Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Ανδρέας Λοβέρδος: «Εσμός άσχετων, ανίκανων, επικίνδυνων τυχοδιωκτών!!!»


«Εμείς δεν είμαστε μηδενιστές και πρόταγμά μας είναι το συμφέρον της πατρίδας. Άρα, ποτέ δε θα αντιπολιτευόμουνα την έξοδο στις αγορές» αναφέρει στη συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. Ωστόσο, επισημαίνει ότι οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης είναι παντελώς αβάσιμοι και προκαλούν τη λοιδορία ακόμη και πρώην συντρόφων τους.
Σχετικά με την Εξεταστική για την Υγεία, τη χαρακτηρίζει στημένη, κάνει λόγο για προαποφασισμένο πόρισμα και κατασκευασμένους μάρτυρες, ενώ τονίζει ότι δεν μπορεί παρά να καταλήξει στην πλήρη και απόλυτη δικαίωση των πολιτικών του επιλογών ως υπουργού Υγείας. Επισημαίνει πως «παρά τη στοχοποίησή μου οφείλω να τους ευχαριστήσω, γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία, και μάλιστα πολλές φορές, με την ιταμή στάση τους να διακηρύξω και να καταδείξω την έλλειψη βασιμότητας όλων των ψευδοαιτιάσεών τους, αλλά και να παρουσιάσω τα πεπραγμένα της υπουργίας μου, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, γιατί έχουν αποτυπωθεί σε πρακτικά δημοσίων οργάνων και που ξεκαθάρισαν ότι έκανα περισσότερα πράγματα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος για τη σωτηρία του «Ερρίκος Ντυνάν»».
Ο κ. Λοβέρδος αναφέρεται και στις αποκαλύψεις Βαρουφάκη και επισημαίνει: «Ύστερα από τις αποκαλύψεις όχι μόνο Βαρουφάκη, αλλά και Λαφαζάνη και Τσιρώνη, κανένας Έλληνας δε δικαιούται να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν “φλερτάρισε” απλώς με τη δραχμή, αλλά σχεδίασε την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτό είναι εγκληματικό». Τέλος, εκτιμά ότι οι εκλογές θα προκηρυχτούν το αργότερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018.
Κύριε Λοβέρδο, ας ξεκινήσουμε τη συζήτησή μας με την έξοδο της χώρας στις αγορές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να το εμφανίσει ως επιτυχία. Είναι πράγματι έτσι; Πιστεύετε ότι το επιτόκιο του πενταετούς ομολόγου είναι ικανοποιητικό;
«Να ξεκαθαρίσουμε το εξής: εμείς δεν είμαστε μηδενιστές και πρόταγμά μας είναι το συμφέρον της πατρίδας. Άρα, ποτέ δε θα αντιπολιτευόμουνα την έξοδο στις αγορές. Οι πανηγυρισμοί όμως της κυβέρνησης που πέτυχε κάτι λιγότερο από ό,τι είχαμε πετύχει εμείς το 2014, είναι παντελώς αβάσιμοι και προκαλούν τη λοιδορία ακόμη και πρώην συντρόφων τους».
Η πρωτοφανής σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης, με αφορμή δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, θεωρείτε ότι είναι επικίνδυνη για τη λειτουργία της χώρας και τη δημοκρατία;
«Όλα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης όχι μόνο κλονίζουν, αλλά και διακινδυνεύουν τα βάθρα της δημοκρατίας. Όταν πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας αποκαλεί τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο και στο πνεύμα του ευθυγραμμίζονται πολλά στελέχη της κυβέρνησης, τότε συντρέχουν σοβαρότατοι λόγοι ανησυχίας για το πώς αντιλαμβάνονται οι κυβερνώντες το πολίτευμα. Το έχω πει και αλλού, το επαναλαμβάνω και από το βήμα της “Βραδυνής της Κυριακής”: η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει αστική δημοκρατία. Είτε τους αρέσει είτε όχι!».
Εσείς στοχοποιηθήκατε προσωπικά στην Εξεταστική για την Υγεία. Πού βλέπετε να καταλήγει αυτή η Εξεταστική με δεδομένο ότι έχετε αποκρούσει τις κατηγορίες και κάνατε λόγο για προκατασκευασμένο πόρισμα;
«Παρά την στοχοποίησή μου οφείλω να τους ευχαριστήσω, γιατί μου έδωσαν την ευκαιρία, και μάλιστα πολλές φορές, με την ιταμή στάση τους να διακηρύξω και να καταδείξω την έλλειψη βασιμότητας όλων των ψευδοαιτιάσεών τους, αλλά και να παρουσιάσω τα πεπραγμένα της υπουργίας μου, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση, γιατί έχουν αποτυπωθεί σε πρακτικά δημοσίων Οργάνων και που ξεκαθάρισαν ότι έκανα περισσότερα πράγματα από ό,τι οποιοσδήποτε άλλος για τη σωτηρία του “Ερρίκος Ντυνάν”. Αυτή η στημένη Εξεταστική, με το προαποφασισμένο πόρισμα και τους κατασκευασμένους μάρτυρες, δεν μπορεί παρά να καταλήξει στην πλήρη και απόλυτη δικαίωση των πολιτικών μου επιλογών ως υπουργού Υγείας και στην ανάδειξη του μεγέθους της αναισχυντίας του εθνικολαϊκιστικού παραμάγαζου της κυβέρνησης».
Η πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη θεωρείτε ότι μπορεί να φέρει στο φως περισσότερα στοιχεία;
«Η συγκεκριμένη υπόθεση είναι σκοτεινή και εξόχως επιβαρυντική για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο προβολέας, όμως, αυτής της συζήτησης είναι στραμμένος όχι ασφαλώς στον εκτεθειμένο υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η στήριξη που έδωσε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό του, που έχει αναμειχθεί ανεπίτρεπτα σε δικαστικές έρευνες, προκαλεί όχι απλώς έκπληξη, αλλά φόβο. Γιατί στα πραγματικά κοινοβουλευτικά κράτη διαλύονται συμμαχίες και πέφτουν κυβερνήσεις για πολύ μικρότερα παραπτώματα απ’ ό,τι για την απροκάλυπτη ανάμειξη της ανώτατης εκτελεστικής εξουσίας στη δικαστική εξουσία. Ωστόσο, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αρνούνται ακόμη και να μάθουμε τα πραγματικά περιστατικά. Πρέπει το φως να πέσει άπλετο στη συγκεκριμένη υπόθεση».
Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη, κατά τη γνώμη σας, τι βασικό ανέδειξαν από τη διακυβέρνηση Τσίπρα;
«Εκείνοι που ανέλαβαν τις ευθύνες της χώρας τον Ιανουάριο του 2015, και που δυστυχώς συνεχίζουν να τις έχουν μέχρι και σήμερα, ήταν και είναι εσμός άσχετων, ανίκανων, αλλά, κυρίως, επικίνδυνων τυχοδιωκτών που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής. Ύστερα από τις αποκαλύψεις όχι μόνο Βαρουφάκη, αλλά και Λαφαζάνη και Τσιρώνη, κανένας Έλληνας δε δικαιούται να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Α. Τσίπρας δε φλερτάρισε απλώς με τη δραχμή, αλλά σχεδίασε την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Αυτό είναι εγκληματικό».
Με βάση αυτές τις αποκαλύψεις θεωρείτε ότι στοιχειοθετείται Εξεταστική Επιτροπή; Ο κ. Τσίπρας τώρα την αρνείται. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια κυβέρνηση, εσείς θα το επιδιώξετε;
«1.000%. Θα το επιδιώξουμε και θα το πετύχουμε. Η επιστροφή στη δραχμή, η έξοδος από το ευρώ, θα επέφερε καταστροφή στο βιοτικό επίπεδο, στην οικονομική κατάσταση αλλά και στις ατομικές και οικογενειακές προοπτικές σύμπαντος του ελληνικού λαού. Από αυτό τον οικονομικό και κοινωνικό Αρμαγεδδώνα δε θα ξέφευγε κανένας. Αυτού του είδους, όμως, οι οικονομικές καταστροφές πλήττουν κυρίως τους περισσότερο ασθενείς. Γι’ αυτό και για τα σχέδια που απεργάστηκαν πρέπει να λογοδοτήσουν στην Ιστορία, στους πολίτες, στο Κοινοβούλιο, αλλά και στους Έλληνες δικαστές».
Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τη δεύτερη αξιολόγηση και βγήκε στις αγορές. Υπάρχει η αίσθηση ότι η κυβέρνηση κέρδισε πολιτικό χρόνο. Εσείς πιστεύετε ότι οι εκλογές θα καθυστερήσουν;
«Το μόνο που κέρδισε είναι να αποκαλυφθεί για άλλη μία φορά το μέγεθος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας του, γιατί ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του πανηγυρίζουν για όσα κατήγγειλαν, με βαρύτατα μάλιστα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Οι εκλογές κατά την εκτίμησή μου θα προκηρυχτούν το αργότερο κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. Ευχή μου, όμως, είναι να προκηρύσσονταν ακόμη και χθες».
Μεγάλη αναταραχή υπάρχει στον τομέα της Παιδείας. Ως πρώην υπουργός σε αυτό το πόστο, τι θεωρείτε ότι κάνει λάθος ο κ. Γαβρόγλου;
«Πιο εύκολο θα μου ήταν να απαριθμήσω τι κάνει σωστό. Γιατί ο κ. Γαβρόγλου πέφτει από λάθος σε λάθος. Η πρόθεσή του να νομοθετήσει για να επανέλθουν στην ελληνική Ανώτατη Εκπαίδευση όλες οι μεγάλες παθογένειες του παρελθόντος προειδοποιεί για την εσφαλμένη αντίληψη που έχει για το χώρο της Παιδείας. Η επιπολαιότητα, δε, με την οποία τοποθετείται για τα μείζονα ζητήματα της Εκπαίδευσης, π.χ. Πανελλαδικές Εξετάσεις, αποδεικνύει ότι αντιλαμβάνεται την υπουργική του θέση ως εργαλείο στρέβλωσης της Παιδείας».
Το Συνέδριο της Δημοκρατική Συμπαράταξης αποφάσισε εκλογή αρχηγού από τη βάση τον Οκτώβριο. Πρέπει να υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι ή η κ. Γεννηματά είναι αδιαμφισβήτητη;
«Εδώ η απάντησή μου είναι παγιωμένη. Μπορώ και δικαιούμαι να απαντώ μόνο για λογαριασμό μου, και δηλώνω ότι προσωπικά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην εξέλιξη της Κεντροαριστεράς ως μίας πολιτικής δύναμης με καθοριστικό και διακριτό ρόλο, υπηρετώντας το σκοπό αυτό ως απλός μαχητής της πρώτης γραμμής με πλήρη παραμερισμό προσωπικών φιλοδοξιών και επιδιώξεων. Δηλώνω, όμως, επίσης κατηγορηματικά, ότι δε θα επιτρέψω –στο βαθμό που περνάει από το χέρι μου– σε κανέναν να σταθεί εμπόδιο στην άνοδο της Κεντροαριστεράς. Υπογραμμίζω και τονίζω: σε κανέναν».
Το Συνέδριο έστειλε ένα μήνυμα ενότητας. Γιατί, ωστόσο, η ΔΗ.ΣΥ. δεν ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει;
«Από την καθημερινή επαφή που έχω με τον κόσμο, αλλά και από τη γενικότερη περιρρέουσα κοινωνικοπολιτική κατάσταση, έχω εδραία την πεποίθηση ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει αναπτύξει πολύ ισχυρότερη δυναμική από αυτή που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, η οποία θα καταγραφεί στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση».
Πηγή: ΒΡΑΔΥΝΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου