Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, 2017

  • «Με τον πλέον απερίφραστο τρόπο», το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την ομηρία που υπέστησαν μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
  • Το Συμβούλιο της Επικρατείας απασχόλησε η συνταγματικότητα του νέου νομοθετικού πλαισίου (νόμος 4332/2015) με τον οποίο θεσπίστηκαν οι νέοι κανόνες-προϋποθέσεις απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας. Όπως είναι γνωστό, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 460/2013 απόφασή της, έκρινε ως αντισυνταγματικό το παλαιό νομικό καθεστώς (νόμος 4332/2015) για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας
  • Συγκέντρωση αλληλεγγύης - διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα μετά την απόφαση του Εφετείου σχετικά με την Ηριάννα και τον Περικλή, το οποίο απέρριψε για δεύτερη φορά την αίτηση αποφυλάκισής τους. Με κεντρικό σύνθημα «Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή» συλλογικότητες της αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς κι αλληλέγγυοι-αλληλέγγυες συγκεντρώθηκαν για να δείξουν την συμπαράστασή τους στους δύο κατηγορούμενους.
  • Ως ένα εξαιρετικό μέρος για τους Έλληνες χαρακτήρισε το Σικάγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων. Τόνισε πως η ομογένεια μάς γεμίζει περηφάνια, προσθέτοντας πως είμαστε στην κατάλληλη στιγμή της κοινή μας ιστορίας για να εμπνεύσουμε ο ένας τον άλλον.
  • Για παρερμηνεία των δηλώσεων του Γιάνη Βαρουφάκη από την ιστοσελίδα Euractiv κάνει λόγο ανακοίνωση του κινήματος DiEM25, ιδρυτής του οποίου είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών. Ποια φράση του Γ.Βαρουφάκη παρερμηνεύτηκε και βγήκε ο τίτλος ότι σχεδιάζει να κατέβει υποψήφιος στη Γερμανία για τις ευρωεκλογές του 2019.

Κόσμος

  • Οι αραβοκουρδικές δυνάμεις που στηρίζονται από τις ΗΠΑ στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ανακοίνωσαν αργά τη Δευτέρα το βράδυ ότι «απελευθέρωσαν πλήρως» τη διαβόητη πλατεία της Ράκα όπου οι τζιχαντιστές πραγματοποιούσαν τις εκτελέσεις όταν είχαν υπό τον έλεγχό τους την πόλη αυτή.
  • Ευρύτερες διαστάσεις λαμβάνει η νίκη του κυβερνώντος κόμματος «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ στις χθεσινές δημοτικές εκλογές, καθώς ο υποψήφιός του για τον δήμο των Σκοπίων, Πέτρε Σιλέγκοφ κερδίζει από τον πρώτο γύρο, «διαψεύδοντας» όλες τις δημοσκοπήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, που προέβλεπαν ότι η αναμέτρηση για το νικητή στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.
  • «Nα επιταχύνουν τις προσπάθειές τους επόμενους μήνες» συμφώνησαν το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία για το «διαζύγιο» του Λονδίνου από τις Βρυξέλλες.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε τα βέλη του εναντίον της Χίλαρι Κλίντον, της αντιπάλου του στις περυσινές προεδρικές εκλογές, καλώντας την να δοκιμάσει για άλλη μια φορά την τύχη της ώστε να εξασφαλίσει ο ίδιος μια δεύτερη συνεχόμενη θητεία στον Λευκό Οίκο.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλν Τραμπ δήλωσε την Δευτέρα ότι πιστεύει πως η Αβάνα ευθύνεται για μια σειρά επεισοδίων που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Κούβα, από τα οποία ασθένησαν τουλάχιστον 22 αμερικανοί διπλωμάτες.

Οικονομία

  • Μετά από πολλά χρόνια οικονομικής ύφεσης η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, οι τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού καρποφορούν και υπάρχει τώρα μια ορατή αξιόπιστη και βιώσιμη έξοδος από την κρίση, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με την Κριστίν Λαγκάρντ.
  • Εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ταχύτατη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Γ.Στουρνάρας. Όπως τόνισε, η ολοκλήρωση αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει και η συζήτηση για τη διευθέτηση του χρέους, που θα επιτρέψει την ένταξη των ομολόγων του Δημοσίου στο QE της ΕΚΤ, και, κυρίως, την ομαλή πρόσβαση στις αγορές μετά το τέλος του προγράμματος.
  • Ως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, ενώ το μέρισμα θα διανεμηθεί φέτος σε μεγαλύτερο εύρος κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση, είπε ο υπουργός Επικρατείας Χρ.Βερναρδάκης. «Θα δοθούν περίπου 1.000 ευρώ σε 1 εκατ.ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εκτίμησε ότι θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία των θεσμών.
  • Στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου πρόκειται να προχωρήσει στο επόμενο διάστημα η Eurobank. Στόχος της, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η συγκέντρωση 500 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό, την Πέμπτη, ξεκινά road show, με παρουσιάσεις της πρωτοβουλίας, οι οποίες θα διαρκέσουν έως την προσεχή Δευτέρα. Θα γίνουν σε Λονδίνο, Μιλάνο, Μόνχαο και Φρανκφούρτη.
  • Σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό βγάζει η Εθνική Τράπεζα 131 ακίνητα σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για διαμερίσματα, μεζονέτες, καταστήματα ή γραφεία και οικόπεδα τα οποία περιήλθαν στην κατοχή της τράπεζας ως αποτέλεσμα μη ανταπόκρισης των κατόχων τους σε όρους δανειοδοτικών εγγυήσεων.

Αθλητισμός

  • Στις χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού στάθηκε ιδιαίτερα ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά τη νίκη-θρίλερ της ομάδας του επί της ΑΕΛ με 2-1, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν υπήρχε οφσάιντ στο γκολ του Περόνε, που δεν μέτρησε. Απογοητευμένος και ταυτόχρονα εξοργισμένος με τη διαιτησία του αγώνα Παναθηναϊκός-ΑΕΛ εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ηλίας Φυντάνης. Ο τεχνικός της θεσσαλικής ομάδας χαρακτήρισε «ντροπή» τα όσα συνέβησαν στο «Απόστολος Νικολαΐδης», εστιάζοντας τα παράπονά του στο κανονικό γκολ του Περόνε, που ακυρώθηκε στο 90ό λεπτό.
  • Μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και την ήττα (1-2), η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, δημοσιεύει στη σελίδα της το στιγμιότυπο από το συνδρομητικό κανάλι που δείχνει ότι ο Περόνε καλύπτεται καθαρά σε καθοριστική φάση, όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.
  • Σε ματς απαγορευμένο για καρδιακούς, ο Παναθηναϊκός των 9 παικτών (70' και 78' αποβλήθηκαν οι Σιλά και Άλτμαν) επικράτησε με 2-1 της ΑΕΛ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο Βιγιαφάνιες στο 50' με πέναλτι (για το οποίο φωνάζει η ΑΕΛ) άνοιξε το σκορ, «απάντησε» στο 79΄ ο Περόνε με κεφαλιά, αλλά στο 93΄ ο Χίλιεμαρκ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Κανονικό γκολ του Περόνε ακυρώθηκε στο 1-1 από λανθασμένη υπόδειξη του επόπτη.
  • Ο Λορίς Κάριους θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ στον αγώνα της Τρίτης (21:45) με τη Μάριμπορ, για τη δεύτερη αγωνιστική στο Champions League, όπως δήλωσε ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο τεχνικός της Λίβερπουλ, πιστός στην πολιτική του για ροτέισον στους γκολκίπερς, θα αντικαταστήσει τον Σιμόν Μινιολέ, ο οποίος αγωνίστηκε βασικός το περασμένο Σάββατο (14/10) στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
  • Απο σήμερα και κάθε Δευτέρα ο Αντώνης Καρπετόπουλος θα σχολιάζει όλα τα αθλητικά νέα με τον δικό του πάντα μοναδικό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου