Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 22 Οκτωβρίου, 2017

Μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους του κέντρου της πρωτεύουσας θα εφαρμόσει την Κυριακή η Ελληνική Αστυνομία, για την καλύτερη διεξαγωγή του «31ου Γύρου Αθήνας».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε από τους πολίτες να πιστέψουν ότι μπορούν να γίνουν δύναμη αλλαγής και χρησιμοποίησε το παράδειγμα του Νταλέμα στην Ιταλία.
Το «παζλ» της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου συνθέτουν οι άνδρες του Ανθρωποκτωνιών, με την πιθανότερη εκδοχή να κάνει λόγο για εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις αλλοδαπών σε πελάτη του δικηγόρου.
Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους εξετάζουν ενδελεχώς οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτωνιών για να μπορέσουν να βρουν το δράστη της στυγερής δολοφονίας της 32χρονης Δώρας Ζέμπελη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών.
Την Τρίτη θα απολογηθεί στον ανακριτή ο 51χρονος αρχιφύλακας που συνελήφθη μαζί με έναν 33χρονο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε ΕΔΕ, ενώ ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Κόσμος

«Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση» τόνισε ο πρωθυπουργός της Καταλονίας, μετά την απόφαση του ισπανού πρωθυπουργού για ενεργοποίηση του άρθρου 155 του ισπανικού συντάγματος.
Την προσφορά αμοιβής ενός εκατομμυρίου ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην καταδίκη των υπεύθυνων για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Μάλτας.
«Καρότο και μαστίγιο» επιστρατεύει η ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, χωρίς να διακόπτει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Δικαίως, τονίζει η πολιτική επιστήμων Αλεξάντρα Στίγκλμαιερ, μιλώντας στην Deutsche Welle.
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε την απόφασή του να επιστρέψει το άνοιγμα του φακέλου με τα στοιχεία για τη δολοφονία του JFK στο κοινό.
Ο τσέχος μεγιστάνας Αντρέι Μπάμπις αναμένεται να εξασφαλίσει μεγάλη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Τσεχίας, καθώς το κόμμα του, το ΑΝΟ, εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει το 30,74% των ψήφων και θα έχει προβάδισμα περίπου 20 ποσοστιαίων μονάδων από το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 77,65% των εκλογικών τμημάτων. Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται κατά τα φαινόμενα το ακροδεξιό SPD με 11,7%.
Οικονομία

Βασισμένος σε νέες αντικειμενικές αξίες, αλλά και νέο τρόπο υπολογισμού θα είναι ο φόρος που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για την επόμενη χρονιά.
Στο επενδυτικό ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ το οποίο αυξάνεται σταθερά, όπως προκύπτει από τις συναντήσεις με επιχειρηματίες και funds σε Ουάσιγκτον, Σικάγο και Νέα Υόρκη, εστιάζει ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας σημείωσε πως με πολιτική σταθερότητα, αναπτυξιακή στρατηγική και επίλυση δομικών προβλημάτων θα αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.
«Οι Ευρωπαϊκές ηγεσίες πρέπει να προστατεύσουν τις θεμελιώδεις αξίες στις οποίες στηρίχθηκε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η ενιαία αγορά», σημείωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνος Μίχαλος, στο 1ο Ελληνοβρετανικό Συμπόσιο.
Καταχρεωμένη χώρα χαρακτήρισε ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, την Ελλάδα, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή και πρόσθεσε ότι δεν έχει την πολυτέλεια να μοιράζει ένα ανύπαρκτο πλεονάσμα.
Αθλητισμός

Χάρη στο γκολ του Μολίνς στο 85’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «σώσει την παρτίδα» και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από την Λαμία, η οποία είχε προηγηθεί με το αυτογκόλ του Κουλιμπαλί στο 37ο λεπτό.
Χωρίς τους Φιγκέιρας και Μποτία θα υποδεχθεί ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ, την Κυριακή (20:30) στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της Super League.
Οι «Φαίακες» με το γκολ του Νούνες στο 79΄ επικράτησαν με 1-0 του Παναιτωλικού, στο δεύτερο χρονικά ματς της 8ης αγωνιστικής της Super League.
Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Λεβαδειακός και ΠΑΣ Γιάννινα για την 8η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τους γηπεδούχους να παραμένουν αήττητοι στο φετινό πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου