Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ανοιγμα του Πατριαρχείου Μόσχας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο


Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2017Από την επίσκεψη του Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνα στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, ο Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος και συνεργάτες -συνοδοί του Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνα από το Πατριαρχείο Μόσχας. Φωτογραφία: Οικουμενικό Πατριαρχείο/Νίκος Μαγγίνας.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Το Πατριαρχείο Μόσχας έκανε άνοιγμα προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην προσπάθειά του να υπάρξει καταλλαγή έπειτα από την απόπειρα του πρώτου να τορπιλίσει τη Μεγάλη Σύνοδο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Κρήτη τον Ιούνιο του 2016.
Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Ιλαρίων κόμισε επίσημη πρόσκληση του Πατριάρχη Μόσχας κ. Κυρίλλου στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, όπως τιμήσει με την υψηλή του παρουσία τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Μόσχα την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου για την επέτειο της συμπλήρωσης 100 ετών από την Οκτωβριανή Επανάσταση, την έναρξη των διωγμών κατά της Εκκλησίας, την σύγκληση της Συνόδου του 1917 και την αποκατάσταση του Πατριαρχικού θεσμού ύστερα από 200 χρόνια από την κατάργησή του.
Ο Μητροπολίτης κ. Ιλαρίων, ο οποίος είναι ο πλέον ισχυρός ανήρ του Πατριαρχείου της Μόσχας και ο μελλοντικός Πατριάρχης Ρωσίας, συνοδευόταν από τον Πρωθιερέα Ιγκόρ Γιακίμσχουκ και τον πρεσβύτερο Aνατόλιο Χουργιάκοφ, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Κ
Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, στην οποία παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Αρχιγραμματεύων της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ιλαρίωνα και είπε ότι το θέμα της ανταποκρίσεώς του είναι υπό μελέτη, καθώς συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου.
Επίσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν διεξοδικά το θέμα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κρήτης τον Ιούνιο του 2016.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου