Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 6 Οκρωβρίου, 2017

Ανακοίνωση σε αυστηρό ύφος, με την οποία ζητά από την Πολιτεία να μην προχωρήσει στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων Κράτους - Εκκλησίας και να μην θέσει θέμα διαχωρισμού τους, εξέδωσε η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

  • Εκπρόσωποι τεσσάρων οργανώσεων, οι οποίες εργάζονται για τα δικαιώματα των τρανς, παρέδωσαν 23.782 υπογραφές στη γενική γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μαρία Γιαννακάκη, που σχετίζονται με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.
  • Εγκρίθηκε από τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης του Κώστα Χρυσόγονου η αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.
  • Η Ζωή Κωνσταντοπούλου θέλοντας να στηρίξει τον Στράτο Δασκαρόλη που καταδικάστηκε επειδή δεν πλήρωσε διόδια μιμήθηκε την πράξη του και ανέβασε το συμβάν στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
  • Οικονομική κρίση, απουσία εθνικού σχεδίου, έλλειψη κοινωνικών δομών, ανύπαρκτη στήριξη της μητρότητας, των νέων ζευγαριών και πολύτεκνων οικογενειών, αλλά και τα θανατηφόρα τροχαία είναι εκ των σοβαρότερων αιτιών για το έντονο δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα. Επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που κλήθηκαν στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή, έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεσες πρωτοβουλίες, ώστε η Ελλάδα να μην φθάσει να γίνει «η χώρα των γερόντων».
  • Κανονικά λειτουργεί το «Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου» του ΟΑΣΑ και εύρυθμα εκδίδονται τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και οι κάρτες στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός), αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.

Κόσμος

  • Η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η οποία εμπλέκεται στον πόλεμο της Υεμένης συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα των χωρών και των οντοτήτων που διέπραξαν το 2016 φόνους και ακρωτηριασμούς παιδιών, την οποία δημοσιοποίησε την Πέμπτη ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την Πέμπτη ότι το Ιράν δεν τηρεί το «πνεύμα» της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας που είχε συναφθεί το 2015 ανάμεσα σε έξι μεγάλες δυνάμεις και την Τεχεράνη και πρόσθεσε ότι θα αποκαλύψει πολύ σύντομα την απόφασή του για το εάν θα επαληθεύσει ή όχι την τήρησή της.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει «εντός των επόμενων ημερών» την απόφασή του για τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν (JCPOA, Joint Comprehensive Plan of Action), δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, με δημοσίευμα της Washington Post και πηγή της Ουάσιγκτον να τονίζουν ότι ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να μην επικυρώσει τη συμφωνία.
  • Ένα επεισοδιακό φινάλε επεφύλαξε στους συμμετέχοντες, στην τελευταία ημέρα του συνεδρίου των Συντηρητικών, η ομιλία της Τερέζα Μέι. Ωστόσο παρά τις κακοτυχίες κατάφερε να βγει κερδισμένη.
  • Ο επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), Φάγεζ αλ Σάρατζ, απαίτησε «εξηγήσεις» από τον βρετανό πρέσβη Πίτερ Μίλετ, τον οποίο συνάντησε την Πέμπτη, αναφορικά με τη προχθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Οικονομία

  • Ενα «νερωμένο» σχέδιο για την πανευρωπαϊκή ασφάλιση των τραπεζικών καταθέσεων θα προτείνει την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει το αδιέξοδο πολλών ετών, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters. Κι αυτό, προσθετει, την ώρα που ο βασικός αντίθετος στο σχέδιο αυτό, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ετοιμάζεται να παραιτηθεί.
  • «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως το τέλος του έτους, να ακολουθήσει μια περίοδος που θα αρχίσουν και οι τεχνικές συζητήσεις για το χρέος, να αρχίσει μια διαδικασία εξόδου στις αγορές [...] και να αρχίσουμε την 'Άνοιξη την τελική αξιολόγηση με στόχο τον Ιούνιο να έχουν τελειώσει όλα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος Γ.Δραγασάκης. ΔΝΤ θέλοντος η γ' αξιολόγηση θα έχει κλείσει στο τέλος του έτους, είπε, ενώ διαβεβαίωσε οτι θα δοθεί και φέτος μέρισμα σε πολίτες από το πλεόνασμα. Τι είπε για επενδύσεις και κόκκινα δάνεια.
  • Tους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα, ενημέρωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στο πλαίσιο της ΕΚΕΠΕ (Επιτροπή Παραγωγής και Ελέγχου του Κυβερνητικού έργου).
  • Απαιτούνται επενδύσεις 120 δισ. για να βρεθούμε στην προ κρίσης εποχή, τόνισε ο Ν.Χριστοδουλάκης, προσθέτοντας ότι η χώρα «βιώνει βίαιη αποεπένδυση με την παραγωγική βάση να ρημάζει». Τράπεζες και κυβέρνηση συντηρούν το «λόμπι των ζόμπι» που ανήκουν, κυρίως στο χώρο των επιχειρήσεων, είπε μιλώντας για τα κόκκινα δάνεια. Αποκάλυψη των «ζόμπι» ζήτησε ο Γ.Προβόπουλος. Χαρακτήρισε δε «άγαρμπη» την προσπάθεια του ΔΝΤ για 4η ανακεφαλαιοποίηση. «Δεν ξέρω αν τελικά την αποφύγαμε ή προσωρινά την αποφύγαμε».
  • Την απομάκρυνση της εταιρικής της βάσης από την Καταλονία και τη μεταφορά της στο Αλικάντε αποφάσισε η ισπανική τράπεζα Banco de Sabadell, όπως δήλωσε μια εκπρόσωπος της τράπεζας.

Αθλητισμός


  • Παρούσες στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας θα είναι οι Γερμανία και Αγγλία, μία αγωνιστική πριν το φινάλε των προκριματικών. Η κάτοχος του τροπαίου, Γερμανία, νίκησε με 3-1 τη Βόρεια Ιρλανδία και έκανε το 9/9. Το γκολ του αρχηγού της, Χάρι Κέιν, στις καθυστερήσεις «έβαλε φωτιά» στο «Γουέμπλεϊ», καθώς η Αγγλία με το 1-0 επί της Σλοβενίας εξασφάλισε την πρωτιά του 6ου ομίλου και πήρε το «εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ. Την ίδια ώρα η Σλοβακία δεν κατάφερε να περάσει από την Σκωτία, όπου ηττήθηκε με 1-0.
  • Με νίκη της ΑΕΚ (3-2) έληξε ο... χορταστικός φιλικός αγώνας ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τους «κιτρινόμαυρους», που διεξήχθη στο γήπεδο της Αγυιάς. Η καλή είδηση της βραδιάς, ωστόσο, ήταν πως ο Βασίλης Λαμπρόπουλος επέστρεψε στα γήπεδα, έξι μήνες μετά τον τραυματισμό του και ο Μανόλο Χιμένεθ του έδωσε 80 λεπτά συμμετοχής.
  • Νοκ άουτ από τον αγώνα με την Κύπρο το Σάββατο, τέθηκε ο πιο φορμαρισμένος Ελληνας επιθετικός. Ο Τάσος Δώνης αντιμετώπιζε πρόβλημα στο ισχίο και υποβλήθηκε σε απεικονιστικό έλεγχο ο οποίος έδειξε θλάση μέσου γλουτιαίου μυός. Ετσι, μένει εκτός 18άδας για την αναμέρηση της Λευκωσίας, το Σάββατο (7/10) που θα κρίνει τη συμμετοχή της Εθνικής μας στο μουντιάλ της Ρωσίας.
  • Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Football League για τη σεζόν 2017/2018, με τη σέντρα να γίνεται στις 22 Οκτωβρίου με το ματς Παναχαϊκή - Τρίκαλα να ξεχωρίζει. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 34 αγωνιστικές, με την τελευταία να πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου. Διαβάστε το πρόγραμμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου