Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Στα «κόκκινα» ξανά τα ασθενοφόρα της Ηλείας – Με μόλις τρία ασθενοφόρα έχει μείνει ο νομός

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017



  "Ζήτω οι βο(υ)λευτές το Νομού" 

Σε οριακή κατάσταση είναι ξανά ο στόλος των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, αφού όλο το καλοκαίρι «βγήκε» με τρία μόλις οχήματα, τα οποία έχουν υπερβεί κατά πολύ τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα και συχνά πυκνά ακινητοποιούνται ένεκα βλάβης.

Αν συνυπολογιστεί και η πυκνή συχνότητα διακομιδών σε νοσοκομεία της Πάτρας, ουσιαστικά μένουν μόλις δύο ασθενοφόρα για να καλύψουν μια έκταση 97 χιλιομέτρων, από το Γιαννιτσοχώρι έως το Ψάρι, με πάρα πολλές ορεινές και ημιορεινές κοινότητες, που συνδέονται μεταξύ τους με προβληματικό οδικό δίκτυο.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαράλαμπος Κουλέτος, δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ότι τόσο το προσωπικό όσο και ο στόλος είναι σε πολύ δυσχερή θέση, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Η Ηλεία καλύπτεται πλέον μόνο με τρία οχήματα συνολικά. Όμως καθημερινά ένα ασθενοφόρο να κάνει και 7-8 διακομιδές σε νοσοκομείο της Πάτρα, άρα ουσιαστικά το στερείται η Ηλεία από τη βάρδια και μένει μόνο με δύο ασθενοφόρα για έναν νομό με εδαφικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες», επισήμανε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουλέτος, συμπληρώνοντας ότι τα οχήματα κινδυνεύουν καθημερινά να ακινητοποιηθούν.
«Όλα σχεδόν έχουν πάνω από 700.000 χλμ, κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι στο δρόμο διότι έχουν φάει τα «ψωμιά” τους, για αυτό και συχνά “μένουν” από βλάβες. Η Δυτική Ελλάδα έχει να πάρει ασθενοφόρα από το 2004, ελπίζουμε με τη δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου να ενισχυθούμε κι εμείς», είπε ο κ. Κουλέτος προσθέτοντας ότι η Ηλεία για να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των ασθενών θέλει έξι ασθενοφόρα.
Απλήρωτοι και χωρίς άδειες οι διασώστες
Η εικόνα στο προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν είναι καλύτερη, αφού αυτή τη στιγμή η Ηλεία έχει τριάντα άτομα και η δουλειά βγαίνει με προσωπικό κόστος και υπερβάσεις. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Κουλέτος, οι διασώστες έχουν να πληρωθούν «εκτός» έδρας από τις αρχές του 2016 και φέτος το καλοκαίρι η μέγιστη διάρκεια της άδειάς τους ήταν μόλις πέντε ημέρες.
«Τα ασθενοφόρα λειτουργούν και κυκλοφορούν χάριν στην προσωπική ευθύνη και αυτοθυσία των διασωστών, οι οποίοι έχουν να πληρωθούν 21 μήνες εκτός έδρας. Πηγαίνουν παντού καθημερινά και χαλάνε χρήματα από την τσέπη τους χωρίς να έχουν πάρει τίποτα. Μας έχουν αφήσει το κτίριο του ΕΚΑΒ στην Πάτρα ακαθάριστο 19 μήνες, αντί να είναι υπόδειγμα καθαριότητας ένας φορέας παροχής υπηρεσιών υγείας. Περιμένουμε δύο άτομα ακόμα, ωστόσο για να λειτουργήσουμε επαρκώς, χρειαζόμαστε άλλους 7-8 διασώστες», εξηγεί στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Συλλόγου.
Από την πλευρά του Συλλόγου έχει επίσης στηλιτευτεί η εντολή της Διεύθυνσης για τη μεταφορά γιατρών από και προς την Κυλλήνη, καθότι «χάνεται» ένα όχημα από τη βάρδια.
«Κάνουμε και τη δουλειά του Ταξί γιατί με εντολή του διευθυντή του παραρτήματος μεταφέρουμε γιατρούς από και προς τα Ιόνια. Προφανώς και το σκεφτόμαστε και το κατανοούμε πώς θα γυρίσει και ο γιατρός, αλλά το ΕΚΑΒ ιδρύθηκε πρώτα και κύρια για να εξυπηρετεί τον ασθενή, αυτό δεν μπορούμε να το στερήσουμε. Κανονικά υπάρχει κονδύλι από τα νοσοκομεία για τα οδοιπορικά των γιατρών, αλλά το ΕΚΑΒ δυστυχώς έχει επιφορτιστεί και τα προβλήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων», υπογράμμισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουλέτος.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου