Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Αποσπασμένοι αστυνομικοί. Χωρίς χρήματα για διαμονή και σίτιση!

Έτσι δείχνει το πλεόνασμα στους δανειστές ο Τσίπρας και η “παλιοπαρέα” του. Ομολογία υπαλλήλου στην Ακρόπολη μπροστά σε χιλιάδες επισκέπτες. “Τι θες να κάνω ρε, έχω να πληρωθώ τρεις μήνες”! Νοσηλευτής κι αυτός απλήρωτος μας είπε "Είχαμε να πληρωθούμε 5 μήνες τελικά μας πλήρωσαν όταν πήραν το πακέτο από το μνημόνιο. Τώρα έχουμε να πληρωθούμε τρεις μήνες”. Προσωπικές μαρτυρίες που είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας πριν 2-3 εβδομάδες στην Ελλάδα!    Η Σύνταξη

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, οι οποίοι έχουν αποσπαστεί σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές για να ενισχύσουν τις κατά τόπους Διευθύνσεις στο δύσκολο έργο διαχείρισης των μεταναστών, παρ’ όλα αυτά τον τελευταίο μήνα το κράτος δεν τους καταβάλλει τα χρήματα για την σίτιση και την διαμονή τους!

Πρόκειται για μείζον θέμα, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί έχουν περιέλθει σε πλήρες αδιέξοδο, καθώς πρέπει να επιλέξουν τι θα κάνουν με τον μισθό τους, εάν θα τον διαθέσουν δηλαδή για την διαμονή τους και το φαγητό τους ή εάν θα τον αποστείλουν στις οικογένειές τους που έχουν μείνει πίσω.
Δέκα αποσπασμένοι
Την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δέκα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας είναι αποσπασμένοι και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκτός Ηλείας. Ειδικότερα, έξι αστυνομικοί βρίσκονται στο νησί της Χίου, ένας αστυνομικός στην Κω, ένας στην Λέσβο και δύο αστυνομικοί στην Ορεστιάδα.
Οι αποσπάσεις αστυνομικών ξεκίνησαν από την χρονική στιγμή που έκανε έντονα την εμφάνισή του το μεταναστευτικό στην Ελλάδα και άρχισαν να καταφθάνουν κατά χιλιάδες οι πρόσφυγες στην χώρα μας. Αστυνομικοί από την Ηλεία και τις υπόλοιπες Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας αποσπώνται για τρεις ή έξι μήνες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις περιοχές που έχουν έντονο πρόβλημα και χρειάζονται ενίσχυση εξαιτίας του μεγάλου αριθμού προσφύγων.
Δεν έχουν να στείλουν στις οικογένειες
Εκτός από την καταβολή του μισθού τους, στους αστυνομικούς προκαταβαλλόταν στην αρχή κάθε μήνα το αντίτιμο για την διαμονή τους και το 50% για την σίτισή τους. Κάτι που δεν έγινε και για τον μήνα Σεπτέμβριο, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν χρήματα, κατά συνέπεια οι αστυνομικοί καλούνται να καταβάλλουν μόνοι τους τα παραπάνω έξοδα.
Κάτι βέβαια που δεν είναι εφικτό, αφού όλοι αποστέλλουν τα χρήματα στις οικογένειές τους που έχουν μείνει πίσω, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Εάν αναγκαστούν να ξοδέψουν τους μισθούς τους για διαμονή και σίτιση, τότε οι οικογένειές τους, οι γυναίκες και τα παιδιά τους θα πρέπει να μείνουν χωρίς χρήματα!
Οι αστυνομικοί έχουν βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση και αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί στην μοίρα τους, καθώς το κράτος αρνείται να τους δώσει τα χρήματα τα οποία όπως υποστηρίζουν δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό της χώρας, αλλά είναι χρήματα που χορηγεί η FRODEX.
Αναφορές
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν αποσταλεί αρμοδίως σχετικές αναφορές, ενώ και η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας έχει κάνει παρέμβαση για το θέμα και μετά από αίτημα προς την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, υποβλήθηκε αίτημα και προς το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ για ενίσχυση της παγίας στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας,  με το χρηματικό ποσό των 200.000 ευρώ, προκειμένου να διατεθούν στις Διευθύνσεις για την κάλυψη των δαπανών των αποσπασμένων αστυνομικών.
«Τόσο η Διεύθυνση της Αστυνομίας Ηλείας όσο και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύουν τις Αστυνομικές Διευθύνσεις σε περιοχές που αποτελούν πύλη εισόδου οικονομικών μεταναστών και πολιτικών προσφύγων. Σε ένα ποσοστό 10% συνάδελφοί μας από την Διεύθυνση της Αστυνομίας Ηλείας έχουν μετακινηθεί για διάστημα έως και έξι μηνών, μακριά από τις οικογένειές τους προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με τους μετανάστες. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες και με κίνδυνο της ζωής τους, καλούνται επιπρόσθετα να πληρώσουν και τα ξενοδοχεία για την διαμονή τους και την διατροφή τους. Πρόκειται για έξοδα που προβλέπεται να καλύπτονται από την FRODEX. Οι συνάδελφοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και δυστυχώς έχουν φτάσει να αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Εμείς έχουμε κάνει παρέμβαση και σε κεντρικό επίπεδο και στην Διεύθυνση, προκειμένου να αποσταλούν χρήματα για την κάλυψη των δαπανών των αποσπασμένων» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ηλείας, Ηλίας Παναγούλης, ο οποίος σημείωσε ότι αστυνομικοί μετακινήθηκαν και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και σε περιοχές που επλήγησαν φέτος από τις πυρκαγιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου