Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 14 Οκτωβρίου, 2017

  • Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ σημειώθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από το Πολυτεχνείο με αποτέλεσμα, κατά τη διάρκεια μιας εξ αυτών, να διακοπεί για λίγα λεπτά η κυκλοφορία των οχημάτων στο ένα ρεύμα της οδού Πατησίων.
  • Επίθεση δέχτηκε υπάλληλος του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Θεσσαλονίκη όπου, όπως αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων του δήμου, τα βίαια περιστατικά σε βάρος συναδέλφων τους αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.
  • «Ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν οδηγήσουν την χώρα μπροστά» τόνισε ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Λάρισα.
  • Επισπεύδεται η συζήτηση στην κυπριακή Βουλή, της πρότασης νόμου για το θέμα των αμβλώσεων, μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη σύλληψη γιατρού και νεαρής γυναίκας που είχε υποβληθεί σε άμβλωση. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή τους, μετά την καταγγελία του συντρόφου της νεαρής, ότι τερμάτισε την κύηση χωρίς να τον ενημερώσει. Χθες αφέθηκε ελεύθερη η γυναίκα και σήμερα ο γιατρός της.
  • Αύριο θα γίνει η κηδεία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που δολοφονήθηκε στο γραφείο του αργά χθες βράδυ.

Κόσμος

  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει λάβει αναφορές για επίθεση που εξαπολύθηκε ενάντια σε ιατρικές εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία και κατέστρεψε αποθήκη όπου φυλάσσονταν 130.000 δόσεις εμβολίων ενάντια στην ιλαρά και την πολιομυελίτιδα.
  • Έπειτα από δύο εβδομάδες έντονων διαφωνιών, τα γερμανικά κόμματα κατέληξαν τελικά σε μια προσωρινή συμφωνία που θα αναγκάσει τους βουλευτές του φιλελεύθερου FDP να καθίσουν δίπλα σε εκείνους της ακροδεξιάς στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
  • Τούρκοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς θύματα της καταστολής που οργάνωσε η εξουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Φρανκφούρτης για να δηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια απομόνωση της Τουρκίας παρά την πολιτική την οποία ακολουθεί. Ο Τζαν Ντουντάρ, πρώην διευθυντής της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet που είχε φυλακιστεί για ένα χρόνο, θυμάται έναν συγκρατούμενό του ο οποίος ζήτησε από έναν δεσμοφύλακα να του φέρει ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη της φυλακής.
  • Ο κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2017, η Διεθνής Εκστρατεία για την Κατάργηση των Πυρηνικών Όπλων (ICAN), διατύπωσε την εκτίμηση ότι η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να μην «επικυρώσει» τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης θα ευνοήσει τη διάδοση και χρήση των πυρηνικών όπλων. «Οι δεσμεύσεις σε σχέση με το πυρηνικό πρόγραμμα, τις οποίες έχει αναλάβει το Ιράν βάσει της συμφωνίας JCPOA τηρούνται» δηλώνει ο ΟΗΕ.
  • Κλιμακώνεται η διεθνής ανησυχία μετά τη δήλωση - «βόμβα» του Ντόναλντ Τραμπ σύμφωνα με την οποία δεν επικυρώνει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Η υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά τις διευκρινίσεις του αμερικανού ΥΠΕ, ο οποίος επισήμανε ότι πρόθεση των ΗΠΑ είναι η παραμονή τους εντός της συμφωνίας. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο σύναψης νέας συμφωνίας η οποία «δεν θα αντικαταστήσει αλλά θα ολοκληρώσει την υπάρχουσα».

Οικονομία

  • Δεν θα συμμετάσχει στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Χαλκιδικής η εταιρία «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», η οποία με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αποσύρει τη συμμετοχή της, αλλά και τη χορηγία για τη διοργάνωση του συνεδρίου.
  • «Ο Γ.Βαρουφάκης ξαναγράφει την ιστορία. H ευθύνη του είναι τεράστια. Κόστισε πολύ στη χώρα του» ήταν το οργισμένο σχόλιο του Γάλλου Επιτρόπου, Π.Μοσκοβισί, με αφορμή συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών στη Liberation. Ο Γ.Βαρουφάκης δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν, οι άνθρωποι δυστυχούν».
  • H συζήτηση που έχει ανοίξει για το μέλλον της Ευρώπης πρέπει να σχετίζεται με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες της ΕΕ, τόνισε ο Ευ.Τσακαλώτος σε διάλεξη για το μέλλον της Ευρώπης. Η δέσμευση για δημοκρατικές και αξιόπιστες διαδικασίες πρέπει να αποτελέσει την απαραίτητη προϋπόθεση της νέας αρχιτεκτονικής, τόνισε. Να υπάρχει, δηλαδή, κοινωνική λογοδοσία ως προς τους στόχους, συμμετοχή των πολιτών.
  • Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων στο διαδίκτυο (και) όσων φυσικών ή νομικών προσώπων οφείλουν άνω των 150.000 ευρώ στον ΕΦΚΑ θα προχωρήσουν τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών από 30 Νοεμβρίου, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις. Όλη η απόφαση.
  • Το Greek Liberties Monitor διοργανώνει το Σάββατο στις 12:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Έβδομης Δημοτικής Κοινότητας, Πανόρμου 59, 1ος όροφος, εκδήλωση με θέμα «Πρωτοβουλία Οικονομικής Επιμόρφωσης».

Αθλητισμός

  • Ιλιγγο προκαλούν τα ποσά στο νέο συμβόλαιο που ετοιμάζει για τον Λιονέλ Μέσι η Μπαρτσελόνα, η οποία βλέπει τα έσοδά της για την τρέχουσα περίοδο να εκτοξεύονται στα 897 εκατ. ευρώ.
  • Το Μουντιάλ της Ρωσίας ίσως αποτελέσει το «κύκνειο άσμα» του Αντρές Ινιέστα με τη φανέλα της εθνικής Ισπανίας. Το παραδέχτηκε ο ίδιος σε συνέντευξή του στη «Sport» της Βαρκελώνης όπου είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει σημαντική πιθανότητα να είναι το τελευταίο μου ραντεβού με την Εθνική».
  • Σημαντική απώλεια για την Τσέλσι, καθώς θα στερηθεί των υπηρεσιών, για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, του Ν' Γκολό Καντέ.
  • Στις 4 Ιανουαρίου 2016, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ, ανακοίνωσε τον Ζινεντίν Ζιντάν, ως αντικαταστάτη του Ράφα Μπενίτεθ στον πάγκο της ομάδας. Πέντε ημέρες αργότερα, ο Ζιντάν έκανε το επίσημο ντεμπούτο του και η Ρεάλ κέρδισε με σκορ 5-0 την Ντεπορτίβο λα Κορούνια.
  • Το βραβείο Best FIFA Football οδεύει ολοταχώς, εκτός συγκλονιστικής έκπληξης, προς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, με τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ να αρκούνται, λογικά, στις επόμενες δύο θέσεις του βάθρου. Η κούρσα, όμως, για τη «Χρυσή Μπάλα» του 2017 έγινε ξαφνικά ανοιχτή σε προγνωστικά, με τον Αργεντινό άσο να παραμένει σε περίοπτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου