Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 9/9/17

  • Συνεχείς επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και πέτρες εξαπέλυσαν ομάδες νεαρών κατά των διμοιριών των ΜΑΤ στην περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.
  • Απρόκλητη επίθεση δέχτηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας από τον επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη και τους συνοδούς φρουρούς του.
  • Την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα εγκαινιάσει αύριο, Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ομιλία του στις 20:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ενώπιον των εκπροσώπων παραγωγικών και άλλων φορέων και εκλεγμένων της αυτοδιοίκησης.
  • Με τη συνδρομή δύο ρυμουλκών ξεκίνησε από τη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Βρόντου της Ίου η ρυμούλκηση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «BLUE STAR PATMOS» με προορισμό ναυπηγείο στο Πέραμα.
  • Μετά από μικρή παρεκτροπή από το επίσημο πρόγραμμα για χαλαρή βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, σουβλάκια και selfies με το κόσμο, ο γάλλος πρόεδρος και η σύζυγός του αναχώρησαν λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα για Παρίσι. Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αποχαιρέτισε με θερμό εναγκαλισμό στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνόδευσε τον κ. Μακρόν και την Μπριζίτ Τρονιέ-Μακρόν έως τη σκάλα του προεδρικού αεροσκάφους.

Κόσμος

  • Τουλάχιστον 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
  • Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, κατέκλυσαν τους δρόμους που οδηγούν στη βόρεια Φλόριντα σήμερα, στην προσπάθειά τους να βρουν ασφαλές καταφύγιο από τον ισχυρό κυκλώνα Ίρμα που έχει ήδη σπείρει την καταστροφή στην Καραϊβική, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 17 νεκρούς.
  • «Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μια προσέγγιση 'σταμάτα-ξεκίνα' στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, την οποία η Άγκυρα δεν μπορεί να δεχθεί», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, ενώ την ίδια στιγμή η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει τη διεξαγωγή συζήτησης σχετικά με την προοπτική των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Ισχυρός σεισμός, μεγέθους 8,1 βαθμών σημειώθηκε στο Μεξικό, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ. Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, προκύπτει ότι έχουν χάσει τη ζωή τους 26 άνθρωποι, ενώ σημειώθηκε τσουνάμι ύψους 70 εκατοστών.
  • Η Ουγγαρία δεν θα μεταβάλει τη στάση της απέναντι στη μετανάστευση μετά την απόρριψη από το Ευρωπαϊό Δικαστήριο της προσφυγής της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας κατά του μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ενωση που επιβάλλει ποσοστώσεις μεταξύ των κρατών μελών στη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν.

Οικονομία

  • Ο κινεζικός πετρελαϊκός όμιλος CEFC απόκτησε το 14,16% των μετοχών της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, που κατείχε ο ελβετικός όμιλος Glenore και το ανεξάρτητο ταμείο QIA του Κατάρ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Glencore.
  • Λιγότεροι ήταν οι Έλληνες τουρίστες το 2016 σε σχέση με το 2015 και κατ' επέκταση πραγματοποίησαν λιγότερα ταξίδια και διανυκτερεύσεις. Ωστόσο στις συνολικές δαπάνες καταγράφηκε αύξηση. Σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ημεδαπών τουριστών που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, πέρυσι συνολικά 5,6 εκατ. ταξίδια πραγματοποίησαν 3,3 εκατομμύρια Έλληνες το 2016, αριθμοί που αντιπροσωπεύουν μείωση 4,4% και 4%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2015.
  • Την εκτίμηση ότι το 2017 η ανάπτυξη θα ανέλθει κοντά στο 2% και η ανεργία θα μειωθεί, μέσα στο 2018, κάτω του 20%, διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), στη Θεσσαλονίκη.
  • Να μην καταργηθεί η έκπτωση του ΕΝΦΙΑ λόγω συνυπολογισμού στο ετήσιο εισόδημα των έκτακτων εσόδων, όπως αποζημιώσεων, απολύσεων, καθώς και ποσών κοινωνικών παροχών, ζητούν 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, επισημαίνουν πως χιλιάδες συμπολίτες μας, χαμηλοσυνταξιούχοι, χαμηλόμισθοι και άνεργοι, έχασαν το δικαίωμα της έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ επειδή ξεπέρασαν κατά τι τα εισοδηματικά κριτήρια που έθετε εγκύκλιος του 2015.
  • Επενδύστε στην Ελλάδα και δεν θα το μετανιώσετε, ήταν το μήνυμα του Αλ.Τσίπρα στην ομάδα των Γάλλων επιχειρηματιών. Η Ελλάδα «είναι μια πραγματική ευκαιρία μετά από επτά χρόνια εσωτερικής υποτίμησης, αλλά και μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», τόνισε. Υπερθεματίζοντας ο Μακρόν κάλεσε τους Ευρωπαίους να επενδύσουν στην Ελλάδα και για ένα ακόμη λόγο, για να μη χάσει η Ευρώπη στρατηγικούς τομείς. Ήδη η Κίνα παίζει δυναμικά.... Κατά πόσο έπεισαν τους επιχειρηματίες μένει να φανεί το επόμενο διάστημα, οι ενδείξεις πάντως είναι θετικές.

Αθλητισμός

  • Η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Super League που θα γίνει το Σάββατο στα Πηγάδια, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα. Επίσης το Σάββατο, ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τη Λαμία, ενώ ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα. Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Κέρκυρα, ενώ η ΑΕΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τη Λάρισα.
  • Ο Φραντσέσκο Τότι σε ηλικία 40 ετών αποφάσισε να καθίσει ξανά στα «θρανία» ώστε να αποκτήσει τα απαραίτητα προσόντα και να μείνει στον χώρο στον οποίο μεγαλούργησε σε διαφορετικό πόστο: αυτό του προπονητή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ιταλικών εφημερίδων, το «Χρυσό Παιδί» της Ρόμα που κρέμασε τα παπούτσια του πριν από μερικούς μήνες, ξεκινάει από τις 18 Σεπτεμβρίου μαθήματα για να αποκτήσει το UEFA B, το τρίτο κατά σειρά πτυχία προπονητικής.
  • «Πολιτική» χαρακτήρισε την ποινική του δίωξη ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και δήμαρχος σε αργία της πρωτεύουσας του νόμου Μαγνησίας στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των στημένων αγώνων του 2011.
  • Με την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ, οριστικοποιήθηκε η επιστροφή του Νίκου Λυμπερόπουλου. Ο 42χρονος πρώην παίκτης της ομάδας θα αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή, αντικαθιστώντας τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς ο οποίος παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ετσι, επιστρέφει στα Σπάτα τρία χρόνια μετά την τελευταία του θητεία (2013-2014) με αυξημένες αρμοδιότητες οι οποίες θα αναλυθούν στην επίσημη παρουσίασή του, εντός των προσεχών εβδομάδων.
  • Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, χαρακτήρισε πιο σημαντικό τον αγώνα του Σαββάτου με την Ξάνθη και σημειώσε πως οι παίκτες του πρέπει να συγκεντρωθούν σε αυτόν και να ξεχάσουν τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, για το Champions League. Ο Χάσι συμπεριέλαβε στην αποστολή όλες τις νέες μεταγραφές της ομάδας, καθώς και τον Εμενίκε, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Τέλος, η ΠΑΕ Ολυμπιακός, αποχαιρέτησε τον Εστέμπαν Καμπιάσο, ο οποίος αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου