Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβήτης και καλοκαίρι: Ξένοιαστες στιγμές χωρίς τρυπήματα στα δάκτυλα


Το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες και το χαλαρό πρόγραμμα ελοχεύει κινδύνους για τα άτομα με διαβήτη και οι ειδικοί συνιστούν να δοθεί προσοχή κατά τους θερινούς μήνες. Ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε όσους πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο κυρίως τους θερινούς μήνες.
Μια από τις πιο σημαντικές επιπλοκές του καλοκαιριού στην υγεία του ατόμου με διαβήτη - όσο περίεργο και αν φαίνεται - είναι η έλλειψη προγράμματος. Στις θερινές διακοπές χαλαρώνουμε και βγαίνουμε εκ των πραγμάτων εκτός προγράμματος χάνοντας αρκετές φορές ακόμα και την αίσθηση του χρόνου. Ωστόσο, αν έχετε διαβήτη η συνακόλουθη πιθανή αμέλεια της τακτικής παρακολούθησης της γλυκόζης δημιουργεί το ρίσκο για υπογλυκαιμία,  ειδικά όταν έχετε αυξημένη δραστηριότητα στην παραλία, όπως για παράδειγμα κολύμβηση για πολύ ώρα, κάτι αναμενόμενο εν μέσω διακοπών.
Οι υψηλές θερμοκρασίες επίσης δεν βοηθούν καθώς ενισχύεται η επικινδυνότητα της αφυδάτωσης, ενώ μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα γλυκόζης και να αυξήσουν την απορρόφηση ινσουλίνης (αν παίρνετε). Ολα αυτά μας δείχνουν ότι όσοι έχουν διαβήτη όχι μόνο δεν πρέπει να παραμελούν τον ελέγχο του σακχάρου αλλά ο έλεγχος πρέπει να γίνεται πιο συχνά το καλοκαίρι ώστε να μείνουν ασφαλείς και ήρεμοι ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες.
Ωστόσο, είναι κατανοητό ότι ο τακτικός έλεγχος των επιπέδων σακχάρου με το γνωστό τρύπημα στα δάκτυλα είναι μια “άβολη” διαδικασία, καθώς δεν είναι ούτε διακριτική ούτε εύκολη ειδικά όταν βρίσκεστε με κόσμο ή εκτός σπιτιού, κάτι που είθισται να συμβαίνει αρκετά το καλοκαίρι. Λύση σε αυτό δίνει το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre, το οποίο χάρη στην τεχνολογία Flash και με τη χρήση ενός διακριτικού αισθητήρα μεγέθους όσο ένα νόμισμα των 2€, επιτρέπει στα άτομα με διαβήτη να μετρούν τα επίπεδα γλυκόζης τους χωρίς τρυπήματα στα δάκτυλα. Παντού, γρήγορα και διακριτικά.
Ο αισθητήρας που είναι ανθεκτικός στο νερό (όταν βυθίζεται μέχρι το 1 μέτρο και για διάρκεια μέχρι 30 λεπτά), τοποθετείται στο πίσω μέρος του άνω βραχίονα, μετράει αυτόματα τη γλυκόζη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας. Με κάθε σάρωση, το άτομο με διαβήτη μπορεί να δει την τρέχουσα ένδειξη γλυκόζης, ένα ιστορικό των τελευταίων 8 ωρών και ένα βέλος τάσης που δείχνει εάν η γλυκόζη τείνει να αυξηθεί, να μειωθεί ή να παραμείνει σταθερή. Έτσι, η ανάγκη για τακτικό αυτοέλεγχο και για αποτελεσματικότερη διαχείριση του διαβήτη καλύπτεται, καθώς το σύστημα παρακολούθησης γλυκόζης FreeStyle Libre αναλαμβάνει δράση, επιτρέποντας στα άτομα με διαβήτη να απολαύσουν το καλοκαίρι και τις διακοπές τους ελεύθερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου