Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δημήτριος καλεί έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχ/πικού Συμβουλίου


Του Θεοδώρου Καλμούκου


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος. Φωτογραφία αρχείου. «Ε.Κ.»/Κώστας Μπέη.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος καλεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 στις 3 η ώρα το απόγευμα στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στο Μανχάταν, επείγουσα σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου.
Η Εκτελεστική Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος συγκροτείται από τους Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Βοστώνης κ. Μεθόδιο, Ντένβερ κ. Ησαΐα, Ατλάντας κ. Αλέξιο, Ντιτρόιτ κ. Νικόλαο, Πίτσμπουργκ κ. Σάββα, Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο, Νέας Ιερσέης κ. Ευάγγελο.
Επίσης από τους Γεώργιο Τσαντίκο, αντιπρόεδρο, Μάικ Ψαρό, ταμία, Κάθριν Μπουφίδη-Γουόλς, Γεώργιο Μπεχράκη, Θεοφάνη Οικονομίδη, Τζέιμς Φουντά, Λούη Ρουσσάλη, Γεώργιο Μάθιους, Γεώργιο Βουρβούλια, Επίσκοπο Φασιανής Αντώνιο, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής και Τζέρη Δημητρίου, ο οποίος όμως απελύθη.
Αν και ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει στείλει τη θεματολογία της έκτακτης αυτής συνεδρίασης, πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι θα προσπαθήσει να καθησυχάσει τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής για την πολυσχιδή κρίση που έχει ξεσπάσει στην Αρχιεπισκοπή λόγω των οικονομικών της ελλειμμάτων τα οποία ανέρχονται στα $8,5 και πλέον εκατομμύρια δολάρια όπως απεκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 29 Αυγούστου 2017.
Επίσης αναμένεται να συζητηθούν οι επιπτώσεις της κρίσης που έχουν οδηγήσει την Αρχιεπισκοπή σε κατάσταση χρεωκοπίας, ενώ προβαίνει σε απολύσεις προσωπικού και περικοπές του οικονομικού προϋπολογισμού των διαφόρων τμημάτων.
Θα γίνει αναφορά στα διαμειφθέντα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 30 Αυγούστου, αναφορικά με τον Κατάλογο των Υποψηφίων προς Αρχιερατεία και την εκλογή Μητροπολίτη στην χηρεύουσα Μητρόπολη Σικάγου.
Όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» η Ιερά Σύνοδος του Φαναρίου προεδρευόμενη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, απέρριψε το τριπρόσωπο που είχε επιλέξει και συνθέσει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στις 6 Ιουλίου 2017, στο οποίο είχε προταθεί ο Επίσκοπος Ζήλων κ. Σεβαστιανός για την Μητρόπολη Σικάγου συγκεντρώσας την πλειονότητα των ψήφων.
Στη σύσκεψη αναμένεται να τεθεί και το θέμα της αποκάλυψης του «Ε.Κ.» στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 πως προτάθηκε από το Πατριαρχείο στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο να παραιτηθεί οικειοθελώς, πράγμα το οποίο με ανακοινωθέν της η Ιερά Αρχιεπισκοπή «διέψευσε», πλην όμως ο «Ε.Κ.» εμμένει στην ορθότητα του δημοσιεύματος του.
Αναφορικά με την αποπομπή του κ. Ιερώνυμου-Τζέρη- Δημητρίου από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή διοίκησης της Αρχιεπισκοπής, πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο κ. Δημητρίου πληροφορήθηκε την απόλυση του από δημοσίευμα του «Ε.Κ.». Την ανακοίνωση είχε κάνει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος στους ιεράρχες μέλη της Επαρχιακής Συνόδου που τον συνόδευαν στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της Τρίτης 29 Αυγούστου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου