Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Χιλιάδες επισκεπτών στο ελληνικό φεστιβάλ του Σόμερβιλ Μασαχουσέτης


Του Θεόδωρου Καλμούκου



Οι αφανείς ήρωες του φεστιβάλ μάγειροι και βοηθοί τους στην κουζίνα οι οποίοι εργαζόταν πυρετωδώς εθελοντικά επί 16 και πλέον ώρες την ημέρα με χαμόγελο και μεράκι. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/ Θεόδωρος Καλμούκος.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Σε χιλιάδες ανήλθαν οι επισκέπτες ομογενείς και συμπολίτες μας Αμερικανοί οι οποίοι πέρασαν από το ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης.
Είχαν σχηματιστεί μακρόσυρτες σειρές οι οποίες οδηγούσαν η μία στα ελληνικά παραδοσιακά φαγητά, σουβλάκια από βοδινό και κοτόπουλο, αρνί κοκκινιστό, ντολμάδες, παστίτσιο, μουσακά, λουκάνικο, σπανακόπιτα, τυρόπιτα, τα οποία σερβίρονταν στην κάτω κοινοτική αίθουσα και η άλλη γραμμή οδηγούσε στον γύρο ο οποίος είχε στηθεί στον περίβολο του ναού.
Επίσης, υπήρχε μία μεγάλη τέντα κάτω από την οποία οι επισκέπτες απολάμβαναν το φαγητό τους όπου ετοιμάζονταν οι λουκουμάδες. Υπήρχε ελληνική μουσική από τις ορχήστρες «Ορφέας», «Ολύμπιανς» και Makredes Ensemble, ενώ το Λύκειο Ελληνίδων Βοστώνης χόρεψε ελληνικούς χορούς.

Ο προϊστάμενος της κοινότητας π. Κωνσταντίνος Μανέτας με χαμόγελο υποδεχόταν στο Φεστιβάλ τους επισκέπτες ομογενείς και αμερικανούς συμπολίτες μας. Διακρίνεται ο πρόεδρος της κοινότητας Ευάγγελος Κεχρής. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Θεόδωρος Καλμούκος

Ο π. Κωνσταντίνος Μανέτας, ο οποίος ιερατεύει στην κοινότητα επί 6,5 χρόνια καταγόμενος από την Αθήνα, γιος στρατηγού και ο οποίος ήταν στην Ελλάδα επί 35 χρόνια οδοντίατρος με ειδίκευση στην Παιδο-οδοντιατρική, ήταν στον αύλειο χώρο του φεστιβάλ και καλωσόριζε τους επισκέπτες.
Είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» πως «το Φεστιβάλ πηγαίνει πάρα πολύ καλά, ευτυχώς έχουμε τους υπέροχους βοηθούς εθελοντές και εθελόντριες». Δείχνοντας τον πρόεδρο κ. Ευάγγελο Κεχρή, είπε ότι «αυτός ο άνθρωπος τρέχει νύχτα-μέρα, δίνει το παράδειγμα για όλους».
Πρόσθεσε ακόμα πως «όλοι αυτοί που έρχονται βοηθούν και συμμετέχουν είναι ο Λαός του Θεού ο οποίος δίνει αγώνα διότι θέλουν να δουν την εκκλησία τους να μείνει ανοικτή για να μπορέσουν να την βρουν οι επόμενες γενιές». Στην ερώτηση του «Ε.Κ.» αν μπορεί η κοινότητα χωρίς το φεστιβάλ να είναι οικονομικώς αυτάρκης, είπε «δυστυχώς δεν είναι αυτάρκης».

Οι εθελόντριες κυρίες της κοινότητες σέρβιραν επί πολλές ώρες τους επισκέπτες ομογενείς και αμερικανούς οι οποίοι είχαν σχηματίσει μακρόσυρτες σειρές για να γευθούν τα ελληνικά φαγητά. Φωτογραφία “Ε.Κ.”/Θεόδωρος Καλμούκος

Η πρεσβυτέρα, κυρία Αννα Μανέτα προσφέρει πολύτιμες εθελοντικές εργασίες στην κοινότητα. Είπε στον «Ε.Κ.» πως «ήμουν, είμαι και θα είμαι στο πλευρό του συζύγου μου όπως πάντοτε και πριν γίνει ιερέας και τώρα που έγινε». Αν άλλαξε η ζωή τους, είπε: «αφού από λαϊκή οικογένεια γίναμε ιερατική έχει μεγάλη διαφορά, η ζωή μας έχει πάρει μία άλλη διάσταση. Ηταν οδοντίατρος κι εγώ η διευθύντρια του γραφείου του στην Αθήνα».
Ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Κεχρής ήταν ενθουσιασμένος με την μεγάλη επιτυχία του φεστιβάλ. «Δόξα τω Θεώ υπάρχει μία βελτίωση στην κοινότητα, υπάρχει άνοδος, βλέπουμε καινούργιους ενορίτες, ανθρώπους οι οποίοι ενδιαφέρονται περισσότερο για την εκκλησία μας κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό. Ο ιερέας μας ο π. Κωνσταντίνος εργάζεται πολύ εντατικά και όλοι μαζί με το συμβούλιο προσπαθούμε να αφήσουμε αυτή την εκκλησία ανοικτή στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας» είπε στον «Ε.Κ.».

Ο π. Κωνσταντίνος Μανέτας με την πρεσβυτέρα του κυρία Αννα, η οποία προσφέρει πολύτιμες εθελοντικές υπηρεσίες στην κοινότητα. Φωτογραφία “Ε.Κ.”/Θεόδωρος Καλμούκος

Και συμπλήρωσε: «Οπως δείχνουν τα πράγματα ορισμένες θα κλείσουν διότι έχουν λιγότερα μέλη, δεν μπορούν να σταθούν οικονομικά, χάνουμε την επόμενη γενιά».
Ο κ. Κεχρής είναι στην κοινότητα 22 χρόνια, ήλθε το 1976 από τη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής, είναι κάτοχος πτυχίων Μάστερ και Διδακτορικού και στον κλάδο του Μάρκετινγκ και διετέλεσε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπρίτζπορτ και στο Σίμονς της Βοστώνης.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου