Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Αποσύρθηκαν οι μνηστήρες – απέφυγε τις προκριματικές εκλογές η Νικόλ Μαλλιωτάκη


Τρίτη, 22 Αυγούστου, 2017



Νικόλ Μαλλιωτάκη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.
Του Δημήτρη Τσάκα. 
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Επιτροπή Εκλογών του Δήμου της Νέας Υόρκης (NYC Boardof Elections) διέγραψε τον Ρόκι Ντε Λα Φουέντε (Rockly de la Fuente) από τον κατάλογο των υποψηφίων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για το αξίωμα του Δημάρχου της Νέας Υόρκης δίνοντας και επισήμως πλέον το χρίσμα της υποψήφιου Δημάρχου της Νέας Υόρκης στην ομογενή Νικόλ Μαλλιωτάκη.
Η Επιτροπή Εκλογών στην πρόσφατη ακρόασή της ανακοίνωσε ότι ο εκατομμυριούχος Ρόκι Ντε Λα Φουέντε, ο οποίος ήρθε από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια για να πολιτευτεί στη Νέα Υόρκη δεν κατάφερε να προσκομίσει ούτε το ήμισυ των υπογραφών. Ο υποψήφιος κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 3.314 υπογραφές και υπολείπονταν 3.750.
Ο Φουέντε προκάλεσε την Επιτροπή και ζήτησε να καταμετρηθούν και οι υπογραφές της ομογενούς, αλλά οι υπογραφές της ήταν νόμιμες και η Νικόλ Μαλλιωτάκη συνεχίζει τον προεκλογικό της αγώνα.
Ο Νικόλαος Τσάμπερας, ο οποίος είναι πολιτικός διευθυντής (political director) στο εκλογικό επιτελείο της ομογενούς, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η τύχη της Νικόλ Μαλλιωτάκη δεν θα κριθεί στις προκριματικές εκλογές της 12 Σεπτεμβρίου, αλλά στις γενικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου όπου θα αναμετρηθεί με τον νυν δήμαρχο Μπιλ Ντε Μπλάσιο, που θεωρείται ως ο επικρατέστερος μεταξύ των υποψηφίων του Δημοκρατικού Κόμματος.
Οταν εισήλθε στην κούρσα η Νικόλ Μαλλιωτάκη υπήρχαν ήδη τρεις μνηστήρες για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μεταξύ των οποίων και ο βαθύπλουτος Πολ Μάσεϊ, ο οποίος είχε ξεκινήσει μήνες πριν την εκστρατεία και μέχρι και τον Μάιο είχε συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα από τον Μπιλ Ντε Μπλάσιο.
Τόσο ο Μάσεϊ όσο και άλλοι συνυποψήφιοί του όταν αντιλήφθηκαν ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα τάχτηκε υπέρ της Νικόλ Μαλλιωτάκη απέσυραν ένας – ένας την υποψηφιότητά τους.
Το γεγονός αυτό θεωρείται μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη αφ ενός μεν διότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα πάει ενωμένο στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, αφ ετέρου δε διότι θα αποφευχθεί η φθορά που επιφέρουν οι προκριματικές εκλογές στους υποψηφίους.
Και για να αντιληφθούμε την σπουδαιότητα αυτής της εξέλιξης πρέπει να αναφέρουμε ότι προ τεσσάρων ετών οι προκριματικές εκλογές στέρησαν από την ομογένεια την δυνατότητα να εκλέξει τον πρώτο Ελληνοαμερικανό Δήμαρχο. Πρόκειται για τον μεγαλοεπιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος έχασε με μικρή διαφορά το χρίσμα του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Η ήττα του Κατσιματίδη κατέστησε πιο εύκολη τη νίκη του Ντε Μπλάσιο έναντι του Τζο Λότα.
Ο κ. Τσάμπερας επεσήμανε ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη συνεχίζει την προεκλογική της εκστρατεία και κατάφερε να επισκεφθεί τις ξεχασμένες από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα περιοχής του Μανχάταν και των τεσσάρων κομητειών του δήμου της Νέας Υόρκης και να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους.
Αναφερόμενος στην προεκλογική εκστρατεία της ομογενούς ο κ. Τσάμπερας τόνισε ότι παράλληλα με την συμμετοχή της στις μεγάλες εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι διάφορες εθνικές ομάδες καταβάλλουν προσπάθειες ούτως ώστε να συγκεντρώσουν τουλάχιστον $60.000 από συνεισφορές των $175 και κάτω, ούτως ώστε να επωφεληθούν 1.5 εκατομμύρια δολάρια από το αντισταθμιστικό πρόγραμμα της Επιτροπή Χρηματοδότησης Εκστρατειών «CampaignFinancialBoard».
Ο νυν δήμαρχος, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.» έχει ήδη εισπράξει από τον εν λόγω πρόγραμμα το ποσό το $2.579.427, το οποίο είναι ρεκόρ για τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Την Τρίτη, 22 Αυγούστου η Νικόλ Μαλλιωτάκη θα συμμετάσχει στο δημόσιο φόρουμ με τους υποψηφίους του δήμου της Νέας Υόρκης που διοργανώνει η εφημερίδα Tribuneστο αμφιθέατρο «LittleTheater»« του St.John’sUniversity, 8000 UtopiaPkwy, Jamaica, NY, 11349.
Το φόρουμ είναι το πρώτο που διοργανώνεται με την συμμετοχή υποψήφιων από όλα τα κόμματα και θα λειτουργήσει ως το πρώτο τεστ για τις προκριματικές εκλογές της 12 Σεπτεμβρίου.
Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν τέσσερις υποψήφιοι δήμαρχοι και συγκεκριμένα η Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο Bo Dietl (ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος), οι Sal Albanese και Richard Bashner (υποψήφιοι για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ως υποψήφιοι δήμαρχοι), ο νυν οικονομικός ελεγκτής Scot Stringer και ο υποψήφιος οικονομικός ελεγκτής Michael Faulkner, η συνήγορος του πολίτη Letitia James, ο υποψήφιος συνήγορος του πολίτη Joe Polanco και η πρόεδρος της κομητείας του Κουίνς, Melinda Katz.
Η είσοδος στο φόρουμ είναι ελεύθερη και θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. Το φόρουμ θα διαρκέσει δύο ώρες από τις 7-9 και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Δημόσια Τηλεόραση του Κουίνς (Queens Public Television).
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου