Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία ενοριτών στο αεροδρόμιο κατά κ. Μεθόδιου για την απόλυση του π. Καστανά

Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου, 2017Ενορίτες από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου Αρλιγκτον Μασαχουσέτης στο αεροδρόμιο της Βοστώνης κρατώντας πινακίδες πήγαν να υποδεχθούν διαμαρτυρόμενοι τον Μητροπολίτη Μεθόδιο για την απόλυση του ιερέα τους π. Νικολάου Καστανά. Φωτογραφία: Facebook.
Του Θεοδώρου Καλμούκου.
ΒΟΣΤΩΝΗ. Ομάδα ενοριτών από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον Μασαχουσέτης, ανάμεσά τους και πολλοί νέοι, συγκεντρώθηκαν το εσπέρας της Κυριακής 3 Σεπτεμβρίου 2017 στο χώρο αφίξεων του εξωτερικού στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, με πινακίδες στα χέρια περιμένοντας να υποδεχθούν διαμαρτυρόμενοι τον Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιο.
Ο λόγος της πρωτοφανούς αυτής εκδήλωσης στα εκκλησιαστικά και ομογενειακά χρονικά της Βοστώνης είναι η αιφνίδια απόλυση του π. Νικολάου Καστανά από την κοινότητα έπειτα από 28 έτη διαρκούς ιερατείας.
Ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος επέστρεφε από την Ελλάδα όπου είχε μεταβεί από τα τέλη του Ιουλίου για διακοπές και από εκεί πήγε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, για τις εκεί συνεδριάσεις της Επαρχιακής Συνόδου Αμερικής με τον Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
Πληροφορίες του «Ε.Κ.» αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος πληροφορήθηκε ότι στην έξοδο των αφίξεων υπήρχαν ομογενείς που περίμεναν να τον αποδοκιμάσουν και βγήκε από άλλη έξοδο. Η ομάδα των ενοριτών περίμενε μέχρι τις 9 η ώρα το βράδυ στο αεροδρόμιο.
Ο κ. Κώστας Κρητικός, ένας νέος ηλικιακά ενορίτης και ένθερμος υποστηρικτής του π. Καστανά, ανάρτησε στο Facebook τη φωτογραφία και το ακόλουθο σχόλιο: «Καλώς ήλθες Μητροπολίτη Μεθόδιε. Σήμερα η πίσω πόρτα σε έσωσε πάλι. Το κρύψιμο και το ξεγλίστρημα από εμάς δεν λύνει τίποτε. Δεν φεύγομε και θα εξακολουθήσουμε να ερχόμαστε έως ότου λάβουμε απαντήσεις. Θα σε δούμε σύντομα».
Υπογραμμίζεται ότι από όσο μπορεί να γνωρίζει ο «Ε.Κ.» δεν έχουν δοθεί εξηγήσεις μέχρι στιγμής ούτε από τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο, ούτε από τον π. Νικόλαο Καστανά.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου