Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου, 2017

  • Σε καλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί ο υδράργυρος, με τη θερμοκρασία να φτάνει σχεδόν σε όλη τη χώρα στους 25 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με ασθενείς βροχές στη δυτική Ελλάδα.
  • Στα 480 ευρώ θα φθάσει η μέση κύρια σύνταξη το 2021 οδηγώντας σε πλήρη φτωχοποίηση τους συνταξιούχους, αποκαλύπτει ο ομότιμος καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Σάββας Ρομπόλης.
  • Μικρής έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στον προαύλιο χώρο της ΔΟΥ Χολαργού, που βρίσκεται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 100.
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση 5 Ρίχτερ σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στ' ανοιχτά της Αλοννήσου, η οποία ταρακούνησε την Αθήνα και σχεδόν τη μισή (ανατολική) Ελλάδα.
  • «Ο κ. Τσίπρας επικαλέστηκε ως απόδειξη... επιτυχίας του (!) την έκθεση που παρουσίασε την Ελλάδα ως "αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη".

Κόσμος

  • Στην εκ νέου καταγγελία της «πολύ κακής συμφωνίας» των μεγάλων δυνάμεων με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσει την απόφασή του για την τύχη της.
  • Αντιμέτωποι με τη νέα ενίσχυση των ανέμων και τις εξαιρετικά ξηρές ατμοσφαιρικές συνθήκες, οι πυροσβέστες συνέχιζαν την Τετάρτη τη μάχη για να σταματήσουν την εξάπλωση των γιγαντιαίων πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, οι οποίες έχουν στοιχίσει από την Κυριακή τη ζωή σε τουλάχιστον 21 ανθρώπους, έχουν καταστρέψει 3.500 σπίτια κι’ επιχειρήσεις κι’ έχουν καλύψει τα πάντα με παχύ στρώμα στάχτης, σε περιοχή γεμάτη αμπελώνες κι οινοπαραγωγικές μονάδες.
  • Η τροπική καταιγίδα Οφηλία ενισχύθηκε και μετατράπηκε στον δέκατο κυκλώνα της τρέχουσας περιόδου στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.
  • Περισσότερες ψήφους θα έπαιρνε η Χριστιανική Ενωση (CDU/CSU) χωρίς την Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δημοσκόπηση, την οποία, όπως επισημαίνει η Bild, παρήγγειλαν ηγετικά στελέχη του CDU εν αγνοία της καγκελαρίου.
  • Το Νόβι Πάζαρ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαντζάκ στη νοτιοανατολική Σερβία, επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο τούρκος πρόεδρος μετέβη από το Βελιγράδι στον Νόβι Πάζαρ με ελικόπτερο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν φτάσει στης Σερβία τέσσερα τουρκικά ελικόπτερα για να χρησιμοποιηθούν για τις μετακινήσεις του Ερντογάν και της συνοδείας του.

Οικονομία

  • Η Κομισιόν προτείνει να γίνεται σε δύο φάσεις η εγγύηση των καταθέσεων στην Ευρωζώνη, σε μια προσπάθεια να ξεκλειδώσουν οι συζητήσεις για την τραπεζική ένωση και να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Γερμανίας.
  • Πρόταση για εξαγορά της γενικής κλινικής Ιασώ General κατέθεσε χθες η εταιρεία Hellenic Healthcare. Η πρόταση η οποία αφορά την πώληση του 97,2% των μετοχών που κατέχει η εταιρεία «ΙΑΣΩ Ιδιωτική Γενική και Μαιευτική-Γυναικολογική και Παιδιατρική Κλινική-Διαγνωστικό Θεραπευτικό και Ερευνητικό Κέντρο» στο ΙΑΣΩ General έρχεται λίγους μόλις μήνες μετά την εξαγορά του νοσοκομείου Metropolitan από την ίδια εταιρεία.
  • Η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη έχει ενισχύσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αλλά οι χαλαρές νομισματικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες με φόντο τον χαμηλό πληθωρισμό αυξάνουν τους μεσοπρόθεσμους κινδύνους, προειδοποιεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
  • Την εκτίμηση ότι γρήγορα και με θετικό τρόπο θα καταλήξει η συμφωνία με την Black Rock για την επένδυση στην Ακαδημία Πλάτωνος διατύπωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Σταθάκης μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου για την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος. Επέκρινε δε με δριμύτητα την επενδυτική πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «σκέτη τραγωδία».
  • «Η ανεργία μειώνεται σταθερά. Από 26,5% το 2014, σήμερα βρίσκεται στο 21,1% και στα τέλη του 2018 αναμένεται να πέσει κάτω από το 20%», ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ρ.Αντωνοπούλου, στην ομιλία της στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Αθλητισμός

  • Με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να βγάζει χωρίς προβλήματα την προπόνηση, συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΚ για τον αγώνα της Κυριακής εναντίον της Ξάνθης. Παράλληλα, επέστρεψαν έξι διεθνείς (Μάνταλος, Μπακασέτας, Ανέστης, Χριστοδουλόπουλος, Γαλανόπουλος, Τρίστασον) και ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ αύριο αναμένονται ο Βράνιες κι ο Γιόχανσον από το Σεράγεβο και τη Στοκχόλμη αντίστοιχα.
  • Οριστικοποιήθηκε έπειτα από πολλές προσπάθειες το μεγάλο φιλικό του Άρη με την Μπόκα Τζούνιορς. Οι Κιτρινόμαυροι θα υποδεχθούν την μεγάλη ομάδα της Αργεντινής στις 8 Νοεμβρίου και ώρα 20:00 στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με την ΠΑΕ να ενημερώνει ότι όσοι είχαν προμηθευτεί εισιτήρια του αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για τις 27 Σεπτεμβρίου, αυτά θα ισχύουν κανονικά.
  • Σύμβουλος σε θέματα ποδοσφαίρου της UEFA θα είναι στο εξής ο Λουίς Φίγκο, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία. Ο άλλοτε Πορτογάλος διεθνής επιθετικός των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα έχει συνεργάτες την 29χρονη Γερμανίδα παίκτρια της Βόλφσμπουργκ, Ναντίν Κέσλερ και τον άλλοτε άσο της Ίντερ, Ντέγιαν Στάνκοβιτς, οι οποίοι προσλήφθηκαν στο ίδιο πόστο στις αρχές του 2017 και να συνεργάζονται με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και την Football Division.
  • Ο Ευαγγέλου του συνδέσμου Αθηνών, θα είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης Πανιώνιος-Ολυμπιακός που θα γίνει το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στη Νέα Σμύρνη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής για την Super League. Την αναμέτρηση της Ξάνθης με την ΑΕΚ (15/10) θα «σφυρίξει» ο Παπαδόπουλος του συνδέσμου Μακεδονίας, ενώ τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Λάρισα (16/10) θα διευθύνει ο Κουτσιαύτης του συνδέσμου Άρτας.
  • Την δήλωση ότι «όσοι συλλαμβάνονται δεν θα μπορούν να πάνε ποτέ ξανά στο γήπεδο» έκανε ο  Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός αθλητισμού αναφέρθηκε στους τρεις άξονες αντιμετώπισης της βίας, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία με την UEFA, ενώ μεγάλο βάρος ρίχνει η κυβέρνηση στη νέα γενιά και στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου