Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, 2017

  • Αστυνομικοί στη Χίο συνέλαβαν συνάδελφό τους τη στιγμή που παρέδιδε ποσότητα ναρκωτικών σε άλλο άτομο, γνωστό στις αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά
  • Με αίτημα ασφαλείς συνθήκες διαμονής αλλά και σύντομη εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει, εκατοντάδες φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, κυρίως αφγανικής καταγωγής, κατέλαβαν το βράδυ της Παρασκευής το οδόστρωμα μπροστά στον καταυλισμό τους.
  • Κουκουλοφόροι, που βγήκαν από το Πολυτεχνείο, πραγματοποίησαν αργά το βράδυ, μιας ακόμα Παρασκευής, σειρά επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και διάφορα αντικείμενα εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα, αλλά και στην Μπουμπουλίνας.
  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά πραγματοποιηθηκε, μετά από σχετικό κάλεσμα της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. «Είμαστε εδώ για να κλείσουμε αυτά τα γραφεία» είπε η Μάγδα Φύσσα, και συμπλήρωσε: «Και απλά είμαστε άλλη μια φορά στους δρόμους... Συνήθως είμαστε στη δίκη, σήμερα είμαστε εδώ. Ο λόγος είναι γνωστός, οι εγκληματίες στη φυλακή -όχι έξω να κάνουν και εγκαίνια».
  • Δριμεία κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο για την γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όσο ειδικότερα για την αγροτική της πολιτική, άσκησε από τη Λάρισα η Φώφη Γεννηματά.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 35 αιγύπτιοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με ισλαμιστικά στοιχεία στην όαση Μπαχαρίγια, 370 χλμ. νοτιοδυτικά του Καΐρου, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας και γιατροί.
  • Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση την Παρασκευή εναντίον του σιιτικού τεμένους Ιμάμ Ζαμάν, σε δυτική συνοικία της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 39 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 45 και πλέον.
  • Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν σε δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν την Παρασκευή σε δύο τεμένη στην Καμπούλ του Αφγανιστάν και στην επαρχία Γκορ. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις δύο επιθέσεις.
  • Σε ανεβασμένους τόνους παραμένει η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρειο Κορέα, με την Πιονγιάνγκ να δηλώνει ότι δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί το πυρηνικό της πρόγραμμα. «Οι ΗΠΑ θα πρέπει να μάθουν να συνυπάρχουν με την πυρηνική Β.Κορέα» τονίζει βορειοκορεάτης διπλωμάτης. Νωρίτερα ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο προειδοποίησε ότι η Β. Κορέα δεν αποκλείεται να χτυπήσει τις ΗΠΑ σε λίγους μήνες με πυρηνικό πύραυλο.
  • Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι εξελίξεις στην Ισπανία, με το σενάριο μιας ανεξάρτητης και ταυτόχρονα βιώσιμης Καταλονίας να κρίνεται ανέφικτο και την οικονομία να δοκιμάζεται. Σε μια κίνηση ματ, η ισπανική κυβέρνηση εξασφάλισε την υποστήριξη της αντιπολίτευσης για τη διάλυση του καταλανικού κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή εκλογών τον Ιανουάριο.

Οικονομία

  • «Ήδη βιώνουμε τη σταδιακή σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου ως προς τις αναγκαίες πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ.Στουρνάρας, τονίζοντας ότι η επιστροφή στο παλιό εσωστρεφές παραγωγικό πρότυπο είναι ανέφικτη και ανεπιθύμητη. «Το κράτος οφείλει να κάνει προσεκτικό και στοχευμένο σχεδιασμό των μεταρρυθμίσεων» πρόσθεσε. Μίλησε για σημαντική πρόοδο της Ελλάδας, αλλά «υπάρχουν σήμερα μεγάλες ευκαιρίες που πρέπει να αξιοποιήσουμε». Επανέλαβε δε την ανάγκη για αλλαγή του μείγματος της οικονομική πολιτικής ώστε να ευνοεί την ανάπτυξη.
  • H τραπεζική εποπτική Αρχή της EKT πρέπει να ξανασκεφθεί τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου των «κόκκινων» δανείων της ευρωζώνης, μετά τις ενστάσεις της Ιταλίας ότι αυτές θα εμποδίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας της, δήλωσαν τέσσερις υψηλόβαθμες πηγές της κεντρικής τράπεζας στο Reuters.
  • Με 30 εκατομμύρια ευρώ από τα 750 εκατομμύρια ευρώ της έκδοσης θα συμμετάσχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD) στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας.
  • Δεν αναμένονται ουσιώδεις επιπτώσεις στα αποτελέσματα και στην κεφαλαιακή θέση της Τράπεζας Πειραιώς, συνεπεία του ελέγχου της ΤτΕ, επιβεβαιώνει η διοίκηση που παρέλαβε σήμερα, Παρασκευή, την οριστική έκθεση του ελέγχου.
  • Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε ελέγχους στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW στο πλαίσιο της έρευνάς της για μια υπόθεση καρτέλ στην οποία εμπλέκονται συνολικά πέντε μεγάλες γερμανικές εταιρείες.

Αθλητισμός

  • Η εντυπωσιακή παρουσία του Ελληνα τερματοφύλακα, που κατάφερε χθες στο San Siro να κρατήσει ανέπαφη την εστία του απέναντι στη Μίλαν, δεν πέρασε απαρατήρητη.
  • Μόλις δύο ημέρες πριν από την υπογραφή των συμβολαίων, δηλαδή στις αρχές Αυγούστου, υποστήριξε πως αποφάσισε να μεταγραφεί στην Παρί Σεν Ζερμέν ο Νεϊμάρ, κατά την διάρκεια της παρουσίασης του από τον γαλλικό σύλλογο.
  • Η Ελλάδα έφτασε στους 27,400 βαθμούς με δύο εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ενώ η Τσεχία, με το 1-1 της Ζλιν κόντρα στην Κοπεγχάγη και το 2-2 της Σλάβια Πράγας στην έδρα της Βιγιαρεάλ, έφτασε τους 27,575 βαθμούς.
  • Οι δέκα κορυφαίοι αθλητές στην σχετική λίστα :
  • Την... πνευματική ανωτερότητα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του Σαν Σίρο αποδέχτηκε ο προπονητής της Μίλαν, Βιντσέντσο Μοντέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου