Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, 2017

Πανικός στις ΗΠΑ - Εντολή εκκένωσης σε 6 εκατ. κατοίκους - Πάνω από 54.000 σε 320 καταφύγια - Τουλάχιστον 25 νεκροί μέχρι τώρα από το πέρασμα στην Καραϊβική - Μία «ανάσα» από τις αμερικανικές ακτές, με ανέμους 205 χλμ/ώρα. 
  • Ανακοίνωση σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ εξέδωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «Χάρι Πότερ που εξαφανίζει τα προβλήματα». Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζοντας ότι ο κ. Τσίπρας «έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την πραγματικότητα και τα προβλήματα της καθημερινότητας», ενώ «αποκομμένο από την πραγματικότητα» χαρακτήρισε η Ένωση Κεντρώων τον κ. Τσίπρα.
  • Πέντε συνοικίες του Ασπροπύργου θα εκκενωθούν από τους κατοίκους και εργαζόμενούς τους προκειμένου να εξουδετερωθεί βόμβες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της περιοχής.
  • Με το σύνθημα «δίκαιη ανάπτυξη» διάνθισε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στα εγκαίνια της ΔΕΘ, κάνοντας περισσότερο έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης παρά προχώρησε σε νέες εξαγγελίες.
  • Ανακοίνωση σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Η ανακοίνωση αναφέρεται στην ομιλία του κ. Τσίπρα ως μια «κακόγουστη θεατρική παράσταση», χαρακτηρίζοντας τον ίδιο ως «αστείο πρωθυπουργό».
  • Σχεδόν έναν χρόνο μετά την αναστολή μετάδοσης ενημερωτικού περιεχομένου, το Mega, μετέδωσε το βράδυ του Σαββάτου την ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Βελλίδειο, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε το Σάββατο τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την «ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας», όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
  • Σε κατάσταση «συναγερμού» κήρυξαν το Σάββατο την Αβάνα οι κουβανικές αρχές, λόγω του κινδύνου να προκληθούν εκτεταμένες πλημμύρες από το πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα, που σαρώνει ήδη το κεντρικό τμήμα της νήσου, αφού προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην Καραϊβική κι ενώ κατευθύνεται προς την Φλόριντα των ΗΠΑ.
  • Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Μεξικό από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Κάτια, που έπληξε την περιοχή τη νύχτα ως κατηγορίας 1 κυκλώνας κι υποβαθμίστηκε κατόπιν σε «τροπική ύφεση», έγινε γνωστό το Σάββατο από τις αρχές.
  • Πολλές χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο του Λονδίνου καλώντας τη συντηρητική κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να «απαρνηθεί το Brexit».
  • Η Τουρκία συνέστησε το Σάββατο την προσοχή στους πολίτες της, για τα ταξίδια τους στην Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει έξαρση του αντί-τουρκικού αισθήματος πριν από την διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, αργότερα μέσα στον μήνα.

Οικονομία

  • Την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων μεταρρυθμίσεων θέτει ο Κλ.Ρέγκλινγκ του ESM ως όρο όχι μόνο για τη βιώσιμη και ασφαλή επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και για την παροχή από την πλευρά των ευρωπαίων εταίρων πρόσθετης ελάφρυνσης τους χρέους μετά το τέλος του προγράμματος το 2018, εάν φυσικά -όπως δεν ξεχνά να τονίσει- κάτι τέτοιο κρίνεται τότε αναγκαίο. «Η κυβέρνηση της Αθήνας είναι τώρα σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του ESM» λέει πάντως, εκτιμώντας μάλιστα ότι η Αθήνα δεν θα χρειαστεί το σύνολο του ποσού από το γ' πρόγραμμα.
  • Ταχεία ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, γιατί διαφορετικά «τα τραύματα θα είναι πολύ βαριά», ζήτησε, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Κ.Μίχαλος, μεταφέροντας την έκκληση της αγοράς -όπως είπε- στον υπουργό Οικονομίας. Αναφερόμενος στα αγκάθια που υπάρχουν για τις επιχειρήσεις, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υψηλή φορολογία, στη σοβαρή έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην έλλειψη αναπτυξιακού μετασχηματισμού. Η κατάσταση της πραγματικής οικονομίας δεν συμβαδίζει με τη θετική κίνηση κάποιων δεικτών τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δ.Μπακατσέλος.
  • Την πεποίθηση ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση επιτάχυνσης και το 2017 θα υπερβεί τον στόχο, 1,8%, της ανάπτυξης, εξέφρασε ο υπουργός Δ.Παπαδημητρίου. Τόνισε, ωστόσο, ότι το κρίσιμο σημείο διαφοροποίησης του 2017 από τα προηγούμενα έτη έχει να κάνει κυρίως με την ποιότητα της ανάκαμψης. Απαντώντας δε στις επικρίσεις για το ύψος της, αλλά και για την πτώση των επενδύσεων είπε ότι δεν ισχύει ότι οι επιδόσεις είναι μικρότερες του 2014, ενώ απέδωσε την μείωση των επενδύσεων σε συγκυριακό παράγοντα.
  • «Λουκέτο» δέκα ημερών επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στις εγκαταστάσεις αναψυχής στο Γαϊδουρονήσι. Μετά από διασταύρωση στοιχείων, η ΑΑΔΕ εντόπισε τον πραγματικό ιδιοκτήτη που εκμεταλλευόταν τις καντίνες του νησιού με τις «μαϊμού» ταμειακές μηχανές και του επέβαλε πρόστιμο ύψους 39.000 ευρώ.
  • «Το κλίμα στην οικονομία και την κοινωνία αλλάζει. Η οικονομία από τη βαθιά ύφεση έχει εισέλθει σε φάση σταθεροποίησης και ανάκαμψης», που παρά τις διαφορετικές εκτιμήσεις για το ρυθμό της, κανείς δεν αμφισβητεί την αλλαγή της τάσης, τόνισε ο αντιπρόεδρος Γ.Δραγασάκης. Οι εξελίξεις αυτές υποστηρίζουν το σχέδιο της κυβέρνησης για τερματισμό των μνημονίων το καλοκαίρι του 2018, επιτάχυνση του ειδικού καθεστώτος επιτροπείας, και σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας, πρόσθεσε.

Αθλητισμός

  • Η Ξάνθη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη βαθμολογική απώλεια για τη φετινή Super League, με την ισοπαλία 1-1 στα Πηγάδια στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Το σκορ άνοιξε στο 12΄ ο Ενγκελς στο ντεμπούτο του με τους «ερυθρόλευκους», ενώ ισοφάρισε ο Λισγάρας στο 43΄.
  • Η Ντόρτμουντ έχασε βαθμούς και παίκτες στο Φράιμπουργκ, καθώς έφερε 0-0 με την τοπική ομάδα, ενώ ο προπονητής Πίτερ Μπος, είδε να αποχωρούν τραυματίες δύο βασικοί παίκτες.
  • Η Τσέλσι αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και αγωνίζεται σαν πρωταθλήτρια. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε επικράτησε 2-1 της Λέστερ στο Κινγκ Πάουερ και έφτασε τις τρεις συνεχόμενες νίκες, στην 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.
  • Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της απέναντι στη Λίβερπουλ. Από το 1937 είχε να πετύχει εναντίον της τέσσερα γκολ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σανέ σκόραρε για να κάνει το ρεκόρ! Σίτι-Λίβερπουλ 5-0, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από την αποβολή του Μανέ στο 37' από τον διαιτητή Τζόναθαν Μος, μία απόφαση συζητήθηκε αρκετά και οι απόψεις ήταν διαφορετικές.
  • Η Γιουβέντους έφτασε χαλαρά στην τρίτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια του ιταλικού πρταθλήματος, καθώς επιβλήθηκε στο Τορίνο της Κιέβο με 3-0. Η Γηραιά Κυρία, που είναι αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ, αγωνίζεται την Τρίτη, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων στο Καμπ Νου, με την Μπαρτσελόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου