Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές; Πώς και με ποια σειρά θα μειώσουμε τους φόρους; Πώς θα γίνει καλύτερο και πιο αποτελεσματικό το Δημόσιο και δεν θα ταλαιπωρεί τους πολίτες; Σ' αυτά τα ερωτήματα σκοπεύει να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.
  • Χάος επικρατεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης, καθώς μία μόνο μονάδα δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει ολόκληρη την περιοχή. Όπως καταγγέλλουν εκπρόσωποι των νεφροπαθών, οι ασθενείς και οι συγγενείς τους υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία για να καταθέσουν έγγραφα από ιατρικές δαπάνες που έχουν ήδη καταβάλει προκειμένου να αποζημιωθούν.
  • Πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προκάλεσε το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα σε κυριακάτικη εφημερίδα, με αφορμή την 3η Σεπτέμβριου, επέτειο ιδρύσεως του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο επιχειρεί έμμεση ταύτιση του ιδίου με τον Ανδρέα Παπανδρέου.
  • 3η Σεπτέμβρη: 43 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ. «Δεν είμαστε όμως εδώ, μόνο για να τιμήσουμε την ιστορία μας, γιατί τα όνειρά μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας», τόνισε η Φώφη Γεννηματά. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, δεν διαλύεται, μετεξελίσσεται, τόνισε και μίλησε για το εγχείρημα της «νέας μεγάλης κεντροαριστεράς». Το σύνθημα είναι «από την Αλλαγή στη Νεα Αλλαγή» κατέληξε και κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες στις 5 Νοεμβρίου.
  • Τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφθεί αύριο, Δευτέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί εν όψει της παρουσίας του στην 82η ΔΕΘ. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς και με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας. Επίσης, το απόγευμα, θα συναντηθεί με τα Σωματεία των εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός».

Κόσμος

  • Αμερικανός στρατηγός αμφισβητεί τον ισχυρισμό των Ρώσων ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε στη Ράκα της Συρίας τον Μάιο και υποστηρίζει ότι κρύβεται σε απομονωμένη περιοχή στα σύνορα Ιράκ και Συρίας.
  • Το προσφυγικό ήταν ένα από τα κεντρικά θέματα του ντιμπέιτ μεταξύ Μέρκελ και Σουλτς, με τον τελευταίο να ασκεί δριμεία κριτική στην καγκελάριο για την προσφυγική πολιτική της. Η Μέρκελ υπερασπίστηκε την πολιτική της, επισημαίνοντας ότι ενήργησε με βάση το γερμανικό Σύνταγμα. Από την τηλεμαχία δεν έλειψαν φυσικά τα σχόλια για τις δημοσκοπήσεις με το βλέμμα στους αναποφάσιστους αλλά και τα προσωπικά σχόλια με τον Σουλτς να χαρακτηρίζει το στιλ της Μέρκελ νυσταλέο.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ θα συναντηθεί με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Β.Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν την απάντηση «θα δούμε» του Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το αν οι ΗΠΑ θα επιτεθούν στη Β.Κορέα. Πιο επιθετικός ο υπουργός Άμυνας Τζ.Μάτις προειδοποιεί ότι έχουμε πολλές στρατιωτικές επιλογές. Την ίδια στιγμή για πακέτο νέων οικονομικών κυρώσεων, μιλά ο Στ.Μνούτσιν.
  • Οι ζημιές από τον τυφώνα Χάρβεϊ θα ξεπεράσουν εκείνες των τυφώνων Κατρίνα και Σάντι και είναι πιθανό να φθάσουν μεταξύ 150 και 180 δισεκ. δολαρίων, δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ. Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει αρχικά ένα ποσό 7,85 δισεκ. δολαρίων για τις προσπάθειες ανάκαμψης, ποσό το οποίο ο Άμποτ χαρακτήρισε ανεπαρκές.
  • Γερμανοί πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν στη Φρανκφούρτη μια μεγάλη βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αφού προηγουμένως δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης εκκένωσης περιοχής που έχει πραγματοποιηθεί μεταπολεμικά στη Γερμανία.

Οικονομία

  • Γνωστά ονόματα του ελληνικού επιχειρείν περιλαμβάνονται μεταξύ των προσκεκλημένων στο οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, παρουσία του Γάλλου προέδρου Μανουέλ Μακρόν.
  • Θετική εξέλιξη και ευκαιρία για τόνωση των διμερών σχέσεων χαρακτηρίζει την επίσκεψη του Εμ.Μακρόν στην Αθήνα η πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Χρ.Σακελλαρίδη. «Έρχεται σε μια κομβική συγκυρία για την ελληνική οικονομία, όπου η μετάβαση στην ανάπτυξη έχει εισέλθει στην πιο καθοριστική φάση της. Ελπίζουμε και προσδοκούμε η επίσκεψη του κ. Μακρόν να δώσει το έναυσμα για περαιτέρω σύσφιξη των διμερών οικονομικών σχέσεων και κυρίως για την τόνωση των επενδύσεων και των εξαγωγών».
  • Oι άμεσες ξένες επενδύσεις παρουσιάζουν εντυπωσιακή αυξητική τάση επισημαίνει ο υφυπουργός Οικονομίας Στ.Πιτσιόρλας προσθέτοντας πως τα στοιχεία απαντούν με αποστομωτικό τρόπο στις θεωρίες ότι η κυβέρνηση είναι ακατάλληλη και δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. «Tο 2017 θα αποδειχθεί έτος-τομή για τις επενδύσεις» τονίζει, ενώ διαβεβαιώνει για την κυβερνητική βούληση να ολοκληρωθεί γρήγορα η γ' αξιολόγηση.
  • Η ομάδα χωρών BRICS πρέπει να προωθήσει την απελευθέρωση του εμπορίου και μια ανοικτή παγκόσμια οικονομία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των χωρών μελών της ομάδας.
  • «Είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Αθλητισμός

  • Με νίκες συνέχισαν Σουηδία και Ολλανδία κατά την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, καθώς οι Σκανδιναβοί διέλυσαν με 4-0 εκτός έδρας τη Λευκορωσία (γκολ ο Μπεργκ, στον πάγκο ο Χίλιεμαρκ), ενώ οι «οράνιε» νίκησαν τους Βούλγαρους με 3-1 στο Άμστερνταμ. Παράλληλα, η εντός έδρας ισοπαλία της Γαλλίας με το Λουξεμβούργο (0-0),  έφερε τους Βίκινγκ στο -1 από την κορυφή. Η Βοσνία νίκησε εύκολα το Γιβραλτάρ με 4-0 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του ομίλου της Εθνικής, ενώ στον 2ο όμιλο Ελβετία, Πορτογαλία συνέχισαν με νίκες, με τους Ίβηρες να απέχουν τρεις βαθμούς από τους πρωτοπόρους Ελβετούς.
  • Την πρώτη ήττα στον 8ο προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ 2018 γνώρισε η Εθνική ομάδα, που έχασε με 1-2 (73΄ Ζέκα - 70΄ Βερντόγκεν, 74΄ Λουκάκου) από το Βέλγιο στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απώλεσε τη δεύτερη θέση που κατείχε ως απόψε. Βίοι αντίθετοι, οι «κόκκινοι διάβολοι» του Ρομπέρττο Μαρτίνεθ εξασφάλισαν και μαθηματικά την κορυφή κι έγιναν η πρώτη ομάδα της ευρωπαϊκής ζώνης που προκρίθηκε για τα τελικά της Ρωσίας, το 2018.
  • Το πρωτοπόρο Βέλγιο υποδέχεται απόψε (21:45) στο «Γ.Καραϊσκάκης» η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα την φέρει πιο κοντά στη 2η θέση και στα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Μουτιάλ της Ρωσίας. Ο Σκίμπε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, ελπίδες να ξεκινήσει στην ενδεκάδα έχει ο Παναγιώτης Ρέτσος, ενώ ο Κώστας Μήτρογλου θα μείνει στον πάγκο καθώς δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Από το Βέλγιο, στον πάγκο αναμένεται να μείνουν Αζάρ και Κομπανί που έχουν μικροτραυματισμούς. Κατάμεστο θα είναι το «Γ. Καραϊσκάκης» αφού η ΕΠΟ ανακοίνωσε sold out.
  • Εντός Σεπτεμβρίου θα δοθεί τέλος στην υπόθεση ανανέωσης συμβολαίου του Κώστα Μανωλά με την Ρόμα. Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, η συνάντηση του Έλληνα διεθνή αμυντικού με τη διοίκηση του ιταλικού συλλόγου, θα πραγματοποηθεί μετά την επιστροφή του από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το νέο συμφωνητικό του Μανωλά με τους «τζιαλορόσι» θα έχει διάρκεια έως το 2019, με δεδομένο ότι έχουν ικανοποιηθεί ήδη οι οικονομικές απαιτήσεις του διεθνή στόπερ, ο οποίος αυτή τη στιγμή στοιχίζει στους Ιταλούς περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.
  • Επαφή υπήρξε ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Νίκο Λυμπερόπουλο, σχετικά με πιθανή συνεργασία και την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή. Ο Λυμπερόπουλος έχει διατελέσει και στο παρελθόν τεχνικός διευθυντής της Ένωσης, αλλά αποχώρησε το καλοκαίρι του 2014 και αφού πρώτα είχε επιλέξει το έμψυχο υλικό που χρησιμοποιήθηκε στη Β΄ Εθνική. Ο Λυμπερόπουλος βρίσκεται ψηλά ως προς τον διάδοχο του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ο οποίος έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου