Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017

H γυναίκα του, βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας δεν τον έκανα βασιλιά και εκείνος θα την εκδικηθεί...μετά θάνατον


Κυριακή, 6 Αυγούστου, 2017

DENMARK MARGRETHE HENRIK OFFICIAL


Εκτύπωση

Λένε πως κάποια πράγματα στη ζωή δεν ξεχνιούνται και δεν συγχωρούνται και μας συνοδεύουν μέχρι τον θάνατό μας.
Κάπως έτσι φαίνεται πως συμβαίνει και με τον σύζυγος της Βασίλισσα της Δανίας, τον 83χρονο σήμερα πρίγκιπα Χένρικ ο οποίος αιφνιδίασε παλάτι και υπηκόους με την ανακοίνωση της απόφασής του να μην ταφεί πλάι στην σύζυγό του.
Η βασίλισσα Μαργαρίτα βέβαια είναι ακόμη εν ζωή αλλά οι είθισται βασιλείς να φροντίζουν για τις προετοιμασίες της κηδείας τους από νωρίς όπως επίσης, βάσει πρωτοκόλλου είθισται τα βασιλικά ζεύγη να ενταφιάζονται πλάι πλάι.
Ο Χένρικ όμως αποφάσισε να μην τηρήσει τα ήθη και τα έθιμα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσει τη δυσαρέσκεια και την, πολυετή προφανώς, πικρία του για το γεγονός πως η γυναίκα του δεν τον έκανε ποτέ βασιλιά αλλά τον άφησε να παραμείνει με τον τίτλο του πρίγκιπα.
Ο Henrik και η Μαργαρίδα παντρεύτηκαν το 1967 και μετά την τελετή ο 83χρονος σήμερα γαλαζοαίματος ονομάστηκε σύζυγος-πρίγκιπας. Ο ίδιος είχε επανειλημμένα εκφράσει την επιθυμία να ονομαστεί βασιλιάς-σύζυγος και η γυναίκα του είχε φυσικά γνώση της δυσαρέσκειας του- τουλάχιστον- για την απόφασή της να μην ενδώσει στην επιθυμία του.
«Δεν είναι μυστικό ότι ο πρίγκιπας για πολλά χρόνια ήταν δυσαρεστημένος με το ρόλο του και τον τίτλο που του έχει απονεμηθεί στη δανική μοναρχία. Αυτή η δυσαρέσκεια αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια » σχολίασε επί του θέματος η υπεύθυνη για θέματα επικοινωνίας του παλατιού, Λένε Μπάλλεμπι.   Όπως εξήγησε για τον πρίγκιπα Χένρικ, η απόφαση να μην ταφεί δίπλα στη βασίλισσα είναι η λογική συνέπεια της μη εξομοιώσεως του με τη σύζυγό του αφού δεν έχει τον τίτλο και τον ρόλο που επιθυμεί.
Η απόφαση του πρίγκιπα Χένρικ πάντως, έγινε δεκτή από τη σύζυγός του βασίλισσα Μαργαρίτα που δεν φαίνεται αποφασισμένη ούτε μετά από τόσες δεκαετίες γάμου να «κάνει πίσω».
Σημειώνεται πως ο πρίγκιπας Henrik αποχώρησε πέρυσι από τα κοινά και παραιτήθηκε από τον τίτλο του πρίγκιπα και έκτοτε συμμετέχει σε λίγες επίσημες εκδηλώσεις ενώ περνά τον περισσότερο χρόνο του στον ιδιωτικό αμπελώνα του στη Γαλλία.
Επισήμως βέβαια παραμένει παντρεμένος με τη βασίλισσα.
Πηγές: Guardian, BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου