Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Εξαιρετικά δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη δυτική Αχαΐα αφού το πύρινο μέτωπο που νωρίτερα απείλησε το χωριό Αρλα, αναγκάζοντας τους περισσότερους κατοίκους να το εγκαταλείψουν, κινείται απειλητικά προς τα Ζισιμαίικα.
  • Μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών του ΟΑΣΑ, φέρνοντας πιο κοντά τις αστικές συγκοινωνίες στην ψηφιακή εποχή.
  • «Η λογική της κυβέρνησης βασίζεται στις επενδύσεις» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και αναφερόμενος στο θέμα της Ελ Ντοράντο επισήμανε ότι η εταιρεία έθεσε τελεσίγραφο στην ελληνική κυβέρνηση «το οποίο δεν μπορούμε να δεχτούμε». Εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, λέγοντας πως επιλέγει να ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι μεταμορφώνεται σε ένα κόμμα το οποίο περισσότερο προσομοιάζει στη λατινοαμερικάνικη αντιδραστική δεξιά.
  • Στην Ουγγαρία θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να συμμετάσχει στην 67η Σύνοδο του Περιφερειακού Γραφείου Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που διεξάγεται στη Βουδαπέστη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βουδαπέστη, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.
  • Το sansimera.gr σε συνεργασία με το tovima.gr και tanea.gr διοργάνωσαν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, διαδικτυακή ζωντανή συζήτηση μέσω Facebook, αλλά και μέσω των ιστοσελίδων τους, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Κόσμος

  • Νεαρή Φινλανδή έπεσε θύμα βιασμού κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό «Τέρμινι» της Ρώμης. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο δράστης, ο οποίος κατάγεται από το Μπαγκλαντές, είχε λάβει από τις ιταλικές αρχές άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους.
  • Η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε σήμερα, στη διαδικασία ψήφισης κατ' άρθρο, το σχέδιο νόμου για τη διακοπή των πολιτικών, οικονομικών και νομικών σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ενωση, κάτι που του επιτρέπει να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, τη συζήτηση και την ψήφιση στο σύνολο.
  • Το Περού ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι απελαύνει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «επανειλημμένες και κατάφωρες» παραβιάσεις από τη χώρα τους των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της άρνησής της να τερματίσει το πρόγραμμά για την απόκτηση πυρηνικών όπλων.
  • Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποφασίσει για την αναστολή ή την οριστική διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία, δήλωσε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι η Αγκυρα απομακρύνεται συνεχώς από το κράτος δικαίου, για αυτό και πρέπει να δείξουμε πυγμή.
  • Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε ομόφωνα απόφαση η οποία προβλέπει την επιβολή νέων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα, με σημαντικότερους τους περιορισμούς στον εφοδιασμό της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Οικονομία

  • Εφικτός είναι ο στόχος για επίτευξη φέτος πρωτογενούς πλεονάσματος 1,75% του ΑΕΠ εκτιμά το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο. Ωστόσο, πιο επιφυλακτικό είναι σε ό,τι αφορά την επίτευξη του στόχου για ανάπτυξη 1,8%, χωρίς ωστόσο να αμφισβητεί ότι θα υπάρξει μεγέθυση του ΑΕΠ. Αναλύοντας τα ποιοτικά στοιχεία του ΑΕΠ επισημαίνει ότι η αύξηση του κατά 0,8% το β’ τρίμηνο οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των εξαγωγών (+9,5%) και της δημόσιας κατανάλωσης (+3,3%), ενώ εκφράζει ανασυχία για την μείωση των επενδύσεων.
  • Για την υλοποίηση της συμφωνίας εξωδικαστικού συμβιβασμού ανάμεσα στο Δημόσιο και τη Siemens ενημέρωσε την Βουλή, ο Ευκ.Τσακαλώτος, εξηγώντας αναλυτικά ποιες από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η εταιρεία έχουν υλοποιηθεί, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Γ.Αμυρά. Στην αιχμηρή ερώτηση αν δεν φοβάται μήπως βρεθεί κατηγορούμενος για απιστία και παράβαση καθήκοντος υλοποιώντας αυτόν τον συμβιβασμό, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι έχει δίπλα του τον εξαίρετο νομικό Στ.Κοντονή, αλλά και ότι αυτά τα θέματα η κυβέρνηση τα κληρονόμησε.
  • Πρώτα θα προχωρήσει ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου που εισάγονται στο υπερταμείο (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών) και μετά θα υπάρξει απόφαση για ιδιωτικοποιήσεις ή αξιοποίησή τους, σύμφωνα με το πλαίσιο που περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.
  • Την έντονη διαφωνία της με την απόφαση αναστολής της επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» εκφράζει η ΓΣΕΕ, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στο αγώνα των χιλιάδων εργαζομένων και των σωματείων στα μεταλλεία Χαλκιδικής. Βολές ωστόσο εξαπολύει και εναντίον της κυβέρνησης για τη «μέχρι σήμερα αντιεπενδυτική και εχθρική στάση της». Την καλεί δε να κάνει πράξη το Gr-invest που έταξε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ.
  • «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, με βάση τα δικά της δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα ισχυρό άλλοθι από την εταιρεία ώστε να σταματήσει την επένδυση» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι «υπάρχει ένα στοιχείο πυροτεχνήματος από την συγκεκριμένη εταιρεία». «Η κυβέρνηση έκανε το καταλληλότερο παραπέμποντας τo θέμα της Eldorado στη Διαιτησία» τονίζει και ο υπουργός Οικονομίας, Δ.Παπαδημητρίου.

Αθλητισμός

  • «Κάτοικος» Λισαβόνας έως το καλοκαίρι του 2021 θα παραμείνει ο Λιούμπομιρ Φέισα. Ο Σέρβος διεθνής μέσος υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τους «Αετούς» και αμέσως μετά τόνισε ότι η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα: «Είμαι χαρούμενος και περήφανος που θα συνεχίσω για άλλα 4 χρόνια στην ομάδα που αγαπώ. Μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό όπως κάνω πάντα», τόνισε στην ιστοσελίδα των πρωταθλητών Πορτογαλίας ο πρώην άσος του Ολυμπιακού.
  • Από 21 ποδοσφαιριστές συγκροτείται η αποστολή του Ολυμπιακού για το παιχνίδι με τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Γ. Καραϊσκάκης», στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League. Μετά την τελευταία προπόνηση, που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις του Ρέντη, ο Μπέσνικ Χάσι αποφάσισε να πάρει μαζί του όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές, αφήνοντας εκτός μόνο τον τραυματία Βούκοβιτς και τους ανέτοιμους Μποτία και Ταχτσίδη.
  • Οι 32 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης βρίσκονται στην αφετηρία για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη. Η φάση των ομίλων του Champions League, αρχίζει την Τρίτη, σε μία «περιπέτεια» που θα διαρκέσει συνολικά 11 μήνες: από τις 26 Ιουνίου 2017 όταν διεξήχθησαν αναμετρήσεις της Α΄ προκριματικής φάσης, έως τον τελικό της 25ης Μαϊου 2018 στο «Ολιμπίσκι» του Κιέβου. Παρών μετά από απουσία ενός έτους, ο πρωταθλητής Ελλάδας, Ολυμπιακός, που υποδέχεται τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Καραϊσκάκης» την Τρίτη (21:45, Cosmotesports). Την ίδια ώρα, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους συγκρούονται στο άλλο σπουδαίο ματς του 4ου ομίλου.
  • Ισόπαλη 0-0 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στη Ριζούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΠΑΟΚ, με την οποία έπεσε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής στη Super League. Για τη μακεδονική ομάδα ήταν η δεύτερη ισοπαλία στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ολοκλήρωσε τη συνάντηση με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Χουάρες στο 32ο λεπτό.
  • Με την αυτοπεποίθηση και τον... αέρα του εξαιρετικού της ξεκινήματος στο πορτογαλικό πρωτάθλημα (όπου μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες), έφτασε στην Ελλάδα η Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την πρεμιέρα του Champions League με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης». Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Ζόρζε Ζεσούς εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ομάδα του μπορεί να φύγει με τους τρεις βαθμούς από το φαληρικό στάδιο, αν και δεν αποδέχθηκε τον τίτλο του φαβορί που δίνουν στη Σπόρτινγκ οι Πορτογάλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου