηματάρχη και κλιμάκιο εφοριακών σημειώθηκε αυτήν τη φορά στην Κοζάνη.
  • Εντός των επόμενων ημερών πρόκειται να ανακοινωθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ, όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κυβερνητική πηγή, εκφράζοντας δε εκ νέου την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η ΕΒΖ να συνεχίσει να λειτουργεί στην Ελλάδα, να καταστεί βιώσιμη και να αναπτυχθεί.
  • Τους κεντρικούς στόχους του εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε ομιλία του στο πλαίσιο της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, τονίζοντας την ανάγκη ενός ισορροπημένου ενεργειακού μείγματος που θα εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια με τη διατήρηση ως στρατηγικού καυσίμου τον λιγνίτη, και την ταυτόχρονη αναβάθμιση των ΑΠΕ και του Φυσικού Αερίου.
  • Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Βόρεια Ελλάδα στο νέο ενεργειακό τοπίο που διαμορφώνεται για την Ελλάδα, με την περιοχή να συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 90% των μεγάλων ενεργειακών έργων που γίνονται σε επίπεδο χώρας, υπογράμμισαν οι εισηγητές της πρώτης ενότητας του Thessaloniki Summit, θέμα της οποίας ήταν ο νέος ενεργειακός χάρτης στην περιοχή.
  • Με δέκα νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις θα ενισχύσει το δυναμικό του στην Ελλάδα ο Τουριστικός Όμιλος TUI. Ο Όμιλος προτίθεται να επενδύσει σε νέα ξενοδοχεία και κρουαζιέρες και με αυτό τον τρόπο να φτάσει τα 42 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και να επεκτείνει τα προγράμματα κρουαζιέρας, που ήδη έχουν φτάσει σε 26 λιμάνια.

Αθλητισμός

  • Η Ισπανία πήρε το μαγικό εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2018 και η Ισλανδία έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση. Ισοπαλία για Κροατία και Ιταλία.
  • Ο Μίκαελ Σκίμπε αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες που έχει το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κύπρο και υποστήριξε πως όλα θα κριθούν από την απόδοση της ελληνικής ομάδας. Παράλληλα, χαρακτήρισε την Κύπρο μία ομάδα που ξέρει να αμύνεται σωστά και να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση.
  • Παρούσες στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας θα είναι οι Γερμανία και Αγγλία, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών. Η κάτοχος του τροπαίου, Γερμανία, νίκησε με 3-1 τη Βόρεια Ιρλανδία και έκανε το 9/9. Το γκολ του αρχηγού της, Χάρι Κέιν, στις καθυστερήσεις «έβαλε φωτιά» στο «Γουέμπλεϊ», καθώς η Αγγλία με το 1-0 επί της Σλοβενίας εξασφάλισε την πρωτιά του 6ου ομίλου και πήρε το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ. Την ίδια ώρα η Σλοβακία δεν κατάφερε να περάσει από την Σκωτία, όπου ηττήθηκε με 1-0.
  • Με νίκη της ΑΕΚ (3-2) έληξε ο... χορταστικός φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τους «κιτρινόμαυρους», που διεξήχθη στο γήπεδο της Αγυιάς. Η καλή είδηση της βραδιάς, ωστόσο, ήταν πως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επέστρεψε στα γήπεδα, έξι μήνες μετά τον τραυματισμό του και ο Μανόλο Χιμένεθ του έδωσε 80 λεπτά συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου