Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Πώς θα σταθεί ο Ολυμπιακός στη σέντρα του Τσάμπιονς Λιγκ

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2017

Η «ακτινογραφία» της πρώτης αντιπάλου του, Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Πώς θα σταθεί ο Ολυμπιακός στη σέντρα του Τσάμπιονς Λιγκ
Από το νικηφόρο παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Από εδώ θα ξεκινήσει την Τρίτη η πορεία και στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

Το ερυθρόλευκο ταξίδι στα αστέρια αρχίζει την Τρίτη από το «Γ. Καραϊσκάκης», κόντρα στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Η κλήρωση της 24ης Αυγούστου και το άκουσμα των αντιπάλων, όπως η περυσινή φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους αλλά και η Μπαρτσελόνα, δεν έκαμψαν το ηθικό στον Ολυμπιακό. Αντίθετα, ο κόσμος ανταποκρίθηκε και έσπευσε να προμηθευτεί εισιτήρια διαρκείας, η διάθεση των οποίων έφτασε στο ιστορικό ρεκόρ των 21.500.

Οι Ερυθρόλευκοι περιμένουν λοιπόν με αγωνία τη σέντρα της Τρίτης, ενώ και ο Μπέσνικ Χάσι έχει τους δικούς του προβληματισμούς. Κατ' αρχάς ο Γιάγκος Βούκοβιτς επέστρεψε τραυματίας από το Δουβλίνο, όπου αγωνίστηκε με την Εθνική Σερβίας κόντρα στην Ιρλανδία. Ο σέρβος στόπερ θα χάσει έτσι το παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ και αναμένεται να είναι έτοιμος για τη συνάντηση με τη Γιουβέντους, στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Αυτό όμως υποχρεώνει τον Χάσι να αλλάξει τα πλάνα του σε ό,τι αφορά την άμυνα. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έχει δείξει ότι εμπιστεύεται τον Ρομαό και για το κέντρο της οπισθοφυλακής, ωστόσο το ερώτημα είναι ποιος θα βρεθεί δίπλα του. Ο Μπιορν Ενγκελς είναι λίγες ημέρες στην ομάδα, ο Αλμπέρτο Μποτία δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί καθώς προέρχεται από απουσία ενάμιση μήνα, ενώ άλλη μία επιλογή είναι ο νεαρός Νικολάου, που πήρε χρόνο συμμετοχής στα φιλικά παιχνίδια.
Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας λοιπόν: κι αυτή ήταν μία από τις χειρότερες επιλογές για τον Ολυμπιακό σε ό,τι αφορά το 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Η αλήθεια είναι πως πριν από δύο χρόνια, όταν ανέλαβε την ομάδα ο έμπειρος Ζόρζε Ζεσούς, η διοίκηση ευελπιστούσε ότι θα μπορούσε να ξεπεράσει Μπενφίκα και Πόρτο. Αυτό όμως δεν έχει συμβεί και ίσως αυτή η χρονιά να είναι η τελευταία ευκαιρία του 63χρονου τεχνικού.

Η Σπόρτινγκ ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι. Στην άμυνα προστέθηκε η εμπειρία των Φάμπιο Κοεντράο και Ζερεμί Ματιέ, στη μεσαία γραμμή η οργανωτική ικανότητα των Μπρούνο Φερνάντες (από Σαμπντόρια) και Ροντρίγκο Μπατάγλια (Μπράγκα), ενώ η επίθεση δυνάμωσε ακόμη περισσότερο με τον Αργεντινό Μάρκος Ακούνια και τον ταχύτατο Σεϊντού Ντουμπιά (δανεικός από τη Ρόμα).

Κάτω από τα δοκάρια είναι ο τερματοφύλακας της Εθνικής Πορτογαλίας Ρουί Πατρίτσιο, ενώ στην επίθεση κυριαρχεί ο 28χρονος Ολλανδός Μπας Ντοστ, ο οποίος πέρυσι σημείωσε 34 γκολ σε 31 ματς.

Το ίδιο βράδυ για τον 4ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα θα υποδεχθεί στο «Καμπ Νου» τη Γιουβέντους. Οι Μπλαουγκράνα δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση, καθώς η αποχώρηση του Νεϊμάρ για την Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχει ακόμη ξεχαστεί, παρά το γεγονός ότι τα μισά χρήματα που μπήκαν στο ταμείο από την πώληση του βραζιλιάνου επιθετικού έφεραν στη Βαρκελώνη τον Ουσμάν Ντεμπελέ.

Από την άλλη πλευρά, η Γιουβέντους για να ενισχύσει την άμυνα μετά την αποχώρηση του Μπονούτσι (Μίλαν) έφερε στο Τορίνο τον Μπένεντικτ Χέβεντες από τη Σάλκε, ενώ απέκτησε μεταξύ άλλων τους Ματουιντί (από Παρί Σεν Ζερμέν), Μπερναντέσκι (από Φιορεντίνα), Ντάγκλας Κόστα (από Μπάγερν). 
Η ΑΕΚ πάει στη Ριέκα για ελπιδοφόρο ξεκίνημα

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αρχίζει την προσεχή Πέμπτη από τη Ριέκα. Η πρωταθλήτρια Κροατίας έγινε περισσότερο γνωστή και οικεία από τις δύο αναμετρήσεις της με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν με δύο νίκες, ωστόσο για τον Μανόλο Χιμένεθ δεν ήταν αρκετό αυτό το δείγμα γραφής.

Ετσι, άνθρωπος της ΑΕΚ μετέβη στην Κροατία προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τη Ριέκα σε αγώνα πρωταθλήματος. Στην ΑΕΚ γνωρίζουν καλά πως έχουν μία καλή ευκαιρία να συνεχίσουν στα νοκ άουτ παιχνίδια της  διοργάνωσης. Στον όμιλό της (4ος) είναι επίσης η - ιδιαίτερα ενισχυμένη και φιλόδοξη - Μίλαν και η Αούστρια Βιέννης. Λογικά, η ΑΕΚ έχει τις δυνατότητες να ξεπεράσει Κροάτες και Αυστριακούς και να βρεθεί στην επόμενη φάση.

Η ενίσχυση της τελευταίας στιγμής ήταν ακριβώς αυτή που περίμενε ο Χιμένεθ. Πρώτα απ' όλα ο Σέρχιο Αραούχο για την επίθεση (ανανεώθηκε ο δανεισμός του από τη Λας Πάλμας) και ο Παναγιώτης Κονέ που θα αποτελέσει μια επιπλέον εναλλακτική λύση για τη μεσαία γραμμή. Αυτό που προβλημάτισε τον τεχνικό της ΑΕΚ ήταν ο τραυματισμός του Τσιγκρίνσκι, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο χέρι και θα μείνει εκτός αγώνων 6-8 εβδομάδες.

Οσον αφορά τη Ριέκα, έσπασε πέρυσι την κυριαρχία της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατακτώντας το νταμπλ, και αυτό φιλοδοξεί να επαναλάβει και τούτη τη χρονιά. Προπονητής παραμένει ο Ματίας Κεκ και το αστέρι της ομάδας θεωρείται ο επιθετικός Μάριο Γκαβράνοβιτς. Το ρόστερ της Ριέκα έχει και έλληνα ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για τον Χάρη Μαυρία, ο οποίος αποχώρησε από την Καρλσρούη και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Κροατίας. Γενικά πρόκειται για οργανωμένο σύνολο, το οποίο όμως δεν έχει εμπειρίες στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου