Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

H ιστοσελίδα μας paneliakos.com

σας εύχεται Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία

Happy 2019

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Εύκολη εμφανίζεται η πρωτιά για την Μέρκελ – Ντέρμπι για την τρίτη θέση


Σταθερό προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) έναντι των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ενόψει των εκλογών της μεθεπόμενης Κυριακής, ενώ συνεχίζεται η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των τεσσάρων μικρότερων κομμάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του τηλεοπτικού δικτύου RTL, συντριπτική είναι η υπεροχή της Άνγκελα Μέρκελ και στο υποθετικό ερώτημα της απευθείας εκλογής Καγκελάριου, όπου προηγείται του Μάρτιν Σουλτς με 24 μονάδες, ενώ ένας στους δύο Γερμανούς βλέπει θετικά την ενδεχόμενη συμμετοχή των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) στην επόμενη κυβέρνηση.
Αναλυτικότερα, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) σημειώνει απώλεια μίας μονάδας και πέφτει στο 37%, με το SPD να παραμένει σταθερό στο 23%. Τρίτο κόμμα παραμένει η Αριστερά (Die Linke), η οποία κερδίζει μία μονάδα και φτάνει στο 10%, ενώ ακολουθούν η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) που μένει σταθερή στο 9% και οι Πράσινοι με το FDP που παραμένουν στο 8%.
Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων για την Καγκελαρία, η Άνγκελα Μέρκελ λαμβάνει το 48% της προτίμησης, ενώ ο αντίπαλός της, Μάρτιν Σουλτς, μόλις 22%. «Κανέναν από τους δύο» απαντά το 30% των ερωτηθέντων.
Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα των εκλογών, η έρευνα καταγράφει τις προτιμήσεις των Γερμανών για τον κυβερνητικό συνασπισμό που θα προκύψει μετά τις 24 Σεπτεμβρίου. Το 47% εκτιμά ως θετική την ενδεχόμενη συμμετοχή του FDP στην κυβέρνηση, ενώ το 39% την βλέπει αρνητικά, με τους ψηφοφόρους των CDU/CSU να υποστηρίζουν την προοπτική σε ποσοστό 66%. Το κόμμα του Κρίστιαν Λίντνερ ωστόσο αντιμετωπίζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας των στελεχών του, καθώς το 49% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κανέναν πολιτικό του FDP πέρα από τον αρχηγό.
Ειδικοί των εταιρειών σφυγμομετρήσεων αναμένουν αύξηση της προσέλευσης των πολιτών στις κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου. Ενώ στις τελευταίες εκλογές του 2013 η συμμετοχή έφθασε το 71,5%, φέτος κάνουν λόγο ακόμα και για 80%.
Να σημειωθεί ότι το αίτημα του υποψηφίου των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για μια δεύτερη τηλεμαχία απέρριψε η καγκελάριος Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Bild» από τα κεντρικά του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU). «Η Άνγκελα Μέρκελ συμμετείχε ευχαρίστως σε μία τηλεοπτική μονομαχία. Αυτό το μοντέλο έχει καθιερωθεί και σε αυτό ας μείνουμε», δήλωσαν οι συνεργάτες της Καγκελαρίου.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου