Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Την άμεση θεσμοθέτηση προγράμματος για την συνολική περιβαλλοντική προστασία των περιοχών «Natura» τόσο αυτών που περιλαμβάνονται στο νόμο του 2011, όσο και άλλων 27 περιοχών, προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ.Σταθάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευ.Βαγιωνάκη. Από την πλευρά της, η βουλευτής ζήτησε από τον κ. Σταθάκη να εξετάσει την περιοχή της Ελαφονήσου, στα Χανιά, ως εξαιρετική περίπτωση.
  • Την ερχόμενη Τετάρτη στην Καβάλα οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Βουλγαρίας Αλέξης Τσίπρας και Μπόικο Μπορίσοφ θα υπογράψουν τη συμφωνία μεταξύ των δυο χωρών για την επιτάχυνση της κατασκευής της «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:49 σήμερα το βράδυ και έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στο νησί της Ρόδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά της πόλης της Ρόδου (43 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της Χάλκης).
  • Επιχείρηση αποκόλλησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, κατά την είσοδό του στο λιμάνι της Ίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή με τη συνδρομή ρυμουλκών.
  • Η χώρα έχει ήδη υιοθετήσει τις συστάσεις της GRECO για την καταπολέμηση της Διαφθοράς και έχει αξιολογηθεί θετικά προς τούτο, απαντά η ΓΓ Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στον αναπληρωτή τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ. Υπενθυμίζει δε ότι η ΝΔ καταψήφισε τις νομοθετικές ρυθμίσεις που οδήγησαν σε συμμόρφωση της χώρας στις συστάσεις της GRECO.

Κόσμος

  • Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ενημέρωσε την Τετάρτη 30 Αυγούστου τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την πρόθεση του Βερολίνου να ασκήσει βέτο σε μια αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, ανέφερε την Παρασκευή η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.
  • Aστυνομικός στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, ο οποίος απειλούνταν με απόλυση αφού βιντεοσκοπήθηκε να κάνει ρατσιστικά σχόλια, ανακοίνωσε πως παίρνει τη σύνταξή του, έκανε γνωστό την Παρασκευή η τοπική αστυνομία.
  • Όπρα πρόσεχε, έρχεται η Άνγκελα: η καγκελάριος της Γερμανίας, που είναι το φαβορί για μια τέταρτη συνεχόμενη θητεία στις επερχόμενες εκλογές, έχει έναν κρυφό πόθο, να παρουσιάσει ένα δικό της τοκ-σόου.
  • Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, δήλωσε ότι η Μόσχα θα απαντήσει σκληρά στις ΗΠΑ, οι οποίες ζήτησαν από την Ρωσία να κλείσει εντός 48 ωρών το Γενικό της Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, όπως και δύο άλλα οικήματα που χρησιμοποιεί στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, προτρέποντας την, μάλιστα, να επανεξετάσει την απόφαση της να περιορίσει τον αριθμό του προσωπικού στην αμερικανική πρεσβεία στην Μόσχα.
  • Tουλάχιστον 44 άνθρωποι έχουν χάσει, μέχρι στιγμής, τη ζωή τους σε έξι κομητείες του Τέξας, περιλαμβανομένου του Χιούστον, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ακόμη 19 άνθρωποι αγνοούνται, εξαιτίας του τυφώνα Χάρβεϊ. Φόβοι για χημική μόλυνση μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο εργοστάσιο χημικών, στο Κρόσμπι. Δεύτερη επίσκεψη στο Τέξας προγραμματίζει, το Σάββατο, ο πρόεδρος Τραμπ.

Οικονομία

  • Η αυξανόμενη αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική των ΗΠΑ στο μέλλον και οι ασθενείς πιέσεις αύξησης των τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο καθιστούν δυσκολότερη την αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Β.Κονστάντσιο. «Η φάση ισχυρής παγκόσμιας αύξησης των τιμών που φαινόταν πιθανή στην αρχή του έτους, δεν πραγματοποιήθηκε. Συνεπώς, το έργο της ομαλοποίησης του πληθωρισμού και της ανεργίας σε αποδεκτά επίπεδα συνεχίζει να είναι δύσκολο».
  • «Οι χιλιάδες, που παραδέρνουν ανάμεσα στα χρέη και τη "δαμόκλειο σπάθη" των κατασχέσεων, αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι τα λαϊκά στρώματα, όπως πλήρωσαν την κρίση, έτσι πληρώνουν και το λογαριασμό για τη στροφή στην ανάπτυξη, για το "νέο παραγωγικό μοντέλο", το οποίο θα είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ για τη λαϊκή πλειοψηφία θα είναι ναρκοθετημένο με παλιά και νέα μέτρα» αναφέρει το ΚΚΕ, σχετικά με τις επαφές του Αλ.Τσίπρα με φορείς για το νέο μοντέλο ανάπτυξης.
  • Για εντατικοποίηση των ελέγχων, σε συνεννόηση με το ΣΕΠΕ, στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για τον έλεγχο των συνθηκών υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, δεσμεύτηκε ο γγ του υπουργείου Εργασίας, Α.Νεφελούδης στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, σε συνάντησή τους, με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα σε υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων.
  • Διαδοχικές συναντήσεις για τον τουρισμό και τις επενδύσεις είχε με εκπροσώπους αμερικανικών ομίλων η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Σαν Ντιέγκο, όπου συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ASTA, με τη συμμετοχή του γενικού πρόξενου, Γρηγόρη Καραχάλιου.
  • Υπέρ της αναστολής του 10ήμερου λουκέτου σε γνωστό εστιατόριο στην Πάρο εισηγήθηκε το δικαστήριο ύστερα από προσφυγή του ιδιοκτήτη του. Υπενθυμίζεται ότι στο εστιατόριο είχε επιβληθεί λουκέτο λόγω φοροδιαφυγής ύστερα από έλεγχο της ΑΑΔΕ, όπου είχε διαπιστωθεί μη έκδοση αποδείξεων χιλιάδων ευρώ.

Αθλητισμός

  • Νέο ενδιαφέρον αποκτά ο 5ος όμιλος των προκριματικών του Μουντιάλ 2018. Η συντριβή της Πολωνίας από την Δανία (0-4) στην Κοπεγχάγη, σε συνδυασμό με το «διπλό» του Μαυροβουνίου στο Καζακστάν (3-0), διατήρησε μεν τους Πολωνούς στην κορυφή, αλλά Δανία και Μαυροβούνιο πλησίασαν στο -3 και, πλέον, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές. Η Γερμανία με τη νίκη της στην Τσεχία (2-1) ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρωτιά του 3ου γκρουπ, ενώ με το 4-0 επί της Μάλτας, η Αγγλία μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής τη λίστα με τα ονόματα των παικτών του που δηλώθηκαν στην UEFA για τη φάση των ομίλων του Champions League. Διαβάστε τα ονόματα...
  • Την απόκτηση του Κάρλος Ζαμπράνο ανακοίνωσε επισήμως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Όπως αναφέρεται, «η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει τη συμφωνία με τη Ρουμπίν Καζάν για τον μονετή δανεισμό του Κάρλος Ζαμπράνο».
  • Επίσημη έρευνα ξεκινά η UEFA εναντίον της Παρί Σεν Ζερμέν, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παρακολούθησης των συλλόγων που υπόκεινται στους κανονισμούς του «Financial Fair Play». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η έρευνα θα επικεντρωθεί στη συμμόρφωση του σωματείου στους όρους του FFP, ιδιαίτερα κάτω από το πρίσμα της πρόσφατης δραστηριότητας που επέδειξε στο μεταγραφικό παζάρι».
  • Ο Παϊτίμ Κασάμι αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα τον Ολυμπιακό, τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη και τον κόσμο της ομάδας, καταλήγοντας με την φράση «είμαι ένας από εσάς, καλή επιτυχία Ολυμπιακάρα μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου