Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Η ιστορική ομάδα στο χείλος του γκρεμού. Οι ραγδαίες εξελίξεις και η αβέβαιη επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού


Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2017

Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά μετά την αποχώρηση Αλαφούζου - Κλειδί η στάση Γιαννακόπουλου

Οι ραγδαίες εξελίξεις και η αβέβαιη επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού
Οι εξελίξεις στο στρατόπεδο του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είναι ραγδαίες καθώς η πολυαναμενόμενη τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της πράσινης ΠΑΕ ήρθε και το πιο μελανό σενάριο για το σήμερα του συλλόγου επιβεβαιώθηκε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος μέσω ανακοίνωσής του δήλωσε πως αποχωρεί από την ηγεσία του συλλόγου αναλαμβάνοντας μέχρι το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να διευκρινίζει αν μιλά για παλαιότερες οφειλές της ΠΑΕ, τρέχοντα έξοδα ή μελλοντικές δεσμεύσεις. «Για μένα προσωπικά είναι αδύνατον, από ψυχική και οικονομική άποψη, να συνεχίσω να συντηρώ και να διαχειρίζομαι την ομάδα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της έως ένα πόσο της τάξεως των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορώ να επωμισθώ. Έδωσα ό,τι μπορούσα, αναλαμβάνω μελλοντικές δεσμεύσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου. Έως εδώ όμως», ήταν η τοποθέτηση του.
ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ
Συγκεκριμένα ο κ. Αλαφούζος ανέφερε πως «πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσα πως η ομάδα μας, ο ΠΑΟ, βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής. Πήρα την απόφαση να αναλάβω μία πρωτοβουλία διάσωσης μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας».
Χιλιάδες οπαδοί συνεισέφεραν τον οβολό και την στήριξή τους. Ζήτησα από ιστορικούς παράγοντες και οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές να συνεισφέρουν και εκείνοι τα σημαντικά ποσά που χρειαζόταν η ομάδα για να αποφύγει την χρεοκοπία. Δεν το έκαναν. Από εκείνη την ημέρα έως σήμερα έχω συνεισφέρει 42 εκατομμύρια ευρώ από την προσωπική μου περιουσία. Δεν ήταν μία εύκολη υπόθεση. Επωμίσθηκα αυτό το φορτίο σε μία οριακή στιγμή για την χώρα και εμένα προσωπικά». Αυτό το σημείο της ανακοίνωσης μαζί με την έκκλησή του προς τους επιφανείς παναθηναϊκούς να βγουν μπροστά για να «αναλάβουν πρωτοβουλία σε αυτή την οριακή για το σύλλογο στιγμή», αφήνει αναπάντητα τα ερωτήματα όσον αφορά το μέλλον της ίδιας της ΠΑΕ ακόμα και σε καθημερινό επίπεδο, μέχρι το τέλος της σεζόν για παράδειγμα.
ΑΛΑΦΟΥΖΟΣΜετά την αρχική και αποτυχημένη κουβέντα μεταξύ Δημήτρη Γιαννακόπουλο και Γιάννη Αλαφούζο βγήκαν στη δημοσιότητα κάποια οικονομικά στοιχεία από την πλευρά του πρώτου όσον αφορά την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Επίσημα από πλευράς ΠΑΕ δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες για το ακριβές ποσό των χρεών και των υποχρεώσεων, παλιών και μελλοντικών.
Σε κάθε περίπτωση ωστόσο και με δεδομένο πλέον το κλείσιμο της οικονομικής κάνουλας από πλευράς Γιάννη Αλαφούζου ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει άμεσες και μεσοπρόθεσμες υποχρεώσεις που στέκονται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από το ποδοσφαιρικό τμήμα.
ΑΛΑΦΟΥΖΟΣΟ έλεγχος της UEFA πλησιάζει, οι πρώτες δόσεις των συμβολαίων επίσης ενώ τρέχουν και οι διακανονισμοί παλαιότερων χρεών. Το ποσό που ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες από τα «πράσινα» ρεπορτάζ καλύπτουν κάποιες τρύπες αλλά δεν είναι αρκετά ώστε να μην οδηγηθεί ο ιστορικός σύλλογος της Αθήνας στην κατάρρευση. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η κατάσταση στον Παναθηναϊκό είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη ακόμα και για την άμεση βιωσιμότητά του.
Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται τέλος μία ενδεχόμενη νέα τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για εκ νέου προσέγγιση των δύο πλευρών ή για κάποιο άλλο πλάνο όσον αφορά το μέλλον της ΠΑΕ. Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο παρουσιάζεται ως σημείο κλειδί για τα δικοικητικά του τριφυλλιού καθώς η όποια εμφάνιση υποψήφιων αγοραστών έχει αργήσει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου