Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Στην κεντρική εκδήλωση για τα εγκαίνια της Ιόνιας Οδού θα παραστεί σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • Από σήμερα, Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου, μέχρι και την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων (έτους 2017) στις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εγγραφές θα γίνουν και φέτος, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά, χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις σχολές και τα τμήματα επιτυχίας τους.
  • Γενικευμένη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση διαπίστωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη ενόψει της παρουσίας του στην 82η Διεθνή Έκθεση στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου.
  • Προβλήματα θα συνεχίσει να παρουσιάζει η μετεγκατάσταση προσφύγων από Ελλάδα και Ιταλία ακόμη και μετά την λήξη του προγράμματος στις 26 Σεπτεμβρίου: όλο και περισσότερες πληροφορίες φθάνουν για πρόσφυγες που μετεγκαθίστανται σε ένα κράτος-μέλος και στη συνέχεια «εξαφανίζονται» επειδή πηγαίνουν να ζήσουν παράνομα σε άλλο.
  • Σε ξύλινο σκάφος 25 μέτρων εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το δεξαμενόπλοιο RHINO, υπό σημαία Σιγκαπούρης, 103 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κρήτης.

Κόσμος

  • Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης προκειμένου να γίνουν εσπευσμένες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο ο ισχυρός κυκλώνας Ιρμα να πλήξει την Πολιτεία, μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
  • Δύο ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από βλήματα όλμου που ερρίφθησαν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.
  • Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ξεκινούν σήμερα Τρίτη γυμνάσια ευρείας κλίμακας, το σενάριο των οποίων προβλέπει το ξέσπασμα νέας σύρραξης με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ανακοίνωσαν ισραηλινοί αξιωματικοί.
  • Ο Αντρέα Κομάντ έφυγε από την ζωή τριάντα εννέα μόλις ετών εξαιτίας μιας ιδιαίτερα επιθετικής ασθένειας. Ζήτησε να γίνει σεβαστή η τελευταία του επιθυμία: ο Ιταλός αυτός που ζούσε στην περιφέρεια Φριούλι, όρισε το συνεργείο αυτοκινήτων που είχε στην ιδιοκτησία του να το κληρονομήσουν οι πέντε εργαζόμενοί του, με τους οποίους είχε μοιραστεί τόσες χαρές και λύπες.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κατηγόρησε την Δευτέρα την Ευρώπη ότι επανέρχεται στις «αξίες» που επικρατούσαν πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως «στη βαρβαρότητα», με φόντο τις εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βερολίνου, ιδίως μετά τη δήλωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ότι θέλει να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οικονομία

  • Έντονη ανησυχία επικρατεί στις τραπεζικές διοικήσεις για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι αυξημένες φορολογικές υποχρεώσεις των νοικοκυριών στη διαχείριση των κόκκινων δανείων και στα επίπεδα ρευστότητας του συστήματος.
  • Το πρώτο «πράσινο φως» για την έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος άναψαν μετά τη θετική εισήγηση της Κομισιόν, οι επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (EFC). Σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης η τελική απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου σε επίπεδο πρέσβεων (COREPER).
  • Βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα διαπιστώθηκε στο EWG, με τους εμπειρογνώμωνες να κρίνουν ότι η επίτευξη πρωτογενούς 1,75% είναι εφικτή και η ανάπτυξη φέτος μπορεί να ξεπεράσει το 1,8%. Σχετικά με την γ΄αξιολόγηση τα τεχνικά κλιμάκια έρχονται την επόμενη εβδομάδα και οι επικεφαλής περί τα μέσα Οκτωβρίου. ΤΑΙΠΕΔ και Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ δεν έλειψαν από τη συζήτηση. Επιπλέον στοιχεία αναμένουν οι δανειστές για να εγκρίνουν την επόμενη υποδόση για αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου.
  • Μεσοσταθμική μείωση των πωλήσεων στις εκπτώσεις κατά περίπου 3% εκτιμά η ΕΣΕΕ με βάση τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας για τη θερινή εκπτωτική περίοδο. Σημαντικές διαφοροποιήσεις ωστόσο, καταγράφονται ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης και το μέγεθος της επιχείρησης. Ευνοημένες οι μεγάλες επιχειρήσεις ή αυτές που βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές.
  • Σημαντική μηνιαία αύξηση κατά 343 εκατ. ευρώ κατέγραψαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Ιούλιο, ανερχόμενες στα 5,435 δισ. ευρώ. Εξ αυτών τα 3,914 δισ. ευρώ τα χρωστά στον ιδιωτικό τομέα και 1,521 δισ. ευρώ είναι οι επιστροφές φόρων που εκκρεμούν. Πρωταθλητές στα χρέη τα Ταμεία. Τα στοιχεία πάντως αυτά, μαζί με την όχι εντυπωσιακή ανάπτυξη του β' τριμήνου, δυσχεραίνουν τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης έναντι των θεσμών.

Αθλητισμός

  • Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκρισή της στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας με νίκη 6-0 επί της Νορβηγίας. Από τον 3ο όμιλο και η Βόρεια Ιρλανδία θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας μέσω των μπαράζ πρόκρισης του Νοεμβρίου, καθώς με την επικράτησή της επί της Τσεχίας (2-0) εξασφάλισε την 2η θέση του γκρουπ. Μια ανάσα από την απευθείας πρόκριση βρίσκεται και η Αγγλία μετά την επικράτησή της επί της Σλοβακίας στο ντέρμπι του 6ου ομίλου με 2-1, ενώ από κει και πέρα μαίνεται η μάχη για την 2η θέση με τρεις ομάδες να διεκδικούν την είσοδό τους στα μπαράζ (Σλοβακία 15β, Σκοτία και Σλοβενία από 14).
  • Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, άνοιξε με την ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, τις εργασίες στο παγκόσμιο συνέδριο του Χάρβαρντ, το οποίο φιλοξενείται στην Αθήνα από την Ερυθρόλευκη ΠΑΕ. «Ζωτικής σημασίας οι μεγάλοι σύλλογοι να αποδεχτούν την κοινωνική τους ευθύνη» τόνισε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας των Περαιωτών, αναφερόμενος στη βοήθεια που πρέπει να δίνει η κάθε κοινωνία στα πιο ευάλωτα και ανυπεράσπιστα μέλη της. Αναφέρθηκε δε στη βοήθεια που προσέφερε η ΠΑΕ Ολυμπιακός στους χιλιάδες πρόσφυγες που έφτασαν στον Πειραιά, αλλά και στο γεγονός ότι οι Ερυθρόλευκοι παραμένουν από το 2013 ο μεγαλύτερος μεταξύ αρκετών δωρητών και υποστηρικτών της Εκστρατείας 100% της UNICEF.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημέρωσε με ανακοίνωσή της ότι ξεπέρασε τα 21.500 εισιτήρια διαρκείας, νούμερο που αποτελεί ρεκόρ, αφού ξεπεράστηκαν τα 21.171 της σεζόν 2015-16. Οι φίλοι των Ερυθρολεύκων δείχνουν ότι θα δίνουν βροντερό παρόν στους αγώνες της ομάδας τους, ενώ η κλήρωση των ομίλων του Champions League (Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Σπόρτινγκ Λισσαβόνας) εκτόξευσε τη ζήτηση. Πλέον, απομένουν εισιτήρια διαρκείας μόνο για τη Θύρα 33 και των VIP.
  • Η Μπιμπιάνα Σταϊνχάουζ, η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του ποδοσφαίρου που επιλέχθηκε για να διαιτητεύσει σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα κάνει το ντεμπούτο της την προσεχή Κυριακή στην Μπουντεσλίγκα, στην αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής μεταξύ Χέρτα Βερολίνου και Βέρντερ Βρέμης, όπως αναφέρουν οι γερμανικές εφημερίδες.
  • Στην Αθήνα και στον Πειραιά περιηγήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι σύνεδροι του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας φιλοξενούμενοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία διοργανώνει φέτος το δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο “Reinforcing, Crossing, and Transcending Borders: Soccer in a Globalized World” ή αλλιώς «Ενδυναμώνοντας, Περνώντας και Υπερβαίνοντας τα Σύνορα: Το Ποδόσφαιρο στον Κόσμο της Παγκοσμιοποίησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου