Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Υπαναχωρεί η κυβέρνηση από τις θεωρίες συνωμοσίας για τις φωτιές


Δευτέρα, 21 Αυγούστου, 2017


ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται πως υπαναχωρεί από τις θεωρίες συνωμοσίες γύρω από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα και κυρίως στην Ανατολική Αττική, θεωρίες οι οποίες είχαν διατυπωθεί από διάφορα κυβερνητικά στελέχη.
Χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, απέρριψε κάθε κουβέντα για θεωρίες συνωμοσίας, αλλά έκανε λόγο για προβληματισμούς σχετικά με διάφορα συμφέροντα σε κάθε τόπο, επισημαίνοντας πως δεν είναι φυσιολογικό φαινόμενο οι επανειλημμένες φωτιές σε Αττική και Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι ήδη έχουν συλληφθεί ορισμένα άτομα, και ερευνώνται κάποια άλλα, που παίζουν έναν περίεργο ρόλο, όπως είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μίλησα για κλίμα αποσταθεροποίησης, μίλησα για προβληματισμούς στην Αττική, σε όλο το νησί της Ζακύνθου, στην Κεφαλονιά. Η εμπειρία μου 35 χρόνων και στο Στρατό, μου επιβάλει να ψάχνουμε κάθε περίπτωση, έχουμε ήδη συλλάβει κάποιους και κάνουμε έρευνες για άλλους που κάνουν ύποπτες κινήσεις, επανέλαβε. Η μάχη που δόθηκε ήταν πολύ σκληρή, ήταν τιτάνια κι εγώ βρέθηκα τέσσερις ημέρες στο κέντρο της Πυροσβεστικής», πρόσθεσε.
Επέκρινε, μάλιστα, τη ΝΔ πως καθημερινά στελέχη της απευθύνουν κατηγορίες χωρίς στοιχεία τόσο στο μέτωπο της εγκληματικότητας, όσο και σε αυτό των φυσικών καταστροφών.
Αποστάσεις, εξάλλου, από τις κυβερνητικές θεωρίες συνωμοσίας για τις πυρκαγιές έλαβε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.
Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Real News», ο κ. Βούτσης είπε ότι «αυτά τα σχέδια έρχονται στην επιφάνεια όποτε έχουμε παρόμοιες καταστροφές». Σημείωσε δε, ότι «όποιος κάνει εύκολη και ακραία κριτική μάλλον εκτίθεται».
«Ζούμε μία θερινή περίοδο που χαρακτηρίζεται από υψηλή επικινδυνότητα για δασικές πυρκαγιές σε όλο τον Ευρωπαϊκό Νότο της Μεσογείου. Η διαπίστωση αυτή δεν γίνεται μόνο για να αντιληφθούμε ότι είμαστε μέρος ενός γενικότερου προβλήματος, αλλά και γιατί περιορίζεται σημαντικά η επιχειρησιακή βοήθεια που σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει με την ευρωπαϊκή ομπρέλα. Το ενδεχόμενο εμπρηστικών ενεργειών ήταν και είναι πάντοτε παρόν και δυστυχώς στη χώρα μας έχουμε πικρή εμπειρία από καταστροφές πολύ μεγαλύτερης έκτασης ποσοτικά και ποιοτικά. Πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες για πρόληψη και έγκαιρη κατάσβεση γιατί βρισκόμαστε ακόμα στη μέση του Αυγούστου», ανέφερε ο κ. Βούτσης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».
Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί και στις αδυναμίες ως προς την ανανέωση των μέσων κατάσβεσης, κάνοντας παράλληλα λόγο για αποτελεσματική δράση των αρμόδιων φορέων.
«Γνωρίζουμε τις σοβαρές αδυναμίες ως προς την ανανέωση και ενίσχυση των πτητικών και επίγειων μέσων κατάσβεσης. Η έγκαιρη, από μηνών, επέκταση των συμβάσεων εργασίας και η συντήρηση του στόλου βοήθησαν ώστε το επαγγελματικό προσωπικό να κρατήσει τη ραχοκοκαλιά του, με αποτέλεσμα να συνδράμουν επιτυχώς και οι λοιπές δυνάμεις εθελοντών, τοπικών φορέων κλπ. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες εκτιμώ ότι ο υπουργός κ. Τόσκας, αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες και βεβαίως η ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπως βέβαια και των εκλεγμένων Περιφερειακών Διοικήσεων, έδρασαν αποτελεσματικά και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε έναν «πόλεμο» που μερικές φορές παίρνει ασύμμετρες διαστάσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου