Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Η μοναδική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην «επίσημη ενημέρωση» ή, εάν προτιμάτε τη συνέντευξη Τύπου και την «άτυπη ενημέρωση» είναι ότι ο υπουργός που ενημερώνει δεν μεταφέρεται στα ΜΜΕ ως υπουργός, αλλά ως... κυβερνητικός αξιωματούχος. Και επιπλέον έχει τη δυνατότητα να λέει ανέκδοτα...
  • Η Σαλαμίνα ντύθηκε στα μαύρα και οι εικόνες σοκάρουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Με την αντιμετώπιση της κατάστασης να βρίσκεται εν εξελίξει και το εύρος της καταστροφής να μην μπορεί ακόμη να αποτυπωθεί με ακρίβεια, ένα είναι σίγουρο: η εκτεταμένη ρύπανση απαιτεί παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και βεβαίως ανάληψη του κόστους αποκατάστασης της περιβαλλοντικής ζημιάς.
  • Το Γενικό Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
  • Σχετικά με ανάρτησεις σε ιστοσελίδες που αφορούν στην οικονομική ενίσχυση οικογένειας από τη Φλώρινα, ώστε το παιδί τους να χειρουργηθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, διευκρινίζεται ότι το παιδί δεν έχει εξεταστεί από γιατρό του Ωνασείου, «επομένως δεν είναι ασθενής του Νοσοκομείου μας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
  • Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη τα φαρμακεία της Αττικής λόγω του εορτασμού της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα εφημερεύοντα – διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Κόσμος

  • «Το πιο δύσκολο θέμα που αντιμετώπισα στην πολιτική μου ζωή ήταν η Ελλάδα... όταν οι περισσότεροι πίεζαν για να βγει από την Ευρωζώνη» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε κλειστή συνέντευξη τύπου.
  • Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι διεξήγαγαν την Τετάρτη τρεις αεροπορικές επιδρομές στη Σομαλία εναντίον μαχητών της αλ Σεμπάμπ, σκοτώνοντας έξι μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης, η οποία πρόσκειται στην αλ Κάιντα.
  • Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, ανάμεσά τους μαθητές, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά νωρίς το πρωί σε ένα ιεροδιδασκαλείο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ, δήλωσαν αξιωματούχοι.
  • Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών σε δύο Πολιτείες του κεντρικού και δυτικού Μεξικού, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη, καθώς ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ φέτος.
  • Ο Λευκός Οίκος έκρινε την Τετάρτη ότι δημοσιογράφος του δικτύου αθλητικών ειδήσεων ESPN θα έπρεπε να απολυθεί, διότι χαρακτήρισε τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «οπαδό της ανωτερότητας της λευκής φυλής» σε αναρτήσεις της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οικονομία

  • Η πλήρης κυριαρχία των ελαστικών μορφών απασχόλησης στις νέες προσλήψεις, δηλαδή στις προσφερόμενες θέσεις εργασίας, έναντι των θέσεων πλήρους απασχόλησης, το αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων και αποχωρήσεων κατά το μήνα Αύγουστο και η θετική ροή θέσεων για το οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου, αποτελούν τα βασικά στοιχεία που κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» την περίοδο αυτή.
  • Την προώθηση μεταρρυθμίσεων για την ενίσχυση της Ευρωζώνης υποστηρίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.
  • Με τίμημα άνω των 100 εκατ. ευρώ ζητά να αγοράσει τον όμιλο της ΕΒΖ μια κοινοπραξία Βρετανών και Αμερικανών επενδυτών, η οποία έχει ξεκινήσει συζητήσεις με την κυβέρνηση.
  • Θετικό είναι το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης, το πρώτο οκτάμηνο του 2017, με τις νέες θέσεις εργασίας να διαμορφώνονται σε 248.743.

Αθλητισμός

  • «Αγριεμένος» επέστρεψε στην ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά από ένα μήνα απουσίας λόγω τιμωρίας ο σταρ της «Βασίλισσας» πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ στη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ, που πάλεψε όσο μπορούσε απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Επίδειξη δύναμης στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ έκανε η Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» μπήκαν με τον ιδανικότερο τρόπο στους ομίλους του Champions League και με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Φέγενορντ έδειξαν με το... καλημέρα ποιος είναι το «αφεντικό» του 6ου γκρουπ. Η έκπληξη της βραδιάς έγινε στο «Ντραγκάο», όπου η Μπεσίκτας «άλωσε» την έδρα της Πόρτο με 3-1, ενώ η Λίβερπουλ στην επιστροφή της μετά από πολλά χρόνια στη διοργάνωση δεν κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς απέναντι στη Σεβίλη (2-2).
  • Το 100% ζήτησε από τους παίκτες του ο Μανόλο Χιμένεθ, στον αγώνα της Πέμπτης (20:00 Cosmote Sport) για τον 4ο όμιλο του Europa League. «Θα πρέπει να είμαστε ταπεινοί, έξυπνοι και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα και στόχος είναι να ανεβούμε αυτή τη σκάλα βήμα, βήμα. Σκαλοπάτι, σκαλοπάτι» είπε μεταξύ άλλων ο Χιμένεθ.
  • Λίγες ώρες αφότου ανακοινώθηκε η τιμωρία του (δύο αγωνιστικές) για την αποβολή του στο ματς με τη Λεβάντε, ο Μαρσέλο επέκτεινε για δύο χρόνια το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ, με την οποία δεσμεύεται πλέον ως το 2022. Ο 29χρονος αμυντικός έχει συμπληρώσει μία δεκαετία στην ισπανική πρωτεύουσα, καθώς μεταγράφηκε στους «μερένγκες» από τη Φλουμινένσε τον Ιανουάριο του 2007.
  • Μετά από πτήση μίας ώρας και 50 λεπτών, το αεροσκάφος που μετέφερε την αποστολή της ΑΕΚ, προσγειώθηκε στον αερολιμένα της Ριέκας, όπου την Πέμπτη (20:00) η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει στην «Ενωση» στον εναρκτήριο αγώνα για τον 4ο όμιλο του Europa League. Την αποστολή συνοδεύουν, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ευάγγελος Ασλανίδης και ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς επίσης και ο νέος τεχνικός διευθυντής, Νίκος Λυμπερόπουλος.
  • Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ανακοίνωσε το πρόγραμμα της πρεμιέρας για την φάση των ομίλων στο Κύπελλο Ελλάδας. Οι αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής, θα διεξαχθούν το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου, ενώ μετά την αποχώρηση του Ηρακλή, ο ΟΦΗ θα πάρει χωρίς αγώνα τους τρεις βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου