Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Λεωνίδας Ραπτάκης: Η Ευρώπη δεν κάνει τίποτε για την Ελλάδα


Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2017



Ο γερουσιαστής Λεωνίδας Ραπτάκης μιλά για την υποστήριξη των Ελληνοαμερικανών πολιτικών στα ελληνικά θέματα. Αριστερά, η Ζανέτα Μαρκάκου και δεξιά, ο Γεώργιος Πουμάκης. Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ/ ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ.
Του Σταύρου Μαρμαρινού.
ΤΑΜΠΑ. Οτι η κατάσταση στο Αιγαίο με τις τουρκικές προκλήσεις είναι πολύ επικίνδυνη, ότι η Ευρώπη δεν κάνει τίποτε για την Ελλάδα, ότι πρέπει να χτίζονται περισσότερες και καλύτερες «γέφυρες» μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ, ότι πρέπει να κρατηθεί η ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό, ότι θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα και ότι πρέπει να αποκτήσουν οι ομογενείς το δικαίωμα ψήφου, είναι μερικές από τις θέσεις που υποστήριξε μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης.
Ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός επέστρεψε πριν λίγες μέρες από την Ελλάδα, όπου συμμετείχε στην 11η γενική συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) η οποία πραγματοποιήθηκε από 24-26 Ιουλίου. Από τις ΗΠΑ, συμμετείχαν εννέα Ελληνοαμερικανοί πολιτικοί. Ο κ. Ραπτάκης είναι αντιπρόεδρος του οργανισμού αυτού.
Τα μέλη του Πα.Δ.Ε.Ε., που αποτελείται από ελληνικής καταγωγής βουλευτές και γερουσιαστές σε διάφορες χώρες, είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, υπουργούς, στελέχη επιτροπών, άλλους παράγοντες, ενώ επισκέφτηκαν στην Κρήτη τις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ και την 115η Πτέρυγα Μάχης της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο γερουσιαστής Ραπτάκης είπε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο, «μπλόκαρε» την αγορά από την Αγκυρα οπλισμού για τους Τούρκους σωματοφύλακες του προέδρου Ερντογάν, ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου, που είχαν ζητηθεί να αγοραστούν από εταιρεία του Νιου Χαμσάιρ. «Δεν είναι μεγάλο το ποσό, αλλά η απαγόρευση είναι συμβολική, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν οι άνδρες της ασφάλειας του Τούρκου Προέδρου στις 16 Μαϊου, σε βάρος διαδηλωτών έξω από την τουρκική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον», εξήγησε.

Ο ομογενής γερουσιαστής, Λεωνίδας Ραπτάκης, σε ομιλία του σε εκδήλωση στην Ελλάδα, στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού.

Ο γερουσιαστής Ραπτάκης υποστήριξε, εξάλλου, ότι η κατάσταση στο Αιγαίο, με τις συνεχείς προκλήσεις της Αγκυρας, είναι «πολύ επικίνδυνη».
Κατά τις συζητήσεις των ομογενών βουλευτών και γερουσιαστών στην Ελλάδα, εξετάστηκε και η οικονομική κατάσταση της γενέτειρας, καθώς και θέματα Παιδείας.
«Δυστυχώς, η Ευρώπη δεν κάνει τίποτε για την Ελλάδα», τόνισε ο γερουσιαστής κ. Ραπτάκης. Ο ίδιος σε ομιλία του στην Αθήνα, υπογράμμισε τον εποικοδομητικό ρόλο της Αμερικής έναντι της Ελλάδος. Απαντώντας, μάλιστα, σε παρατήρηση Ελληνα βουλευτή, ότι η Ευρώπη συμπαρίσταται την Ελλάδα, ο κ. Ραπτάκης του είπε ότι εν τοιαύτη περιπτώσει γιατί τότε δεν βοηθά στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Ρώτησα, ακόμα, ότι εφόσον η Ευρώπη βοηθά τόσο πολύ την Ελλάδα, τότε γιατί δεν υπάρχουν γαλλικά, η γερμανικά πολεμικά αεροσκάφη στη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Ρόδο, την Κάρπαθο και σε άλλα ελληνικά νησιά, ώστε κάθε φορά που τουρκικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, να τα εμποδίζουν».
Σχετικά με τις επισκέψεις στην Κρήτη, ο κ. Ραπτάκης ανέφερε πως «είπαμε ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ. Η Αμερική παίζει μεγάλο ρόλο στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, όπως και η Ελλάδα με τη γεωγραφική της θέση, καθώς επίσης η Κύπρος και το Ισραήλ. Η Αμερική πρέπει να υποστηρίζει περισσότερο την Ελλάδα και όχι την Τουρκία και πρέπει να χτίζουμε περισσότερες και καλύτερες γέφυρες μεταξύ των δύο χωρών».
Ο γερουσιαστής Λ. Ραπτάκης είναι θερμός υποστηρικτής της ελληνικής γλώσσας. «Δεν πρέπει να ξεχαστεί», τόνισε. «Το θέμα είναι πώς να κρατήσουμε την ελληνική γλώσσα στις ξένες χώρες».
Αναφερόμενος στον τουρισμό της Ελλάδος, ο κ. Ραπτάκης υποστήριξε την ανάγκη να υπάρχουν καθημερινές, ει δυνατόν, πτήσεις μεταξύ Αμερικής και Ελλάδος, πράγμα που θα βοηθούσε την οικονομία της Ελλάδος.
Σχετικά, πρόσθεσε, ότι θα πρέπει να ενθαρρυνθούν αμερικανικές εταιρείες να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. «Θα πρέπει οι ελληνικοί νόμοι να βοηθήσουν σ’ αυτό, ώστε να έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα, από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και άλλες χώρες», πρόσθεσε.
Ο κ. Ραπτάκης είπε ότι η εταιρεία που έχει το έξι ορόφων πολυκατάστημα ελληνικών τροφίμων «Yoleni’s» στο Κολωνάκι με πολλά σχέδια επεκτάσεων, ετοιμάζεται να ανοίξει στην Αμερική και, συγκεκριμένα στο Ροντ Αϊλαντ, το πρώτο κατάστημά της. «Εμείς, τους βοηθήσαμε πάρα πολύ με την πολιτειακή μας κυβέρνηση, ώστε να τους διευκολύνουμε να αρχίσουν να ανοίγουν τέτοια μαγαζιά», είπε.
Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής υποστήριξε, ακόμα, το δικαίωμα ψήφου των ομογενών. «Δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν μπορούν οι ομογενείς να πηγαίνουν στα ελληνικά προξενεία της Αμερικής και να ψηφίζουν για τις εκλογές στην Ελλάδα», είπε.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου