Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 10-10-2017

Στον «αέρα» βρίσκεται το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, καθώς, με τις έως τώρα τοποθετήσεις βουλευτών και κομμάτων, το άρθρο 3, που αφορά στην αλλαγή φύλου ενηλίκων και ανηλίκων, δεν συγκεντρώνει την πλειοψηφία της Βουλής.


  • Η ανακοίνωση της εκπροσώπου του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα στις 17 Οκτωβρίου δεν έκρυβε εκπλήξεις.
  • «Σε αυτήν τη συμβολική αντιπαράθεση που αφορά εξαιρετικά λίγους συμπολίτες, η Ιεραρχία, δηλαδή η διοίκηση, και όχι το Σώμα της Εκκλησίας που το αποτελούν τα εκατομμύρια πιστών στη χώρα μας, ξαναμπαίνει πολιτικά μπροστά, διεκδικεί πολιτικό ρόλο», τόνισε ο πρώην υπουργός Παιδείας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης κατά την τοποθέτησή του για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, με αιχμή την απαίτηση της Ιεράς Συνόδου να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.
  • Την ανάγκη ευρύτερης συνεργασίας, σε μια εποχή σημαντικών μεταβολών, τόσο στο πεδίο της αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών όσο και των προκλήσεων στο πεδίο της ασφάλειας ανέδειξε με ομιλία του στην επιχειρηματική σύνοδο Ε.Ε.-Ευρασίας-Κίνας που διοργάνωσε ο Economist, με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες από την Ανατολή στη Δύση», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
  • Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ δημιουργεί νέες προοπτικές για την Κύπρο και την οικονομία της, διευρύνοντας τους ορίζοντες της ναυτιλιακής βιομηχανίας μέσω, μεταξύ άλλων, της δημιουργίας νέων συνεργειών, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Κυπριακού Ναυτιλιακού Συνεδρίου (Maritime Cyprus).
  • Σε πολιτικό θρίλερ εξελίσσεται η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου στην Ολομέλεια της Βουλής. Οι πιέσεις για αλλαγές, ειδικά σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για τα 15 έτη, συνεχίζονται τόσο από την πλευρά των ΑΝΕΛ, όσο και από την πλευρά της ΝΔ. Προς το παρόν, πάντως, ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ.Κοντονής δεν έχει ανακοινώσει αλλαγή στο ηλικιακό όριο. Ποια στάση θα τηρήσουν τα άλλα κόμματα. Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή.

Κόσμος

  • Ο απολογισμός των νεκρών από τις νέες πυρκαγιές οι οποίες μαίνονται στην Καλιφόρνια δεν σταματά να αυξάνεται: η πρώτη αναφορά έκανε λόγο για ένα νεκρό, κατόπιν ανακοινώθηκε πως τα θύματα ήταν 3 και πλέον οι αρχές μιλούν για 10 νεκρούς, με τον σερίφη στην Κομητεία Σονόμα, βόρεια του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, να επιβεβαιώνει ότι άλλοι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
  • Οι πτήσεις της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Air Berlin,που έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης, θα διακοπούν έως τις 28 Οκτωβρίου το αργότερο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.
  • Τα πρώτα σύννεφα φαίνεται να σχηματίζονται πάνω από τις διερευνητικές επαφές για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, καθώς οι Πράσινοι, ένας από τους πιθανούς εταίρους της Άνγκελα Μέρκελ, απέρριψαν τη συμφωνία για ετήσιο πλαφόν στην υποδοχή προσφύγων.
  • Πιο ισχυρός φαίνεται ότι είναι πλέον ο αέρας πολιτικής αβεβαιότητας που πνέει πάνω από Ισπανία και Καταλονία. Eνώ μεγάλες τράπεζες αποχωρούν από την περιφερειακή κυβέρνηση και η επόμενη ημέρα μοιάζει με σπαζοκεφαλιά, εκπρόσωπος τύπου του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος της Ισπανίας, ο Πάμπλο Κασάντο, προειδοποίησε ότι ο πρόεδρος της Καταλονίας θα μπορούσε να έχει την ίδια μοίρα με προκάτοχό του που είχε προβεί σε ανάλογη κίνηση.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση προτείνει τον περιορισμό των επαφών με τους κορυφαίους στρατηγούς της Μιανμάρ (Βιρμανίας) σ' ένα πρώτο βήμα για την αύξηση των κυρώσεων σε βάρος της χώρας αυτής εξαιτίας της στρατιωτικής επίθεσης που εξανάγκασε τους μουσουλμάνους Ροχίνγκια να την εγκαταλείψουν, σύμφωνα με ένα σχέδιο εγγράφου που είδε το Reuters.

Οικονομία

  • «Οχι» στις προτάσεις του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για έναν κεντρικό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης και για έναν υπουργό Οικονομικών των χωρών του ευρώ, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην τελευταία, πιθανότατα, συμμετοχή του σε Eurogroup.
  • Περισσότεροι από ένας στους τέσσερις Λονδρέζους, πολλοί από τους οποίους εργαζόμενοι, ζουν στη φτώχεια εξαιτίας των στάσιμων μισθών και της ταχείας αύξησης των ενοικίων, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.
  • Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει το τελευταίο Eurogroup του απερχόμενου γερμανού υπουργού Οικονομικών, επισημαίνοντας τον κυρίαρχο ρόλο που έπαιξε το ελληνικό ζήτημα στην οκτάχρονη θητεία του.
  • Οι ευρωπαϊκές εταιρείες είναι εντελώς απρόθυμες να επενδύσουν σε λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και αν δεν έρθουν επιχειρήσεις από την Κίνα, την Ιαπωνία ενδεχομένως και τις ΗΠΑ, θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, εκτίμησε ο επικεφαλής της ΔΕΗ Μ.Παναγιωτάκης, μιλώντας σε συνέδριο του Economist και αναφερόμενος στη διαδικασία πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
  • Το Eurogroup αποχαιρέτισε τον Β.Σόιμπλε, τον κύριο πρωταγωνιστή σε όλα τις κρίσιμες συνεδρίασεις. Πολλοί υπουργοί πήραν το λόγο, ενώ του προσέφεραν ως αναμνηστικό δώρο μια σημαία της ΕΕ γεμάτη υπογραφές, με τον Ευ.Τσακαλώτο να γράφει -σιβυλλικά;- «τίποτα δεν θα είναι ακριβώς το ίδιο». Με ένα Bordeaux του 2004 τον αποχαιρέτησε ο Λεμέρ. «Δεν μου είναι εύκολο που αποχωρώ, όμως οκτώ χρόνια είναι αρκετά» είπε ο Σόιμπλε.. Για το τελευταίο Eurogroup πριν αλλάξει με αβέβαιο τρόπο η ισορροπία στο εσωτερικό του, μιλούν αναλυτές.

Αθλητισμός

  • Το Βέλγιο έκανε την αρχή και η Σλοβενία φέρνει την Ελλάδα «προ των πυλών» των μπαράζ πρόκρισης στην τελική φάση του Μουντιάλ 2018. Η ομάδα του Σρέτσκο Κάτανετς αναδείχθηκε ισόπαλη, 2-2, με την Σκωτία στην Λιουμπλιάνα, αποτέλεσμα που την έθεσε εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο, δίνει την τεράστια ευκαιρία στην Ελλάδα, εφόσον επικρατήσει την Τρίτη το βράδυ (10/10) του Γιβραλτάρ, να βρεθεί μεταξύ των 8 ομάδων που τον ερχόμενο Νοέμβριο θα διεκδικήσουν τα τέσσερα «εισιτήρια» που απομένουν από την ευρωπαϊκή ζώνη για τους τελικούς του Μουντιάλ 2018.
  • «Τελειώνει» μέχρι την Τρίτη (10/10) η μεταγραφή του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα. Το μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι εάν ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού θα ενταχθεί στο ρόστερ των «Λουζιτανών» από τον ερχόμενο Ιανουάριο ή το προσεχές καλοκαίρι.
  • Περίπου 35 ημέρες απομένουν μέχρι το τέλος των προκριματικών, και μόλις 12 ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Αν προσθέσουμε και τη διοργανώτρια Ρωσία, τότε φτάνουν τις 13 σε σύνολο 32, κι αυτό σημαίνει ότι παρακολουθούμε μία από τις πιο συναρπαστικές προκριματικές φάσεις στα χρονικά. Άλλες δέκα θέσεις θα κριθούν μέχρι τις 11/10 και οι υπόλοιπες το Νοέμβριο με τη διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ και την ολοκλήρωση των αγώνων της αφρικανικής ζώνης (CAF).
  • Το τέλος της σπουδαίας καριέρας του Αντρέα Πίρλο πλησιάζει. Το συμβόλαιο του Ιταλού σταρ με τη Σίτι της Νέας Υόρκης λήγει στο τέλος του χρόνου, ενώ και η ηλικία του κάνει πλέον απαγορευτική τη συνέχιση της καριέρας του. Ο 38χρονος άσος έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβρη και τότε θα αποχωρήσει από τα γήπεδα για να επιστρέψει στην Ιταλία. Σύμφωνα με την εφημερίδα του Τορίνο, «Tuttosport», οι άνθρωποι της Γιουβέντους θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό της, σε μια θέση στο διοικητικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου