Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Οι τηλεφωνικές υποκλοπές από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ παρουσίασαν αύξηση κατά 40% τα δύο τελευταία χρόνια. Μόνο το 2016 υποβλήθηκαν από τις διωκτικές αρχές αλλά και τις μυστικές υπηρεσίες στη Δικαιοσύνη 8.124 αιτήματα για παρακολουθήσεις τηλεφώνων.
  • Ατέλειες στο νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση διαπιστώνουν οι πανεπιστημιακοί, που καλούνται να κάνουν εκλογές για τα μονοπρόσωπα όργανα στα Ιδρύματα τους (πρυτάνεις, κοσμήτορες, προέδρους τμημάτων).
  • Υπάρχει μια σημειολογία στα ξενοδοχεία που διαμένουν οι πολιτικοί αρχηγοί όταν «ανεβαίνουν» στη Θεσσαλονίκη... Οσον αφορά τον Πάνο Καμμένο, προτού δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετέβη στο Αγιο Ορος...
  • Σε πλήρη  φτωχοποίηση των συνταξιούχων οδηγούν  οι νέες  περικοπές στις συντάξεις που θα εφαρμοστούν από το 2019 την ίδια ώρα που χιλιάδες νέοι συνταξιούχοι(αιτήσεις μετά το Μάιο του 2016) «αναστενάζουν» από τις άγριες περικοπές που επέβαλε ο νόμος Κατρούγκαλου.
  • Ο αρθρογράφος της Frankfurter Allgemeine Zeitung, Μίχαελ Μάρτενς υποστηρίζει πως δεν έμειναν πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να επαναλάβει τον εκλογικό θρίαμβο του 2015.

Κόσμος

  • Πολλοί θεωρούν ως απαρχή της σύγχρονης τρομοκρατίας μια βόμβα που ταχυδρόμησε η αντι-καστρική οργάνωση El Poder Cubano (Κουβανέζικη Εξουσία) η οποία εξερράγη στο ταχυδρομείο της Αβάνας στις 9 Ιανουαρίου 1968, τραυματίζοντας πέντε άτομα. Έκτοτε σχεδόν 400.000 άτομα έχουν χάσει την ζωή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις παγκοσμίως, αλλά η πιο θανατηφόρα απ’ όλες παραμένει η 11η Σεπτεμβρίου.
  • Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα καλέσει σήμερα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αξιοποιήσουν το Brexit και την ευνοϊκή οικονομική συγκυρία που σταδιακά τα ωθεί να ξεπεράσουν την κρίση προκειμένου να οικοδομήσουν μια ισχυρότερη ΕΕ, με την ευρωζώνη στην καρδιά του παγκόσμιου εμπορίου.
  • Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Τρίτη ότι ξεκινά διάλογο με την αντιπολίτευση, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης που πρότειναν ο πρώην επικεφαλής της κυβέρνησης της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο και ο πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας Ντανίλο Μεδίνα.
  • Και επίσημα ορίστηκε διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου το 28χρονο πρώην μοντέλο Χόουπ Χικς, μετά την απομάκρυνση του Αντόνιο Σκαραμούτσι.

Οικονομία

  • «Κλειδί» για να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας «είναι μόνο η επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη και η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Αυτό περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους». Αυτό δηλώνει στο sansimera.gr ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ.
  • Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το χρέος της Ελλάδας, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, επισημαίνοντας ότι το μισό χρέος της χώρας είναι προς τον ESM που χρεώνει μόνο το κόστος δανεισμού, περίπου 1%. «Επομένως, η Ελλάδα δεν έχει υπερβολικό χρέος τώρα, επειδή δίνουμε δάνεια για διάρκεια μεγαλύτερη από 30 χρόνια». Ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε ακόμη την πεποίθηση ότι «η κρίση του ευρώ έχει τελειώσει». Οκτώβριο ή Νοέμβριο θα εκδώσει ο ESM το πρώτο ομόλογο του σε δολάρια.
  • Ηλεκτρονικά, στο prototype.tee.gr έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θα κατατίθενται οι προτάσεις στο πρόγραμμα στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας του ΤΕΕ, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν ομάδες από 2 έως και 5 ατόμων. Απευθύνεται σε νέους ανθρώπους που είναι φοιτητές, απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή που δραστηριοποιούνται στην καινοτόμο επιχειρηματική δραστηριότητα.
  • «Συχνά οι μεγάλες αλλαγές έρχονται μετά από μεγάλες κρίσεις. Πρέπει να μεταρρυθμίσουμε το κράτος. Έχουμε σημειώσει πρόοδο στον αγώνα κατά της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Υπάρχει, όμως, ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας», δηλώνει ο Γ.Δραγασάκης. «Στόχος δεν μπορεί να είναι να επιστρέψουμε απλώς στην προ κρίσης εποχή. Πρέπει να οικοδομήσουμε το κράτος και την οικονομία σε νέα θεμέλια». Τι λέει για χρέος, γερμανικές εκλογές, αλλά και τι απαντά στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε αποφάσεις που δεν συνάδουν καθόλου με την Αριστερά...
  • Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας χαρακτήρισε «πυροτέχνημα» την ανακοίνωση της εταιρείας για την αποχώρησή της από τις Σκουριές και σημείωσε πως το θέμα θα ξεκαθαρίσει στο θεσμό της διαιτησίας τις επόμενες ημέρες.

Αθλητισμός

  • Δεν... τρίτωσε το καλό για τη Γιουβέντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Στην τρίτη αναμέτρηση των δύο ομάδων μέσα στο 2017 και πρώτη του 4ου ομίλου του Champions League, όπου συμμετέχει και ο Ολυμπιακός, η «Μπαρτσα» επικράτησε με 3-0 στο Καμπ Νου των Ιταλών. Με το... καλημέρα στο Champions League η Παρί Σεν Ζερμέν έδειξε τις ορέξεις της αφού επικράτησε με 5-0 της Σέλτικ, ενώ ακόμα πιο... ορεξάτη ήταν η Τσέλσι που συνέτριψε με 6-0 την Καραμπάχ. Με νίκη συνοδεύτηκε η επιστροφή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (3-0) επί της Βασιλείας, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε την ανατροπή στο «Ντα Λουζ» της Λισαβόνας, φεύγοντας με νίκη απέναντι στην Μπενφίκα (2-1), αν και μέχρι το 63΄ βρισκόταν πίσω στο σκορ.
  • Με ήττα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στον 4ο όμιλο του Champions League ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν με 3-2 στο «Γ.Καραϊσκάκης» από την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Το ματς κρίθηκε στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο οι Πορτογάλοι πέτυχαν 3 γκολ με τους Ντουμπιά (2΄), Ζέλσον (12΄) και Μπρούνο Φερνάντες (43΄), ενώ είχαν και δύο δοκάρια. Η είσοδος του Πάρντο «ζωντάνεψε» τους γηπεδούχους, με τον Κολομβιανό να πετυχαίνει 2 γκολ στο 89΄ και 92', αλλά πλέον δεν είχε μείνει χρόνος για να προσπαθήσει ο Ολυμπιακός για κάτι ακόμα.
  • Πρόκληση χαρακτήρισε ο Σάββας Παντελίδης την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Αστέρα Τρίπολης, κατά την παρουσίασή του από την αρκαδική ΠΑΕ. Ο νέος τεχνικός των «κυανοκίτρινων» δήλωσε ότι η ομάδα είναι «μια ευκαιρία για να κάνω μεγάλα πράγματα» και, παρ' ότι τόνισε πως «με την έλευση μου εδώ βρήκα ένα πάρα πολύ καλό υλικό, αλλά σε μια δύσκολη στιγμή» και πως «το έργο μου είναι δύσκολο, καθώς ο προηγούμενος προπονητής έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα», τόνισε ότι «έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και στους παίκτες μου» και πως «φαντάζομαι ότι στο τέλος της χρονιάς θα πετύχουμε τους στόχους μας».
  • Ενα απαράδεκτο αντεθνικό σύνθημα χρησιμοποίησε ποδοσφαιριστής της ομάδας Κ20 του Απόλλωνα Σμύρνης, με αφορμή τον αγώνα της Super League εναντίον του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη τη Δευτέρα. Με το που έγινε γνωστή η σχετική ανάρτησή του σε κοινωνικό δίκτυο, η ΠΑΕ πήρε δραστικά μέτρα, έδιωξε τον παίκτη και εξέδωσε ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου