Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου, 2017

  • Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα χτυπήσει το πρωί σε όλα τα σχολεία της χώρας, με χιλιάδες μαθητές να επιστρέφουν στα θρανία τους.  Ευχή μας είναι οι μαθητές να έχουν βιβλία και να μην είναι νηστικοί.
  • «Θα κάνουμε τη μεγάλη πολιτική ανατροπή για να εξασφαλίσουμε μια πραγματικά προοδευτική διακυβέρνηση στον τόπο και αυτό θα το πετύχουμε μέσα από την αυτόνομη πορεία που έχουμε χαράξει και στην οποία θα μείνουμε πιστοί» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.
  • Γενικά αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός αύριο Δευτέρα, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας αλλά αυξημένες τιμές υγρασίας και αφρικανική σκόνη.
  • Η επίλυση των διαδικαστικών εκκρεμοτήτων και ειδικά του κρίσιμου θέματος της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της εβδομάδας, για την διαδικασία εκλογής αρχηγού στο νέο φορέα της Κεντροαριστεράς που εισέρχεται στην τελική ευθεία μετά την κατάθεση 10 υποψηφιοτήτων στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου.
  • «Πιστεύω στο προοδευτικό Κέντρο, στην παράταξη εκείνη, που από τα χρόνια του Ελευθέριου Βενιζέλου, πάλευε για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Έλεγε "όχι" στις ακρότητες και "ναι" στη σύνθεση των απόψεων. Συνδύαζε την ανάπτυξη με την κοινωνική δικαιοσύνη» , ανέφερε στην ομιλία του στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων ο Σταύρος Θεοδωράκης δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κόσμος

  • Οι γερμανικές αρχές υπολογίζουν ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) έχει στη διάθεσή της πάνω από 11.000 κενά συριακά διαβατήρια που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, αποκάλυψε την Κυριακή η εφημερίδα Bild am Sonntag.
  • Συνοδευόμενο από σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνες πλημμύρες, το μάτι του γιγαντιαίου κυκλώνα Ιρμα έφθασε στο έδαφος των ΗΠΑ, σφυροκοπώντας τη Φλόριντα, προκαλώντας τουλάχιστον τρεις θανάτους και ωθώντας τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κηρύξει κατάσταση μείζονος φυσικής καταστροφής και να ανακοινώσει την προσεχή επίσκεψή του στην Πολιτεία.
  • Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Κυριακή την Ουάσιγκτον ότι θα της προκαλέσει «τη μεγαλύτερη από τις οδύνες και τους πόνους» που έχει ποτέ βιώσει, εάν επιμείνει στην αξίωση να σκληρύνει ο ΟΗΕ τη στάση του επιβάλλοντας αυστηρότερες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ, μετά την έκτη κατά σειρά πυρηνική δοκιμή της.
  • Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα μεταβεί την Τρίτη στον Αγίο Μαρτίνο στις Γαλλικές Αντίλλες, που υπέστη σοβαρές καταστροφές μετά το σαρωτικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα.

Οικονομία

  • Τα στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές που έχουν πραγματοποιήσει οι φορολογούμενοι περιμένει από τις τράπεζες το υπουργείο Οικονομικών για να θέσει σε εφαρμογή την λοταρία των αποδείξεων.
  • Αποτυχημένες είναι σχεδόν οι μισές ρυθμίσεις που προωθούν οι τράπεζες στα κόκκινα δάνεια, καθώς οι δανειολήπτες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις νέες χαμηλότερες μηνιαίες δόσεις που συμφωνούνται.
  • Tο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας άρχισε πλέον να τρέχει. Μετά και την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Διευθύνοντα Σύμβουλου της Γαλλικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (BPI France) Nicola Dufourcq η παροχή τεχνογνωσίας από την ΒΡΙ προς την ελληνική πλευρά είναι το ζητούμενο.
  • Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από την βασική του θέση ότι δηλαδή οι ελληνικές συστημικές τράπεζες πρέπει να υποβληθούν σε νέο τεστ ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού τους, αλλά και να προχωρήσουν σε νέα αύξηση κεφαλαίου, της τάξης των περίπου 10 δισ. ευρώ, για να καλύψουν επιπλέον «κόκκινα δάνεια» που θεωρεί ότι υπάρχουν στα χαρτοφυλάκια τους.

Αθλητισμός

  • Ο  απογοητευτικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1-0 από την Κέρκυρα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League, προβληματίζοντας ακόμη περισσότερο με την εικόνα του στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.
  • Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το ματς του Λεβαδειακού με τον Πλατανιά. Ο Μητρόπουλος «έσωσε την παρτίδα» για τους γηπεδούχους στο τέλος. Με το γκολ του έμπειρου μέσου στο 90΄ ο Λεβαδειακός απέφυγε την ήττα καθώς ο Πλατανιάς προηγήθηκε με  τέρμα του Μπούντνικ στο 57΄.
  • Χωρίς να χρειαστεί καν να ιδρώσει η ΑΕΚ ξεπέρασε άνετα 4-0 το εμπόδιο της ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ και στρέφει πλέον την προσοχή της στην πρεμιέρα του Europa League, εναντίον της Ριέκα στην Κροατία (Πέμπτη).
  • Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Παναιτωλικό (1-1), στο πρώτο παιχνίδι της Κυριακής για την 3η αγωνιστική της Super League.
  • Ο Στάικος Βεργέτης αποτελεί παρελθόν από τον Αστέρα Τρίπολης, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η ομάδα της Αρκαδίας. Η εντός έδρας ήττα από τη Λαμία (δεύτερη συνεχόμενη) και κυρίως η άσχημη απόδοση της ομάδας, ήταν οι λόγοι που ανάγκασαν τη διοίκηση θα πάρει αυτή την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου