Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Από το ΒΗΜΑτοδότη

Η προσευχή του Παυλόπουλου

Η προσευχή του Παυλόπουλου
Οσοι «τυχεροί» είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το γραφείο του Πρ. Παυλόπουλου(φωτογραφία) στην Προεδρία της Δημοκρατίας (αλλά και το πολιτικό γραφείο που διατηρούσε προτού γίνει Πρόεδρος) σίγουρα θα εντυπωσιάσθηκαν από το πλήθος των ιερών εικόνων που το κοσμούν. Οσοι επίσης παρακολουθούν τη δραστηριότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, παρατήρησαν τις συχνές επισκέψεις του στα μοναστήρια και στις εκκλησίες, ενώ δεν χάνει ούτε τις πανηγυρικές δοξολογίες σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θρήσκος και το δείχνει κάθε φορά δημοσίως. Να σκεφθείτε ότι το καλύτερο δώρο που μπορεί κάποιος να του προσφέρει για να τον τιμήσει δεν είναι τίποτε άλλο από μία εικόνα της Παναγίας, ενώ συχνές είναι οι συναντήσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο (πιο συχνές ακόμα και από του Αλέξη Τσίπρα), στις οποίες συζητούν ακόμα και διαθρησκευτικά θέματα. Φαντασθείτε τώρα πώς αντέδρασε ο κ. Παυλόπουλος όταν ο Κώστας Γαβρόγλου τού πήγε να υπογράψει ένα Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καταργείται η πρωινή προσευχή στα σχολεία...

nnn














Ο ΠτΔ μόλις το είδε αυτό το διάταγμα, μαθαίνω ότι δεν του άρεσε καθόλου. Αλλωστε δεν ήταν η πρώτη φορά που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είχε αποπειραθεί να καταργήσει την πρωινή προσευχή στα σχολεία. Το έκανε και τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά ξεσηκώθηκε τόσος ντόρος που εγκατέλειψε την προσπάθειά της. Ετσι όταν του ήρθε το Προεδρικό Διάταγμα (το ίδιο που προέβλεπε και την κλήρωση του σημαιοφόρου) ο κ. Παυλόπουλος επικαλέστηκε κάποιες παρατηρήσεις για την αντισυνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το έστειλε λοιπόν πίσω αλλά στην επαναφορά του έφυγε η κατάργηση της προσευχής και παρέμεινε η κατάργηση της αριστείας για τη σημαία. Στο τελευταίο δεν υπήρχε τέτοιο νομικό κώλυμα και ο Πρόεδρος έβαλε την υπογραφή του. Μόνο όμως για τον κληρωτό σημαιοφόρο.
Τι φοβόταν ο Κληρίδης
Προτού σας αναφέρω για την περίεργη σιωπή που εξακολουθεί να υπάρχει στο θέμα του σημαιοφόρου και κυρίως στην κατάργηση της έπαρσης σημαίας στα σχολεία (κάθε αρχή της εβδομάδας) και της απαγγελίας του εθνικού ύμνου, να σας περιγράψω τι έπαθε ένας άλλος πρόεδρος της Δημοκρατίας που είχε ως... χόμπι να μαζεύει εικόνες. Πρόκειται για τον αείμνηστο Γλαύκο Κληρίδη της Κύπρου, ο οποίος αν και δεν το είχε δηλώσει ποτέ δημοσίως ήταν άθεος. Τις εικόνες συνήθιζε να τις τοποθετεί στον μακρύ διάδρομο του σπιτιού του και όταν κάποιος τον ρώτησε γιατί τις βάζει εκεί απάντησε: «Κάθε φορά που βγαίνω ή μπαίνω στο σπίτι μου προσπερνώ τις εικόνες τρέχοντας. Φοβάμαι μήπως και με σταματήσει κανένας Αγιος και πει: "Ε, εσύ, πόσα ψέματα τους είπες σήμερα;"».
Και ο Καμμένος τι κάνει;
Πάντως είναι απορίας άξιον πώς ο Πάνος Καμμένος τα δέχεται όλα αυτά (δηλαδή την κατάργηση του εθνικού  ύμνου στα σχολεία, την έπαρση της σημαίας και της κατάργηση της διαγωγής) χωρίς να αντιδράσει. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας που είπε, όπως ενθυμείσθε, στον Αρχιεπίσκοπο (τότε που υπήρχε η διαμάχη Φίλη - Εκκλησίας για τα Θρησκευτικά) «εάν μου το ζητήσετε εσείς Μακαριότατε ρίχνω την κυβέρνηση», ή όταν εξέδωσε μία διαταγή η οποία έλεγε πως θα μπορούν οι στρατιώτες να κεντούν στη στολή τους την εικόνα του Αγίου ή της Αγίας που προστατεύει το όπλο τους. Φθάνει, λέτε, μόνο μία καταψήφιση ενός άρθρου στο νομοσχέδιο για την Παιδεία από τον άλλον Καμμένο (τον Δ. Καμμένο αντιπρόεδρο της Βουλής) και τίποτε άλλο;


Οι σκέψεις του Μητσοτάκη
Πρώτα απ' όλα να σας ενημερώσω ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε την Παρασκευή στη Βουλή με πλήρη καλοκαιρινή διάθεση. Δηλαδή άσπρο λινό πουκαμισάκι έξω από το παντελόνι (α λα... Βαρουφάκη) έτοιμος για να πάει στη Σίφνο, όπως έμαθα, ώστε να περάσει το Σαββατοκύριακο στο σπίτι κάποιου φίλου του, για τον οποίο όσο και να προσπάθησα δεν μου είπαν ποιος είναι. Δεύτερον, τις κανονικές του διακοπές τώρα που η Βουλή έχει μια ανάπαυλα λόγω Δεκαπενταύγουστου θα τις περάσει οικογενειακώς στα Χανιά. Λέει μάλιστα ότι δεν θα είναι το ίδιο εφέτος στα Χανιά, χωρίς τον πατέρα του. Ας πάμε τώρα στις πολιτικές προβλέψεις Μητσοτάκη, έτσι όπως ο ίδιος τις διατύπωσε όταν τραπέζωσε την Τετάρτη μια ομάδα βουλευτών του στην ψαροταβέρνα «Ζορμπάς».
nnn
Η συζήτηση ήταν χαλαρή, συνοδευόταν από εκλεκτούς ψαρομεζέδες και από κρασί, ούζο και μπίρα (ο πρόεδρος πίνει μόνο μία μπιρίτσα ελληνικής παρασκευής). Ετσι οι βουλευτές άρπαξαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για πολλά θέματα, όπως για παράδειγμα πότε βλέπει εκλογές. Τους είπε ότι εντός του 2018 δεν θα γλιτώσει ο κ. Τσίπρας τις εκλογές, ότι δημοσκοπικά το κόμμα πάει πολύ καλά (δεν ξέρω εάν έχει κάποιες μυστικές δημοσκοπήσεις, που του δίνουν όπως ειπώθηκε ένα 36%) και διαβεβαίωσε τους βουλευτές ότι όλοι θα επανεκλεγούν, τονίζοντας ότι στόχος τους είναι η αυτοδυναμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου