Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Αν επισκεφθείς σήμερα τον ΔΟΑΤΑΠ, όλα τα γραφεία του είναι γεμάτα από στοίβες φακέλων που είναι ακουμπισμένοι στα πατώματα, φτιάχνοντας ιδιότυπους χάρτινους «πύργους». Οι φάκελοι ξεχειλίζουν από παντού, ενώ μόνο τρεις υπάλληλοι στο γραφείο της Διεύθυνσης εργάζονται καθημερινά πυρετωδώς. Ο Οργανισμός είναι προφανές ότι χρειάζεται στήριξη από την Πολιτεία, αλλά οι αρμόδιοι φορείς φαίνεται ότι δεν έχουν τα αυτιά τους ανοικτά.
  • Σε πλήρη εξέλιξη είναι, όχι μόνο ο πολιτικός, αλλά και ο επικοινωνιακός πόλεμος μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ με φόντο τα μολυσμένα νερά του Σαρωνικού. Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξέλθει με το λιγότερο δυνατό κόστος από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα λόγω της μόλυνσης του Σαρωνικού.
  • Απογοητευμένοι με τον τρόπο λειτουργίας των μαθητικών συμβουλίων και την έλλειψη συνεργασίας με τους καθηγητές τους, αλλά και από την απουσία ψυχαγωγικών δράσεων στα σχολεία τους, δήλωσαν χιλιάδες μαθητές που συμμετείχαν σε έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη.
  • «Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός χάθηκε μέσα σε νοητικές ακροβασίες. Φλυαρούσε χωρίς να λέει τίποτα. Έταξε σε όλους τα πάντα, χωρίς να δώσει τίποτα σε κανένα» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Κρήτης.
  • «Να παλέψουμε ενάντια στις ανισότητες» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η ανασυγκρότηση είναι, πριν απ' όλα, η αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και η αύξηση της απασχόλησης, της σταθερής και μόνιμης απασχόλησης είπε μιλώντας στο Περιφερειακό Συνέδριο του Ηρακλείου ο Αλέξης Τσίπρας.

Κόσμος

  • Η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στις μετακινήσεις των ανθρώπων που έχουν αιτηθεί άσυλο: δεν θα επιτρέπεται πλέον να φεύγουν από την επαρχία όπου βρίσκεται το κέντρο υποδοχής τους, ούτε να πλησιάζουν στα σύνορα για να προσπαθήσουν να συνεχίσουν την πορεία τους προς τη δυτική Ευρώπη.
  • Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε πως δεν μπορεί να υπάρξει επαναδιαπραγμάτεευση της πυρηνικής συμφωνίας στην οποία κατέληξε η χώρα του με τις παγκόσμιες δυνάμεις, μετά την προειδοποίηση του Τραμπ ότι εξετάζει κατά πόσον η συμφωνία που υπογράφτηκε από τον προκάτοχό του εξυπηρετεί τα συμφέροντα ασφαλείας των ΗΠΑ.

Οικονομία

  • Δυόμιση χρόνια μετά την γεμάτη ένταση συνάντηση με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το αξέχαστο «μόλις σκότωσες την τρόικα», ο επικεφαλής του Eurogroup θα βρεθεί τη Δευτέρα ξανά στην οδό Νίκης, όπου θα έχει συνάντηση με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist.
  • Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε τρεις νέες παρεμβάσεις για εργαζόμενους με «μπλοκάκια», απλήρωτους και νέους έως 34 ετών, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ωφελούμενων να φτάνει στις 120.000 ανέργους.
  • «Ο κόσμος έχει αρχίσει να κατανοεί ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι τι λες, αλλά τι κάνεις και με τι αποτέλεσμα. Τώρα πλέον όλοι αναφέρονται στις επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές και την πολυπόθητη ανάπτυξη» επισημαίνει ο ΣΕΒ, διαβλέποντας «αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές ηγεσίες συνδιαλέγονται με την κοινωνία. Συγκρίνοντας τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της ΝΔ στη ΔΕΘ εκτιμά ότι αυτές σηματοδοτούν τέλος εποχής καθώς «όλοι πλέον συνειδητοποιούν ότι υπάρχουν δεσμευτικοί περιορισμοί στην άσκηση οικονομικής πολιτικής».
  • O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Κίνας κατά μία βαθμίδα στο Α+ από ΑΑ-, αναφέροντας ως αιτιολογία τους αυξημένους κινδύνους από την ταχεία αύξηση των πιστώσεων στη χώρα. «Η υποβάθμιση αντανακλά την εκτίμησή μας ότι μία μακρά περίοδος ισχυρής αύξησης των πιστώσεων έχει ενισχύσει τους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς κινδύνους της Κίνας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι η προοπτική του αξιόχρεου είναι σταθερή.
  • Το παγκόσμιο εμπόριο ανακάμπτει δυναμικά αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ), με το εμπόριο να αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,6% το 2017, πολύ πάνω από την αύξηση του 1,3% της περυσινής χρονιάς. «Αυτοί οι κίνδυνοι περιλαμβάνουν: την πιθανότητα η ρητορική προστατευτισμού να μεταφραστεί σε περιοριστικές ενέργειες στο εμπόριο, ανησυχητική αύξηση στις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις και αυξανόμενο αριθμό θυμάτων από τις φυσικές καταστροφές».

Αθλητισμός

  • Η πρώτη ανάρτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο κάλεσμα των οπαδών του Παναθηναϊκού να πάρει την ΠΑΕ μετά την αποχώρηση του Γιάννη Αλαφούζου ήρθε με ένα άκρως αινιγματικό μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ, αφού χαρακτηρίζει «ήρωα» τον Γιάννη Αλαφούζο, του ζητά να πληροφορήσει τον κόσμο ποιος είναι αυτός που ευθύνεται για την οικονομική κατάσταση του συλλόγου. Διαβάστε τι γράφει...
  • Βιγιαρεάλ και Εσπανιόλ αγνοούσαν την ισοπαλία για 5 και 3 αγωνιστικές αντίστοιχα, ωστόσο, η  μεταξύ τους αναμέτρηση δεν ανέδειξε νικητή (0-0), για την 5η αγωνιστική της La Liga.
  • «Πέσιμο» στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο μέσω instagram πραγματοποιούν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, προκριμένου να τον πείσουν να αναλάβει την τύχη της ΠΑΕ, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου. Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ δέχεται εκατοντάδες μηνύματα, στα οποία οι φίλοι των Πρασίνων εκφράζουν την επιθυμία τους, ενώ του ξεκαθαρίζουν ότι θα έχει και την οικονομική στήριξή τους αν αποφασίσει να βγει μπροστά.
  • Στην κορυφή του 7ου Ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος ανέβηκε ο Άρης, ο οποίος πέρασε νικηφόρα από το Αίγιο (Παναιγιάλειος - Άρης 0-1), την ώρα που ο Πανιώνιος αναδείχθηκε ξανά ισόπαλος με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Πανιώνιος - ΠΑΣ Γιάννινα 1-1) για τον ίδιο όμιλο. Τα Τρίκαλα πέρασαν εύκλα από την Σπάρτη (Σπάρτη - Τρίκαλα 1-3), ενώ ο Κισσαμικός επικράτησε με πέναλτι επί του Αχαρναϊκού (Κισσαμικός - Αχαρναϊκός 1-0). Στο Ελ Πάσο, ο Απόλλωνα Λάρισας πέρασε με νίκη επί της Καλλιθέας (Καλλιθέα - Απόλλων Λάρισας 1-2).
  • Ο Άρης τέθηκε επικεφαλής του 7ου ομίλου μετά την ολοκλήρωσης της πρώτης αγωνιστικής, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη επί του Παναιγιάλειου με 1-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1). Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Πλατέλλας στο 68ο λεπτό, από πάσα του Διαμαντόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου