Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε - Ισχύει για τις αιτήσεις που υποβάλλονται μετά την 13η Μαίου 2016

Το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης με διαδοχική ασφάλιση

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2017

Το νέο καθεστώς συνταξιοδότησης, δηλαδή ο τρόπος υπολογισμού και η απονομή των παροχών ασφαλισμένων με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης, περιγράφεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Εργασίας κ. Τάσου Πετρόπουλου, με την οποία παρέχονται διευκρινήσεις για την εφαρμογή του άρθρου 19 του Νόμου 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).
Με την εγκύκλιο δίδονται οδηγίες για την ενιαία εξέταση αιτήσεων που περιέχουν διαδοχικό χρόνο ασφάλισης και υποβάλλονται μετά την 13.05.2016 (ημερομηνία ισχύος του νέου καθεστώτος.
Επίσης απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ. Από την 01/01/2017 ο χρόνος ασφάλισης που είχε διανυθεί στον πρώην φορέα στον οποίο ο ασφαλισμένος είχε, με βάση την απασχόλησή του, υποχρέωση υπαγωγής, λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στον ΕΦΚΑ.
Αίρονται στρεβλώσεις του παρελθόντος και επιταχύνεται η απονομή των παροχών, καθώς οι νέες διατάξεις εφαρμόζονται ενιαία στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου