Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Επιμένει ο Κοντονής για τη μη συμμετοχή σε συνέδριο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού


Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2017



Ο Σταύρος Κοντονής. Φωτογραφία: Eurokinissi
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Στην απόφασή του να μην συμμετάσχει η Ελλάδα σε συνέδριο της Εσθονικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα εγκλήματα από τα κομμουνιστικά καθεστώτα εμμένει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.
Πιο συγκεκριμένα, με συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι «ο κομμουνισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το όνειδος του ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της εξόντωσης 6 εκατ. εβραίων, εκατομμυρίων άλλων αντιφρονούντων ή αιχμαλώτων πολέμου».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να επιτεθεί στον Ευάγγελο Βενιζέλο χαρακτηρίζοντας «ασυνάρτητο» το κείμενο με το οποίο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του είχε επιτεθεί μια ημέρα για την επίμαχη αυτή απόφαση.
Ο κ. Κοντονής, εξάλλου, κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι «δεν έχουν ούτε το σθένος να βάλουν μία επιστολή ολόκληρη, να την διαβάσει το κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του, αποσιώπησαν τις αναφορές στην Ανοιξη της Πράγας που έθεσε το ζήτημα του Σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, με ανθρώπινο πρόσωπο, το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού, αυτοί οι πλαστογράφοι μας κατηγορούν ότι δήθεν διαμορφώνουμε την Ιστορία».
«Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κοινωνία ότι υπάρχει προσπάθεια διαστρέβλωσης και αποσιώπησης της ιστορικής πραγματικότητας, ότι αφενός ο κομμουνισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το όνειδος του ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της εξόντωσης 6 εκατ. εβραίων, εκατομμυρίων άλλων αντιφρονούντων ή αιχμαλώτων πολέμου… Ερχονται σήμερα και αποδίδουν σταλινισμό στην ανανεωτική Αριστερά; Είναι γελοίοι και ανιστόρητοι» είπε ο κ. Κοντονής.
Σχολιάζοντας τη στάση της αντιπολίτευσης, ο ίδιος τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν ακροδεξιό κατήφορο της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται σε σύγκρουση με το μεταπολιτευτικό της παρελθόν και με αυτό προσπάθησαν μεγάλοι ηγέτες της, ο Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Μητσοτάκης, ο Στεφανόπουλος, να βγάλουν από την παράταξη το μίσος του Εμφυλίου και τον αντικομμουνισμό».
Αντίστοιχα, «έχουμε επίσης μία συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται με τη Δεξιά και τη συντηρητική παράταξη. Οταν είχε κληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να καταδικάσει τη δικτατορία του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, αρνήθηκε … ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτίσεις, επικίνδυνες σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη συντηρητική μετατόπιση όχι μόνο της ΝΔ προς ακροδεξιές θέσεις και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, αλλά και του κεντρώου χώρου … προς συντηρητικές κατευθύνσεις. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο», είπε ο κ. Κοντονής.
Εν τω μεταξύ, την απόφαση της κυβέρνησης να μην συμμετέχει σε επίπεδο υπουργών Δικαιοσύνης σε συνέδριο της εσθονικής Προεδρίας για τη μνήμη των αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων, σχολίασε και το Ποτάμι.
«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που θα απουσιάσει από την εκδήλωση της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, για τα ιστορικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κομμουνιστικά καθεστώτα. Οι χώρες που υπέφεραν από αυτά τα εγκλήματα πρωτοστατούν στην καταδίκη τους. Η Ελλάδα τα αρνείται. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μπορεί να εναρμονίζονται πλήρως με τις επιταγές των ισχυρών της Ευρώπης και ο κ. Τσίπρας να αναζητά συνεχώς την βοήθεια της κυρίας Μέρκελ, ταυτόχρονα όμως αθωώνουν τα εγκλήματα των εγκλημάτων του σταλινισμού.
Στάλιν, Τσαουσέσκου, Γιαρουζέλσκι, Χόνεκερ καταδικάζονται στις χώρες τους, έχουν όμως την υποστήριξη της κυβέρνησης της Ελλάδας του 21ου αιώνα. Βοήθειά μας!» αναφέρει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου