Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων. ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Πέθανε ο πρώην βουλευτής Ιπποκράτης ΣαββούραςΑΘΗΝΑ. Απεβίωσε από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 86 ετών, ο πρώην βουλευτής της Β΄ Αθηνών Ιπποκράτης Σαββούρας.
Ο Ιπποκράτης Σαββούρας (Μύρινα Λήμνου, 1931 – Αθήνα, 2017) ήταν Έλληνας πολιτικός, κτηνίατρος στο επάγγελμα, πυγμάχος, εκδότης εφημερίδων, συγγραφέας και ζωγράφος, που είχε διατελέσει βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Β΄ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία.
Κατά τη διάρκεια της επτάχρονης δικτατορίας ανέπτυξε μεγάλη αντιστασιακή δράση, εντός Ελλάδας, δημιουργώντας τρεις αντιστασιακές οργανώσεις, όπου συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίσθηκε.
Αργότερα πολιτεύτηκε με το Κόμμα Προοδευτικών, με τη Νέα Δημοκρατία, ως ανεξάρτητος και με το ΛΑ.Ο.Σ..
Ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Εθνικής Αντίστασης» (Κ.Ε.ΑΝ.). Ασχολήθηκε ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και εξέδωσε βιβλία και τοπικές εφημερίδες.
Πατέρας του ήταν ο Οδυσσέας Σαββούρας, βιομήχανος στην Αλεξάνδρεια της Αίγυπτο και ευεργέτης της Λήμνου με σπουδαίες δωρεές, τον οποίον όμως έχασε σε ηλικία 5 ετών και μητέρα του η Ανδρομάχη Σαββούρα.
Είχε τρία αδέλφια. Έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στη Λήμνο και φοίτησε στο τοπικό Γυμνάσιο. Ως παιδί κατά τη διάρκεια της κατοχής πρόσφερε υπηρεσίες στους Βρετανούς κομάντος και μεταπολεμικά βραβεύτηκε για αυτή του τη δράση από τον Βρετανό στρατηγό Χάρολντ Αλεξάντερ.
Από νέος ήταν φίλος των γραμμάτων και το 1958 ήταν πρόεδρος στον «Πνευματικό Όμιλο Νέων Λήμνου», με αξιόλογη πολιτιστική δραστηριότητα. Παράλληλα, υπήρξε διεθνής αθλητής της πυγμαχίας στην κατηγορία βαρέων βαρών.
Σπούδασε στην Ιταλία, (Πίζα και Σάσσαρι) και ήταν διδάκτωρ κτηνιατρικής. Άσκησε το επάγγελμά του στην Αθήνα. Είχε κτηνιατρείο στο Κολωνάκι και αργότερα την κτηνιατρική κλινική «Κυανούς Σταυρός» στο Παλαιό Φάληρο.
Πηγή: wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου