Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Μετά την επίσκεψη Μακρόν τα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση

Σάββατο, 9/9/17

Προϋπόθεση για την ανάκαμψη η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων
Μετά την επίσκεψη Μακρόν τα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση

Τώρα αρχίζουν (και πάλι) τα δύσκολα για την ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Μετά την αναχώρηση του Εμανουέλ Μακρόν το μεσημέρι της Παρασκευής και έπειτα από ένα - από επικοινωνιακής απόψεως - ονειρεμένο διήμερο για το Μέγαρο Μαξίμου, η επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα έρχεται να διαμορφώσει τις αληθινές προκλήσεις.
Το κατά πόσον η ελληνική κυβέρνηση θα αντεπεξέλθει σε αυτές θα καθορίσει και το πραγματικό αποτέλεσμα της επίσκεψης του πρόεδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Πέρα από τα θερμά λόγια και την πρωτοφανή φραστική στήριξη προς την Ελλάδα, το μήνυμα του κ. Μακρόν ήταν περισσότερο από σαφές: προϋπόθεση για όλα και κυρίως για την πραγματική ανάκαμψη είναι η υλοποίηση και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς, των μεταρρυθμίσεων.
Από την σκοπιά της ελληνικής κυβέρνησης αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσει όλα όσα έως τώρα υιοθετούσε και πρέσβευε και να προχωρήσει σε αλλαγές που θα την φέρουν αντιμέτωπη με τον εαυτό της και κυρίως το ακροατήριό της: αλλαγές στο δημόσιο, ενίσχυση και στήριξη της επιχειρηματικότητας, δημιουργία φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, ευελιξία στην αγορά εργασίας, επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων κλπ.
Όλα αυτά θα πρέπει δε να γίνουν όσο θα τρέχει η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος, αν ο κ. Τσίπρας επιθυμεί και επιδιώκει να έχει έστω μία μικρή ελπίδα να παρουσιάσει κάτι χειροπιαστό, πέρα από τα χαμόγελα, τις χειραψίες και τις ομιλίες. Εως τώρα πάντως, η ηγεσία της κυβέρνησης παρουσιάζει τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν περίπου σαν περίπατο στην εξοχή, στοιχείο που δικαιολογεί την επιφυλακτικότητα ως προς τις πραγματικές της διαθέσεις και δυνατότητες να μεταλλαχθεί σε μεταρρυθμιστική δύναμη.
Από την επίσκεψη Μακρόν είναι προφανές ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη, έστω και περιορισμένα, χρονικά περιθώρια και την ανοχή της Ευρώπης, προκειμένου να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και ρηξικέλευθες αλλαγές. Το κατά πόσον θα είναι διατεθειμένη να το κάνει και να το υπηρετήσει, θα την κρίνει.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου