Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

Εντυπώσεις... Ευχαριστούμε...

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2017

Το φετινό καλοκαίρι βρέθηκα στην Ελλάδα για να δω συγγενείς και φίλους και να διεκπερεώσω κάποιες υποχρεώσεις. Παράλληλα πήγα σε διάφορες παραλίες και μέρη και είδα, άκουσα και έζησα ανάμεσα σε Έλληνες και Ελληνίδες, πολλές φορές έτσι... ανώνυμα.

Έτσι ανώνυμα μαθαίνεις πολλά που δεν τα μαθαίνεις όταν είσαι με επώνυμους. Λοιπόν, πέρα από την ωραία θάλασσα θαύμασα και το κουράγιο των Ελλήνων οι οποίοι περνούν δύσκολα αφού η παλιά καλή εποχή έχει παρέλθει και έχουν σφίξει και ξανασφίξει το ζωνάρι.  Τα μεγαλεία, τα γλέντια και τα μεγάλα τραπέζια έχουν μείνει μόνο στις φωτογραφίες και σε βίντεο. Τώρα φτώχεια και τρύπια παντελόνια, τρύπια καπέλα!

Αρκετοί μου είπαν ότι είναι απογοητευμένοι από τη σημερινή κυβέρνηση και τους πολιτικούς όλων των κομμάτων αλλά... που δεν κουνούν το δακτυλάκι τους για να κάνουν κάτι, θαρρείς και έχουν συνηθίσει με την σημερινή πραγματικότητα. Κάποιος μου είπε “μας έχουν καταντήσει να είμαστε μαζοχιστές, μας πηδούν και μας αρέσει!”

Ένας βουλευτής, υπουργός, του πάλε ΠΑΣΟΚ μου είπε, “ο λαός τους έβγαλε, ο λαός θα τους διώξει”. Του απάντησα “εσείς τους φέρατε με την αλλοπρόσαλλη πολιτική.

Αντιλαμβάνομαι ότι το απόφθεγμα του Θου Πάγκαλου “μαζί τα φάγαμε” είναι σωστό αφού όλοι μαζί οι τουλάχιστον οι περισσότεροι μαζί τα φάγανε.    Ψηφοφόροι του ρουσφετιού. πολιτικοί “αγράμματοι” που οι περισσότεροι ούτε τίτλους σπουδών είχαν αλλά και ούτε και τις ανάλογες γνώσεις να έχουν υπουργεία και θέσεις κλειδιά με τα οποία πήραν στο λαιμό τους ολόκληρη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Κάθισα και σκέφτηκα ότι δεκαετίες ολόκληρες αγωνίζομαι για τον Ελληνισμό και την ομογένεια και την Ελληνική Ταυτότητα εδώ στις ΗΠΑ και σήμερα οι “ξεφτίλες” θα σταματήσουν να υψώνουν την Ελληνική Σημαία στα Δημοτικά Σχολεία.  Άραγε έλυσαν όλα τα άλλα προβλήματα; Πολιτική στο γόνατο. Βέβαια αυτοί είναι στην εξουσία 2+ χρόνια ενώ οι προηγούμενοι... Ναι αλλά εκτός από τον Τσοχατζόπουλο πόσοι άλλοι πήγαν στη φυλακή; Ακόμα και αυτός που ευθύνεται ότι χάθηκε η “λίστα Λαγκάρντ” βρίσκεται στη Βοστώνη σαν καθηγητής. Γι αυτό αρκετοί στην Ελλάδα αναπολούν τη δικτατορία!

 Όμως εγώ δεν είμαι μαζοχιστής και θα αντιδρώ όταν και όποτε μπορώ στους "ψευτοπολιτικούς" και σε όσους ξεπουλούν την Ελληνική Ταυτότητα, όσους ξεπουλούν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.  Γι αυτό δεν δέχτηκα ποτέ κάποια από τις θέσεις που μου προσέφεραν.  


Ευχαριστίσω όλους τους συγγενείς και φίλους για την φιλοξένεια.  Ιδιαίτερα τη Γεωργία και το Γεράσιμο, οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν εκεί κοντά μας και μας συμπεριφέρθηκαν άψογα.  Η Δήμητρα και εγώ τους ευχαριστούμε πολύ.


Από την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2017 διαβάστε σε συνέχειες εδώ στο paneliakos 

 "ΟΔΗΠΟΡΙΚΟ: ΕΛΛΑΔΑ, 2017" 
σε συνέχειες.   Μία αφήγηση με φωτογραφίες και "εικόνες" από το φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα.

Βασίλης Καυκάς, Βοστώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου