Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2018 ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2017

Γυναίκα υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2018 αναζητά το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο φαίνεται πως θέλει να δώσει νέο χρώμα στις ρωσικές προεδρικές εκλογές του 2018, καθώς φαίνεται πως αναζητεί γυναικείες προσωπικότητες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ως υποψήφιες για το προεδρικό αξίωμα. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει κανείς διαβάζοντας το δημοσίευμα της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας Vedomosti, η οποία, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στην ρωσική προεδρία, γράφει ότι το Κρεμλίνο αναζητεί γυναίκα υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2018. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα εξετάζονται ήδη 5-7 υποψηφιότητες, από τις οποίες τρεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή προέρχονται από το κόμμα «Δίκαιη Ρωσία». Πρόκειται για την πρόεδρο της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης Γυναικών Ρωσίας Νατάλια Βελίκαγια, την επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Γονέων Ιρίνα Βόλινβετς και την Ιρίνα Πετελιάεβα που είναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του κόμματος. 

Η Νατάλια Βελίκαγια, δήλωσε στην εφημερίδα ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια παρόμοια συζήτηση μαζί της και θεωρεί σχεδόν απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο. Η Πετελιάεβα δήλωσε ότι επισήμως δεν της έχει γίνει τέτοια πρόταση, αλλά θα ήθελε να συμμετάσχει ως υποψήφια, λέγοντας ότι «υπάρχει ένα κοινωνικό αίτημα για την συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική και αυτό είναι κάτι που εντείνει το ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές». Πρόταση πάντως για να αναλάβει την προεδρία του κόμματος «Δίκαιη Ρωσία» γυναίκα και να αντικαταστήσει τον σημερινό αρχηγό του Σεργκέι Μορόνοφ έχει τεθεί , όπως δηλώνει στην εφημερίδα στέλεχος του κόμματος, αναφέροντας ότι ανεπίσημα έχει γίνει συζήτηση με την Πετελιάεβα, αλλά προς το παρόν δεν έχει αποφασισθεί. Όσον αφορά την Βόλινετς, η εφημερίδα γράφει ότι δεν κατάφερε να επικοινωνήσει μαζί της. 

Μια άλλη πηγή προσκείμενη επίσης στην ρωσική προεδρία, την οποία επικαλείται η ρωσική εφημερίδα, δηλώνει ότι έχει συζητηθεί η υποψηφιότητα μια γυναίκας που δεν είναι μέλος κανενός κόμματος: «Ιδανική επιλογή είναι η Ξένια Σαμπτσάκ, (κόρη του εκλιπόντος δημοφιλούς πολιτικού και δημάρχου του Λένινγκραντ επί Μιχαήλ Γκορμπτασόφ Ανατόλι Σαμπτσάκ-σ.σ) η οποία δίνει την εικόνα της σύγχρονης νέας σε ηλικία γυναίκας, η οποία θα ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, είναι έξυπνη, εντυπωσιακή, ενδιαφέρουσα, αλλά η εικόνα της δεν ανταποκρίνεται συνολικά στην εικόνα της παραδοσιακής Ρωσίδας και το ζήτημα είναι αν η ίδια δεχθεί». 

Η συμμετοχή γυναικών ως υποψηφίων για την ρωσική προεδρία μπορεί να αποτελέσει, όπως υποστηρίζει ο πολιτικός αναλυτής Κονσταντίν Καλάτσεφ, ένα από τα πολλά σενάρια θεατρικής υφής που θα παιχθούν στις προεδρικές εκλογές. Ο αναλυτής πάντως του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Αντρέι Κολιάντιν θεωρεί ότι προς το παρόν μια από τις πιο ρεαλιστικές εκδοχές είναι η συμμετοχή στην προεκλογική εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές του 2018 της παλιάς φρουράς των αρχηγών των κομμάτων, παρότι εκτιμά ότι η συμμετοχή γυναικών θα ενίσχυε το ενδιαφέρον για τις εκλογές και θα έδειχνε ότι η προεκλογική εκστρατεία δεν διακατέχεται από μισογυνισμό. 

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, μέχρι τώρα υπήρξαν δύο γυναίκες υποψήφιες στις προεδρικές εκλογές. Στις προεδρικές εκλογές του 2000 είχε κατέβει ως υποψήφια η νυν πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Ελένα Πανφίλοβα (εκπροσωπώντας το κόμμα «Αξιοπρέπεια των Πολιτών») η οποία συγκέντρωσε το 1,01%, ενώ στις εκλογές του 2004 είχε συμμετάσχει η Ιρίνα Χαμακάντα ( «Συμμαχία των Δεξιών δυνάμεων»), η οποία είχε συγκεντρώσει το 3,84%. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου