Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Οι αλλαγές στους κανονισμούς μπάσκετ και η αποδοχή

 Κυριακή, 20 Ιουλίου, 2017

Η FIBA προχωρεί σε αλλαγές. Θα συμπλεύσει η Ευρωλίγκα ή το μπάσκετ θα εισέλθει σε νέα περίοδο όξυνσης;
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μπάσκετ
Νέα αφορμή, παρά σημαντική αιτία για τη συνέχιση της εντεινόμενης διαμάχης που έχουν η Eυρωλίγκα και η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ, ενδέχεται να αποτελέσει η πρόσφατη απόφαση της FIBA να αλλάξει δύο κανονισμούς παιδιάς για τον καταλογισμό των βημάτων και των αντιαθλητικών φάουλ. Το προσεχές Ευρωμπάσκετ θα διεξαχθεί με τους ισχύοντες κανονισμούς, αλλά η FIBA ενημέρωσε τις εθνικές ομοσπονδίες ότι στα πρωταθλήματα που διοργανώνουν, καθώς και σε αυτά που τελούνται υπό την αιγίδα των λιγκών και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, οι διαιτητές θα ακολουθήσουν τους νέους κανόνες.
H πρώτη σημαντική αλλαγή αφορά τα βήματα και ουσιαστικά θα εφαρμοστεί ο κανονισμός του ΝΒΑ που δίνει το δικαίωμα στους παίκτες να έχουν τη δυνατότητα του ενός μικρού βήματος πριν μετρήσουν τα τρία που γίνονται χωρίς να υπάρχει ντρίπλα της μπάλας (περίπτωση Σπανούλη πριν από δύο χρόνια στον τρίτο τελικό του ΟΑΚΑ).
«Πρώτο βήμα θα θεωρείται το πόδι που πατάει δεύτερο, θα είναι το “πίβοτ” και απ’ αυτό θα αρχίζει η αρίθμηση των βημάτων» αναφέρει η ενημέρωση της FIBA, ενώ για τα αντιαθλητικά φάουλ υιοθετείται αυστηρότερη λογική. Ο παίκτης που δεν θα έχει φανερή πρόθεση να σταματήσει την μπάλα, ώστε να σταματήσει ο αιφνιδιασμός, ή την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, θα τιμωρείται με αντιαθλητικό φάουλ. Η Ευρωλίγκα εφάρμοσε τον συγκεκριμένο κανονισμό πριν από ένα χρόνο, αγνοώντας τη FIBA, που είναι η αποκλειστική υπεύθυνη για τον διαιτητικό έλεγχο στη διαχρονική εξέλιξη του αθλήματος, αλλά θα εναρμονίσει, πλέον, αυτόν τον κανόνα από την 1η Οκτωβρίου...
Η FIBA πρόσθεσε σε αυτόν τον κανονισμό τη μείωση ορίου για την αποβολή των παικτών, λόγω αντιαθλητικού φάουλ ή καταλογισμού τεχνικής ποινής, μόλις στη μία... ευκαιρία και, φυσικά, θα τους αναγκάσει να είναι πολύ περισσότερο προσεκτικοί στις αντιδράσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου