Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΟΥΛΤΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017

Μέρκελ και Σουλτς συμφώνησαν: Η Τουρκία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕΗ καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς συμφώνησαν κατά τη διάρκεια της αποψινής τηλεμαχίας τους ότι η Τουρκία δεν μπορεί πλέον να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Το θέμα έθεσε  ο Μάρτιν Σουλτς, λέγοντας πως αν εκλεγεί ηγέτης της πιο πολυάνθρωπης χώρας της Ευρώπης, θα σταματήσει την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. 
«Οταν γίνω καγκελάριος, θα ακυρώσω... τις ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε ο Σουλτς.
«Κανένας γερμανός πολίτης δεν μπορεί να ταξιδεύει πλέον με ασφάλεια στην Τουρκία», τόνισε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι τους περασμένους μήνες τέθηκαν υπό κράτηση 12 γερμανοί πολίτες με πολιτικές κατηγορίες.
«Οποιος κι αν είναι ο επόμενος καγκελάριος, για να προστατεύσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, έχει την αποστολή να πει στην Τουρκία: όλες οι κόκκινες γραμμές έχουν παραβιαστεί και γι' αυτό αυτή η χώρα δεν μπορεί πλέον να γίνει μέλος της ΕΕ», πρόσθεσε ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών. 

«Να υπάρξει κοινή θέση με τους άλλους ηγέτες»
Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συμφώνησε από την πλευρά της ότι η Τουρκία δεν πρέπει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και ότι θα επιδιώξει μαζί με άλλους ηγέτες να υπάρξει κοινή θέση της ΕΕ στο θέμα αυτό.
«Είναι σαφές ότι η Τουρκία δεν θα πρέπει να γίνει μέλος της ΕΕ», δήλωσε η Μέρκελ από την πλευρά της.
«Πέραν αυτού, θα μιλήσω στους συναδέλφους μου για να δούμε αν μπορούμε να καταλήξουμε σε κοινή θέση πάνω σ' αυτό ώστε να μπορέσουμε να τερματίσουμε αυτές τις ενταξιακές συνομιλίες», πρόσθεσε.
Τα σχόλια πιθανολογείται ότι θα επιδεινώσουν τις ήδη τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε την Παρασκευή πως το Βερολίνο θα πρέπει να αντιδράσει με αποφασιστικό τρόπο στη σύλληψη άλλων δύο Γερμανών στην Τουρκία με πολιτικές κατηγορίες.

Οι Σοσιαλδημοκράτες νίκησαν κατά λάθος... στην τηλεμαχία πριν γίνει
H μάχη δεν είχε ξεκινήσει ακόμα και οι Σοσιαλδημοκράτες ανακοίνωσαν τη νίκη τους: «Τηλεμαχία: H Μέρκελ χάνει απέναντι στον Σουλτς, SPD». 
Η φράση αυτή υπήρχε στο google από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί σήμερα Κυριακή. Η εκπρόσωπος Τύπου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, αφού η τηλεμαχία δεν είχε ακόμα γίνει, μέσω του twitter: 
«Ο προϊστάμενος υπηρεσίας έκανε ένα σοβαρό λάθος. Δεν είναι το στιλ μας. Ζητούμε συγγνώμη για τη σύγχυση».
Εν τούτοις, πολλοί χρήστες του twitter δεν δέχτηκαν αυτή τη συγγνώμη: «Τι θέλει να μας πει αυτό το tweet; Προφανώς δώσατε στον ’’προϊστάμενο υπηρεσίας’’ το κείμενο με την ανακήρυξη του νικητή της αποψινής τηλεμαχίας», έγραψε ο Χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Αρμιν Λάσετ. «Πρόκειται για απίστευτη βλακεία».

Πάντως το tweet δεν υπάρχει πλέον στο Διαδίκτυο.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου