Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου, 2017

SOS εκπέμπει ο Σαρωνικός, από την Σαλαμίνα και την Πειραϊκή μέχρι το Λαγονήσι, μετά την ρύπανση από το Αγία Ζώνη ΙΙ. Η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη καθώς κομμάτια από το μαζούτ έχουν «μαυρίσει» το νότιο παράκτιο μέτωπο της Αττικής.


  • «Τελικά είναι φαίνεται επιλογή του κ. Μητσοτάκη να μένει αδιάβαστος. Αλλιώς δεν εξηγείται το πώς εμφανίζεται αδιάβαστος τόσο συχνά» τονίζει σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, απαντώντας στον πρόεδρο της ΝΔ ότι «ενώ το ναυάγιο έγινε στις 9 Σεπτεμβρίου οι ελληνικές αρχές ζήτησαν βοήθεια από τον ΕΜΣΑ στις 13 Σεπτεμβρίου και ότι μόνο γι' αυτό θα έπρεπε να απομακρυνθεί ο αρμόδιος υπουργός».
  • Στην εντατική του νοσοκομείου ΚΑΤ νοσηλεύεται φρουρούμενος ένας 16χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν προσπάθησε να ξεφύγει από αστυνομικούς, που τον συνέλαβαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων τα οποία έγιναν στην Αθήνα.
  • «Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει καταλήξει σε αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή. Δηλαδή, στο να μπορούν να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι, άρα να μπορεί να ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης. Δεύτερον, στο να μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στις κάλπες που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να μπορούν να ψηφίζουν και μέσω υπολογιστή, με έναν τρόπο αξιόπιστο και αδιάβλητο».
  • Η συνέχιση της δημόσιας συζήτησης για διαδικαστικά θέματα βλάπτει τη δημοκρατική παράταξη τονίζει ο Γιώργος Καμίνης, ενώ ο Γιάννης Μανιάτης τονίζει ότι θα έπρεπε, αντί για την ηλεκτρονική ψηφοφορία, να συζητούμε για την πολιτική και το μέλλον της πατρίδας μας.
  • Καινούρια στέγη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων, που από τις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά στο ολοκαίνουργιο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, στα Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος).

Κόσμος

  • Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) θα ζητήσουν να τους δοθεί το υπουργείο Οικονομικών για να ενταχθούν στην επόμενη κυβέρνηση υπό την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε στέλεχος του κόμματος την Κυριακή.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε την Κυριακή με πολλούς πολίτες της χώρας του, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Μπριζίτ στο Μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν την κατοικία του προεδρικού ζεύγους στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
  • Σε κυκλώνα ενισχύθηκε -όπως αναμενόταν- η τροπική καταιγίδα Μαρία και κατευθύνεται προς την Καραϊβική, νησιά της οποίας υπέστησαν ήδη μεγάλες καταστροφές από τον κυκλώνα Ιρμα, με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 125 χλμ. την ώρα, ανακοίνωσε την Κυριακή το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.
  • Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 67 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια σφοδρής καταιγίδας που έπληξε τη δυτική Ρουμανία, με τους ανέμους που τη συνόδευαν να φθάνουν έως και τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές και σε τμήματα της Σερβίας και της Κροατίας.
  • Η πρόσκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί επίσημα τη Βρετανία ισχύει, παρά την αντίδρασή του μετά την επίθεση της Παρασκευής στο Λονδίνο και τη μετέπειτα οργή της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι, διαβεβαίωσε η ίδια η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Οικονομία

  • «Οι πληρωμές του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης από το 2015 έως και σήμερα είναι οι υψηλότερες της τελευταίας δεκαετίας» απαντάει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξής και Τροφίμων στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ
  • Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε ρήγματα μεταξύ υπουργείου Οικονομικών και κυβέρνησης προχωρά το ΥΠΟΙΚ.
  • Με μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ ετοιμάζονται να αντιδράσουν χιλιάδες φορολογούμενοι λίγο πριν από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου.
  • Ανάλυση στις χώρες που χρειάστηκαν διάσωση ή έφτασαν πολύ κοντά σε αυτό το σημείο επιχειρεί η εφημερίδα Guardian. Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιρλανδία αλλά και Ισπανία και Ιταλία βρίσκονται στο επίκεντρο του άρθρου που υπογράφει η Jennifer Rankin.
  • Η Ελλάδα βρίσκεται, ντε φάκτο, στο τελικό στάδιο της μνημονιακής εποχής. Η συζήτηση για τον μεταμνημονιακό ορίζοντα έχει ήδη ξεκινήσει, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 θα έλθει σειρά ερωτημάτων στο προσκήνιο με την όλη συζήτηση να είναι ευρωελληνική, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Αθλητισμός

  • Η Παρί Σεν Ζερμέν τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Λιόν, αλλά έφτασε τελικά στη νίκη με 2-0, χάρη σε δύο... αυτογκόλ των αντιπάλων της, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Championnat. Με εκτός έδρας νίκη συνέχισε η Μαρσέιγ τις υποχρεώσεις της στο γαλλικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Ρούντι Γκαρσία επιβλήθηκε 2-0 της Αμιάν, ενώ η ουραγός του γαλλικού πρωτάθληματος, Μετς, πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα επικρατώντας 1-0 εκτός έδρας της Ανζέ. Η Νις με το γκολ του Μπαλοτέλι στο 79' «απέδρασε» με τους τρεις βαθμούς από την έδρα της Ρεν.
  • Η Ρεάλ Μαδρίτης «προσγείωσε» απότομα τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (3-1), που προερχόταν από τρεις συνεχείς νίκες, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Με εκτός έδρας νίκη συνέχισε η Βιγιαρεάλ τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα. Το «κίτρινο υποβρύχιο» επιβλήθηκε 3-0 της Αλαβές στο «Μεντιθορόθα», με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να παραμένουν στην τελευταία θέση της κατάταξης και χωρίς βαθμό. Η Σεβίλη πέρασε από την έδρα της Χιρόνα επικρατώντας με 1-0 με γκολ τιου Μουριέλ στο 69΄. Η Λας Πάλμας χάρις στο τέρμα που πέτυχε ο Ρεμί στο 87΄ επικράτησε εντός έδρας με 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο.
  • Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πάουλο Ντιμπάλα, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και έφτασε τα 52 γκολ σε 100 συμμετοχές με τη Γιουβέντους, η «βέκια σινιόρα» πανηγύρισε το «4 στα 4» στο ιταλικό πρωτάθλημα. Η προσεχής αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League νίκησε 3-1 εκτός έδρας τη Σασουόλο, στο πρώτο σημερινό παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Serie A, και «συγκατοικεί» στην κορυφή της βαθμολογίας με την Ίντερ. Η Νάπολι συνέτριψε με 6-0 τη «νεοφώτιστη» Μπενεβέντο και πανηγύρισε το «4 στα 4», ενώ η Μίλαν επικράτησε με 2-1 της Ουντινέζε.
  • Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει πια η ΑΕΚ μετά τη νίκη επί της τυπικά γηπεδούχου Λαμίας (έπαιξε στο Περιστέρι) με 1-0, χάρις στο πέναλτι που (κακώς) καταλόγισε ο διαιτητής Βάτσιος κι εκτέλεσε εύστοχα ο Χριστοδουλόπουλος στο 81΄. Εν αναμονή της αυριανής συνάντησης ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος, οι «κιτρινόμαυροι» προσπέρασαν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και περιμένουν την επόμενη (πέμπτη) αγωνιστική τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ.
  • Την πρώτη νίκη του στη φετινή Σούπερ Λίγκα πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος νίκησε στη Λεωφόρο τον Απόλλωνα Σμύρνης (Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 1-0) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ πέρασε δύσκολα από το Περιστέρι απέναντι στην τυπικά γηπεδούχο Λαμία (Λαμία - ΑΕΚ 0-1) που φωνάζει δικαίως για το πέναλτι που δόθηκε στην Ένωση (ήταν εκτός περιοχής), ενώ ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν τα ματς (Πλατανιάς - Κέρκυρα 0-0) και (Λάρισα - Ατρόμητος 0-0). Τη Δευτέρα, ο Πανιώνιος αναμένεται να έχει δύσκολο έργο στους Ζωσιμάδες απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου