Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

Το FBI έκανε έφοδο και κατέσχεσε έγγραφα στο σπίτι του Μάναφορτ


 Πέμπτη, 10 Αυγούστου, 2017O Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ. AP Photo/Matt Rourke.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) κατέσχεσαν έγγραφα και άλλα υλικά από μια κατοικία του Πολ Μάναφορτ —του άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ— σε μια έφοδο που έκαναν στα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Μάναφορτ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που ανέφερε πρώτη η εφημερίδα The Washington Post.
Ο Τζέισον Μαλόνι, εκπρόσωπος του Μάναφορτ, επιβεβαίωσε ότι η έφοδος έγινε.
Η έφοδος έγινε απροειδοποίητα πριν από τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου στην κατοικία του Μάναφορτ στο προάστια Αλεξάντρια της Ουάσινγκτον.
Η έρευνα και η κατάσχεση των εγγράφων και του υλικού σημειώθηκαν μία ημέρα αφού ο Πολ Μάναφορτ συναντήθηκε με στελέχη του προσωπικού της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Post, η οποία επικαλέστηκε πρόσωπα τα οποία δεν κατονόμασε και τα οποία είναι ενήμερα για την έρευνα.
«Πράκτορες του FBI εξετέλεσαν ένα ένταλμα ερεύνης σε μια από τις οικίες του κ. Μάναφορτ. Ο κ. Μάναφορτ πάντοτε συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (…) και το έπραξε και σε αυτή την περίπτωση», ανέφερε ο Μαλόνι σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Το ένταλμα ερεύνης ήταν εξαιρετικά ευρύ και οι πράκτορες του FBI που διεξήγαγαν την έφοδο για λογαριασμό του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ πήραν μαζί τους διάφορα έγγραφα, ανέφερε η Ουάσινγκτον Ποστ.
Κατά πληροφορίες που δημοσιεύει από τη δική της πλευρά η εφημερίδα The New York Times, ανάμεσα στα έγγραφα που πήραν μαζί τους οι πράκτορες είναι φορολογικές δηλώσεις του Μάναφορτ και έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικούς του λογαριασμούς στο εξωτερικό. Το FBI και το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου