Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Την ίδρυση οκτώ Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας για άτομα με άνοια σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έξι Ιατρείων Μνήμης σε Γενικά Νοσοκομεία της χώρας και πέντε Μονάδων Φροντίδας για Ασθενείς Τελικού Σταδίου (hospices), ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Υγείας κ. Γιώργος Γιαννόπουλος σε εκδήλωση της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.
  • Ενοπλη αιματηρή συμπλοκή με δύο τραυματίες σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στην Καλλιθέα.
  • Την απόφαση να αποσύρει την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης πήρε ο Σταύρος Κοντονής, μετά την αντίδραση του κυβερνητικού εταίρου και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
  • Ένας μετανάστης κατέληξε στο νοσοκομείο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας, απέναντι από το νέο λιμάνι. Σταμάτησαν έπειτα από επέμβαση της Αστυνομίας.
  • Μήνυμα ότι δεν πρόκειται στο εξής να ψηφίσουν διάταξη που φέρνει η κυβέρνηση, αν δεν έχει εξασφαλισμένη τη συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων, έστειλαν απόψε ΝΔ και ΔΗΣΥ. Δεν δίνουμε άλλοθι στην έλλειψη κυβερνητικής πλειοψηφίας και στην έλλειψη δεδηλωμένης για την υπερψήφιση νόμων ή μεμονωμένων διατάξεων, ανεξαρτήτως περιεχομένου, είπαν, κατηγορώντας τους ΑΝΕΛ για σπέκουλα για να μη χάσουν το 3%. Πάντως την τροπολογία που έδωσε την αφορμή ο Στ.Κοντονής την απέσυρε.

Κόσμος

  • Ο σφοδρός σεισμός των 7,1 Ρίχτερ ο οποίος έπληξε την Τρίτη το κεντρικό Μεξικό στοίχισε κατά τον μέχρι τώρα, ακόμα προσωρινό, απολογισμό των αρχών τη ζωή σε τουλάχιστον 138 ανθρώπους σε διάφορες πολιτείες κι είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσουν δεκάδες κτίρια στην εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη περιοχή της πρωτεύουσας, όπου σωστικά συνεργεία έχουν αποδυθεί σε φρενιτιώδη προσπάθεια να απεγκλωβίσουν επιζώντες από τα συντρίμμια.
  • Οι ΗΠΑ ελπίζουν να βρουν μια διπλωματική λύση στην κατάσταση με τη Βόρεια Κορέα και αντιμετωπίζουν τα θέμα μέσα από μια διεθνή διαδικασία, δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, λίγες ώρες μετά την ομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατά την οποία δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «εάν αναγκασθούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους ή τους συμμάχους τους, δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να καταστρέψουμε πλήρως τη Βόρεια Κορέα».
  • Η συμφωνία για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν θα πρέπει να τροποποιηθεί για να εξαλείψει τις διατάξεις που αίρουν σταδιακά τους περιορισμούς για το πρόγραμμα ατομικής ενέργειας της Τεχεράνης, είτε θα πρέπει να ακυρωθεί, δήλωσε την Τρίτη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.
  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει ότι η κρίση με τη Βόρεια Κορέα θα επιλυθεί με διπλωματικά μέσα, στον απόηχο της ομιλίας που εκφώνησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα καταστρέψουν τη Βόρεια Κορέα, εάν απειληθούν.
  • Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Τρίτη, μέσα από την ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη, ότι ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν μπορεί να οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Οικονομία

  • Εκτός από τις μεγάλες περικοπές που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου, τώρα ο ΕΦΚΑ δεν εκδίδει χιλιάδες οριστικές συντάξεις χηρείας επειδή είναι εξαιρετικά χαμηλές και κάτω από τα 345 ευρώ που είναι η προσωρινή σύνταξη. Ετσι φοβούμενοι την γενική κατακραυγή καθυστερούν την έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας που είναι κάτω από 345 ευρώ.
  • Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η έγκριση του σχεδίου συμφωνίας 20ετούς παράτασης της σύμβασης παραχώρησης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Με την υπογραφή του εν λόγω σχεδίου, η συμβατική περίοδος επεκτείνεται μέχρι την 11η Ιουνίου 2046, έναντι συνολικού τιμήματος 600 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ. Με το κλείσιμο της συμφωνίας παράτασης, ανοίγει ο δρόμος και για την πώληση του ποσοστού 30% της ΔΑΑ ΑΕ που κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Το πόρισμα της ΤτΕ για την Τράπεζα Πειραιώς εστάλη σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος στον εισαγγελέα ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τα κλιμάκια του SSM και της ΤτΕ ολοκλήρωσαν τον έλεγχο για τη διερεύνηση παραβάσεων σχετικά με διαγραφές δανείων και την τήρηση των διατάξεων για τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. «Το πλαίσιο εταιρικής διακυβέρνησης δεν επιτρέπει να σχολιάζουμε οποιαδήποτε ζητήματα ελέγχονται ή βρίσκονται υπό διερεύνηση από τις αρχές» είναι το σχόλιο της Τράπεζας Πειραιώς.
  • Οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, με έμφαση τον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Υποδομών  Χρήστου Σπίρτζη με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, με τους δύο άνδρες να συμφωνούν ότι έχουν δημιουργηθεί γόνιμες συνθήκες, για να μπουν σε τροχιά υλοποίησης.
  • Εγκύκλιο για τον τρόπο υπολογισμού της διακρατικής σύνταξης με βάση το χρόνο ασφάλισης στον ΕΦΚΑ, τα έτη διαμονής στην Ελλάδα και τον συνυπολογισμό των περιόδων ασφάλισης ή κατοικίας σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΕ και τις διμερείς συμβάσεις, υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος. Όλη η εγκύκλιος.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη απώλεια βαθμών στη Serie A είχε η Ίντερ, με το 1-1 που παραχώρησε στην Μπολόνια, στον εναρκτήριο αγώνα της 5ης αγωνιστικής. Μετά από 10 ματς οι «νερατζούρι» πήραν το βαθμό της ισοπαλίας, όπως και οι «ροσομπλού» που αγνοούσαν κάτι τέτοιο για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές.
  • Εκτός συνέχειας στο League Cup Αγγλίας έμεινε η Λίβερπουλ μετά την ήττα από την Λέστερ (0-2) στο πλαίσιο του 3ου γύρου της διοργάνωσης. Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στο «Αστον Γκέιτ» του Μπρίστολ, όπου η τοπική ομάδα, η οποία αγωνίζεται στην Championship, με τα γκολ των Ντιεντιού και Τέιλορ στο β΄ μέρος «πέταξε έξω» από τον θεσμό την Στόουκ Σίτι. Η Τότεναμ δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπάρνσλεϊ, ωστόσο, με το τέρμα του Ντέλε Άλι στο 65΄ κατάφερε να προκριθεί στους «16» του θεσμού.
  • Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής της Bunsdesliga ανέδειξε νικήτρια τη Μπάγερν, με το επιβλητικό 3-0 επί της Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν. Μετά από 3 ματς η Λειψία ηττήθηκε εκτός έδρας από την Άουγκσμπουργκ (0-1), ενώ, η Βέρντερ Βρέμης μπορεί να συμπλήρωσε 8 ματς χωρίς νίκη, ωστόσο, έφυγε αήτττητη από την «Φολκσβάγκεν Αρένα», με το 1-1 κόντρα στην Βόλφσμπουργκ. Η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στις νίκες, αυτή την φορά επί της Στουτγάρδης με 2-0.
  • Μετά από τρεις σερί ισοπαλίες η Βαλένθια επέστρεψε στις νίκες και, μάλιστα, με εμφατικό τρόπο. Οι «νυχτερίδες» διέλυσαν με 5-0 την Μάλαγα στο «Μεστάγια» και διατήρησαν το αήτττητο που έχουν από την έναρξη της La Liga, ενώ από την πλευρά τους οι Ανδσαλουσιάνοι συνεχίζουν το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, καθώς συμπλήρωσαν έξι συνεχόμενα ματς χωρίς νίκη.
  • Τρεις ημέρες μετά τη μεταξύ τους αναμέτρηση για το πρωτάθλημα, που έληξε ισόπαλη 1-1, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης συναντήθηκαν πάλι στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αυτή τη φορά για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας και οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 με δύο γκολ του Εμενίκε, στο 71’ με πέναλτι και στο 78’. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 84’ με τον Τσουκαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου