Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία ενοριτών στο αεροδρόμιο κατά κ. Μεθόδιου για την απόλυση του π. Καστανά

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017



Ενορίτες από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου Αρλιγκτον Μασαχουσέτης στο αεροδρόμιο της Βοστώνης κρατώντας πινακίδες πήγαν να υποδεχθούν διαμαρτυρόμενοι τον Μητροπολίτη Μεθόδιο για την απόλυση του ιερέα τους π. Νικολάου Καστανά. Φωτογραφία: Facebook.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ομάδα ενοριτών από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον Μασαχουσέτης, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, συγκεντρώθηκαν το εσπέρας της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο χώρο αφίξεων του εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, με πινακίδες στα χέρια περιμένοντας να υποδεχθούν διαμαρτυρόμενοι τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο.
Ο λόγος της πρωτοφανούς αυτής εκδήλωσης στα εκκλησιαστικά και ομογενειακά χρονικά της Βοστώνης είναι η αιφνίδια απόλυση του π. Νικολάου Καστανά από την κοινότητα έπειτα από 28 έτη διαρκούς ιερατείας.
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος επέστρεφε από την Ελλάδα όπου είχε μεταβεί από τα τέλη του Ιουλίου για διακοπές και από εκεί πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, για τις εκεί συνεδριάσεις της Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος πληροφορήθηκε ότι στην έξοδο των αφίξεων υπήρχαν ομογενείς που περίμεναν να τον αποδοκιμάσουν και βγήκε από άλλη έξοδο. Η ομάδα των ενοριτών περίμενε μέχρι τις 9 η ώρα το βράδυ στο αεροδρόμιο.
Ο κ. Κώστας Κρητικός, ένας νέος ηλικιακά ενορίτης και ένθερμος υποστηρικτής του π. Καστανά, ανάρτησε στο Facebook τη φωτογραφία και το ακόλουθο σχόλιο: «Καλώς ήλθες Μητροπολίτη Μεθόδιε. Σήμερα η πίσω πόρτα σε έσωσε πάλι. Το κρύψιμο και το ξεγλίστρημα από εμάς δεν λύνει τίποτε. Δεν φεύγομε και θα εξακολουθήσουμε να ερχόμαστε έως ότου λάβουμε απαντήσεις. Θα σε δούμε σύντομα».
Υπογραμμίζεται ότι από όσο μπορεί να γνωρίζει ο «Ε.Κ.» δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις μέχρι στιγμής ούτε από τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, ούτε από τον π. Νικόλαο Καστανά.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου