Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Αγέλες αγριογούρουνων ρημάζουν την Μεσσηνία


Μεγάλες είναι οι ζημιές που προκαλούν σε όλα τα χωριά της Μεσσηνίας, αγέλες αγριογούρουνων που έχουν κατακλύσει τον νομό, φτάνοντας ακόμα και στα όρια της Καλαμάτας σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου. Ειδικά τα χωριά της Δυτικής Μάνης που δέχονται τα πρώτα «κύματα» της καθόδου των ζώων από τον Ταΰγετο έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο που πλέον ζητούν να επιτραπεί το κυνήγι τους.

Του Μαρίνου Γκασιάμη
Τα ζώα αναζητώντας τροφή, καθώς οι πυρκαγιές του 2007 τα έδιωξαν από τα μέρη που ζούσαν συνήθως, μπαίνουν ακόμα και μέσα σε αυλές σπιτιών ειδικά στα ορεινά χωριά του νομού. Ο δήμαρχος της Δυτικής Μάνης Ιωάννης Μαραμπέας που μίλησε στο newsbeast.gr δήλωσε σχετικά.
«Έχει γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση ειδικά για τον ορεινό όγκο κυρίως. Έχει αυξηθεί ο πληθυσμός τους σε μεγάλο βαθμό. Πολλαπλασιάζονται εύκολα αυτά. Προκαλούν ζημιές και δημιουργούν προβλήματα και στις καλλιέργειες. Στα ορεινά χωριά μπαίνουν και στις αυλές ακόμα μέσα. Κάνουν ζημιές και στις υποδομές όπως τα καλντερίμια. Σκάβουν τα μονοπάτια και το οδικό δίκτυο. Θέλει και προσοχή στην κυκλοφορία ειδικά όσοι κυκλοφορούν με αυτοκίνητα το βράδυ. Εκτίμηση για τις ζημιές δεν μπορεί να γίνει. Στα ορεινά χωριά εμείς έχουμε ελιές σε πεζούλες τις οποίες καταστρέφουν γιατί ψάχνουν να βρουν τις ρίζες και βολβούς για να φάνε. Αυτά είναι θέματα που αφορούν το δασαρχείο Καλαμάτας και το υπουργείο και το ξέρουν το πρόβλημα. Δεν είναι μόνο στην περιοχή τη δική μας είναι στους άλλους δήμους της Μεσσηνίας.
Υπάρχει μία έξαρση. Κάτι πρέπει να γίνει. Είχαμε ζητήσει παλαιότερα να επιτραπεί το κυνήγι αυτών γιατί μόνο αυτός ο τρόπος υπάρχει. Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Είναι θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί κεντρικά. Εφόσον υπάρχει πρόβλημα και το γνωρίζουν.
Είναι χρόνια τώρα αυτή η κατάσταση. Μετά τις φωτιές του 2007 πλημμύρισαν τον Ταΰγετο. Εδώ γίνεται χαμός. Έφυγαν από την Μεγαλόπολη και πέρασαν στην περιοχή του Ταΰγέτου και πολλαπλασιάζονται με ταχύς ρυθμούς με αποτέλεσμα να είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση τώρα. Όσο πιο σύντομα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα τόσο λιγότερες θα είναι οι ζημιές που θα προκαλέσουν».
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου