Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΗΠΑ: Σε τυφώνα κατηγορίας 5 ενισχύθηκε ο «Μαρία» που απειλεί τα νησιά της Καραϊβικής

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Ο τυφώνας Μαρία ενισχύθηκε αναβαθμίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ Σίμσον, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.
Το μάτι του τυφώνα που συνοδεύεται από ανέμους ταχύτητας 215 χιλιομέτρων την ώρα, και απέχει 55 χιλιόμετρα από τη Μαρτινίκα. Το γαλλικό νησί έχει τεθεί σε «βιολετί συναγερμό», το ανώτατο επίπεδο συναγερμού με βάση το οποίο όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να κλειστούν σε ασφαλή σπίτια ή καταφύγια και να μην κυκλοφορούν έξω.
Ο τυφώνας αναμένεται ότι θα περάσει «πάρα πολύ κοντά» από τις ακτές της Μαρτινίκας και το NHC προειδοποιεί για «επικίνδυνες πλημμύρες» και «καταστροφικά κύματα».
Η στάθμη της θάλασσας μπορεί να ανέβει μέχρι και κατά 2,7 μέτρα πάνω από το φυσιολογικό. Ο  Μαρία απειλεί επίσης τη Γουαδελούπη, τα Σεντ Κιτς και Νέβις, το Μοντσεράτ και τη Δομινίκα.
Στα νησιά αυτά, αλλά και στην Αγία Λουκία, έχει σημάνει ήδη συναγερμός.
Ο νέος τυφώνας αναμένεται ότι θα περάσει τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη σε απόσταση 100-150 χιλιομέτρων από τα νησιά Άγιος Μαρτίνος και Άγιος Βαρθολομαίος που χτυπήθηκαν σκληρά από τον τυφώνα Ίρμα την περασμένη εβδομάδα.
Την Τετάρτη ο Μαρία θα φτάσει στο Πουέρτο Ρίκο και τις Παρθένες Νήσους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου